[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventilate icm apneu

Gepost door Patch 
Hyperventilate icm apneu
18 February 2018 15:02
Hoi Allemaal,

ik ben 4-2-2018 begonnen met de HyperVen app. ik ben dus eigenlijk nog maar net bezig.
Ben dus benieuwd of er nog meer mensen zijn die de combi chronische hyperventilatie en Apneu hebben.

in mijn strijd naar klachten en (extreme) vermoeidheid heb ik zo'n jaar of 4,5 gelden een nachtje in het ziekenhuis geslapen om te kijken of ik mogelijk een slaap Apneu heb. door een paar simpele metingen kunnen ze zien hoe vaak je stop met ademhalen per uur. ik zat dus rond de 34 stops per uur (als ik het goed heb) dus heb ik sindsdien zo'n CPAP apparaat die de stops onderdrukken door een stroom van lucht (dus geen zuurstof) in je mond blazen die er voor zorgt dat je doorademt tijdens de slaap.

ik was in heb begin zo blij dat er een oorzaken/'>oorzaak was gevonden voor mijn vermoeidheid !! maar de klachten die bleven. ik kan wel blijven slapen. ik weet nu voor 99 % zeker dat ik chronische hyperventilatie heb en ben ik dus begonnen met HyperVen !

Voor ik begon met HyperVen wordt ik wakker en adem ik nadat ik kapje afzet als een oud paard.ik heb dit ook meerder malen met de slaap consulent door gesproken en die hebben geen (goede) verklaring hier voor. In de loop van de wordt dit beter. Helemaal weg is het echter niet.


Moet ik gewoon door blijven gaan met HyperVen en wordt dit vanzelf beter ? of moet ik hiernaast nog andere zaken oppakken zoals sporten, minder roken (of nog beter helemaal stoppen) en andere ontspannings oefeningen er naast doen ?

ik hoor graag wat de anderen en de experts hier van vinden

Post aangepast, iets leesbaarder proberen te maken smiling smiley



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/02/2018 10:11 door Patch.
Re: Hyperventilate icm apneu
26 February 2018 14:46
Hoi,

Ontspanningsoefeningen zijn altijd goed voor je, zeker met chronische hyperventilatie.
Verder zou je rustig kunnen beginnen met fietsen of wandelen en kijken hoe dit gaat.
Roken is natuurlijk niet goed voor je (zeker niet voor je chronische hyperventilatie), maar bedenk wel dat als je nu gaat stoppen, je chronische hyperventilatie weer erger kan worden.
Je zou ook eerst een beetje meer buffers kunnen opbouwen en dan proberen te stoppen. Dan kan je hopelijk meer hebben zeg maar.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hyperventilate icm apneu
28 February 2018 16:32
Hoi Sanne,

Bedankt voor het antwoord. Maar wat ik een beetje mis in het antwoord, wat doet de combi chronische hyperventilatie en Apneu (inclusief slapen met een kapje, om de stops te verminderen ) ?
Re: Hyperventilate icm apneu
05 March 2018 21:54
Wij zijn niet medisch opgeleid, dus over apneu kan ik je helaas niks vertellen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hyperventilate icm apneu
12 March 2018 09:48
Hallo Patch,

Hoe gaat het met je nu je een maand bezig bent? Gaat bij jou het slapen al beter? Ik lees je berichtje en zie dat je ook 's nachts wakker wordt en ademnood hebt. Daar heb ik ook last van. Hoe het komt weet ik niet, maar het schijnt dat je dan aan het verwerken bent (stress) en dat daardoor de chronische hyperventilatie wordt geactiveerd. Ik doe dan ontspanningsoefeningen en ga dan weer slapen. Ze zeggen dat dit juist een teken van herstel is (verwerking). Als de ademhaling genormaliseerd is overdag dan moet het 's nachts ook beter gaan. Ik heb ook al betere nachten, maar soms is het ook weer heel naar, meestal voel ik het al aankomen als ik naar bed ga. Dan maak ik me onbewust toch zorgen en weet je bijna zeker dat het die nacht mis gaat.

Wat apneu betreft heb ik bergrepen dat dit een normale reactie is van het lichaam als je te veel koolzuur verliest. Dan gaat het lichaam zelf maatregelen nemen om het koolzuur niet te verliezen, zoals snurken en apneu. Ik sprak pas iemand die ook erg last heeft van apneu en dus ook een CPAP gebruikt, die heeft sindsdien een verstopte neus. Dat is ook een gebruikelijke reactie van het lichaam om minder koolzuur te verliezen. Een ontspannende ademhaling zou dit op moeten lossen.

Daarom ben ik erg benieuwd hoe het met je gaat. Als HyperVen helpt zou je dus logischerwijs ook van je CPAP af kunnen komen is mijn redenatie, maar ik ben niet medisch onderlegt. Maar als je de zaken op een rijtje zet dan lijkt mij het een logische redenering dat je van je apneu af moet kunnen komen als je ademhaling weer rustig is.

Hoe vind je de oefeningen overigens? Heb je ook voortgang en terugvallen?

Meer weten over het HyperVen programma?