[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

multidisciplinaire behandeling

Gepost door Carly2 
multidisciplinaire behandeling
03 September 2017 23:55
Hallo,

Ik heb nu ongeveer 1,5 jaar last van chronische hyperventilatie en ik heb al vanaf het begin last van veel en heftige klachten, waardoor ik moest stoppen met werken en mijn studie. Er word nu al een tijdje door verschillende hulpverleners mij geadviseerd om aan een multidisciplinaire behandeling te beginnen. Ik heb dat nog niet gedaan omdat ik begin dit jaar veel last heb gehad van een langdurige griep en sindsdien ben ik eigenlijk steeds meer achterruit gegaan.
Ik ben nu bijna 2 weken met HyperVen bezig en ik krijg sinds kort hulp van een psychosomatische fysiotherapeute, het doel is dat ik hierdoor weer wat voorruit ga en over ongeveer 2 maanden toch met zo'n multidisciplinaire behandeling ga beginnen. Ik vind dit toch spannend omdat het behoorlijk intensief is en er komt veel op je af. Op dit moment heb ik heel weinig energie, slechte weerstand en allerlei klachten die bij chronische hyperventilatie horen, daarom geeft zoiets als dit mij veel stress en heb ik geen idee hoe ik zo'n behandeling moet volhouden.
Is er iemand die ervaring heeft met een multidisciplinaire behandeling? of ervaringen van anderen heeft gehoord? Mijn huisarts en andere hulpverleners blijven mij hierop aandringen, maar ik blijf er onzeker over omdat het zo heftig is en ik heb nog geen ervaringen gehoord van iemand met net zulke heftige klachten door chronische hyperventilatie die een zo'n behandeling heeft gevolgd.
Re: multidisciplinaire behandeling
04 September 2017 20:28
Hoi,

Wat bedoel je met multidisciplinaire behandeling?
Welke specialisten/behandelaren krijg je dan?
Ik heb zelf ook hulp gehad van een psychosomatisch fysiotherapeut. Dit in combinatie met HyperVen heeft mij er weer bovenop geholpen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: multidisciplinaire behandeling
04 September 2017 23:51
Hoi,

Bij een multidisciplinaire behandeling krijg je hulp van een team met bijvoorbeeld een arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werk en psycholoog. Dit verschilt denk ik per instelling en hoe zo´n behandeling precies verloopt weet ik ook nog niet. Wel weet ik dat je als het goed is een aantal dagdelen per week daar bent en ook word er aangegeven dat het erg intensief is. Je word in het begin eigenlijk een beetje in het diepe gegooid en uiteindelijk zal je dan in een korte tijd een grote voorruitgang boeken. De huisarts en andere hulpverleners raden het mij steeds aan, maar tegelijkertijd zeggen ze ook om alles stapje voor stapje weer op te bouwen, ik vind dit best verwarrend en ik blijf hierover twijfelen.

Meer weten over het HyperVen programma?