[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Graag advies: wel of geen AD?

Gepost door Magnus2 
Graag advies: wel of geen AD?
20 March 2018 11:37
Hallo allemaal,

Zoals ik ook in andere berichten hier al heb geschreven, ben ik nu sinds december bezig met HyperVen, dus nu bijna 4 maanden. In de eerste weken gingen m’n scores redelijk omhoog en voelde ik verbetering, maar laatste 2 maanden staat dat nogal stil en voel ik de klachten niet verbeteren.

Nou ben ik begin januari (na een langere afbouwperiode) gestopt met het gebruik van antidepressiva (Citalopram). Dit vanwege bijwerkingen (vermoeidheid, lusteloos) en omdat ik dacht: het probleem ligt toch bij mn ademhaling. Daarnaast was ik bang er niet meer vanaf te kunnen komen, en ik ben pas 28. Nu twijfel ik of ik toch niet weer moet gaan gebruiken. Ik geloof nog steeds in HyperVen, maar alleen dat lijkt niet voldoende te werken. Ik zit in de ziektewet, dus het is ook niet zo dat ik bijzonder veel stress heb, behalve dan de zorgen over mijn herstel. De Citalopram had vervelende bijwerkingen, maar onderdrukte wel de angst waardoor ik weer dingen kon ondernemen, bijv alleen met mn zoontje gaan zwemmen. Nu lukt dat niet meer, waar ik me als vader natuurlijk slecht over voel.

Ik zou graag jullie advies hierover horen. Wat is wijsheid, de medicatie ondanks de bijwerkingen weer opbouwen en blijven HyperVennen? Of HyperVen zonder medicatie langer een kans geven? En zijn er hier meer die momenteel antidepressiva gebruiken?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/03/2018 11:38 door Magnus2.
Meg
Re: Graag advies: wel of geen AD?
20 March 2018 11:49
Hey,

Inhoudelijk heb ik geen bijdrage of antwoord op je vraag, maar wilde je wel even een reactie sturen/steunen.

Ik herken delen van je verhaal. Ik ben iets ouder, maar heb ook (jonge) kinderen. En door mijn chronische hyperventilatie/angst is het zo lastig om dingen te ondernemen soms. En dat vind ik ook vervelend. Tegelijkertijd geniet ik extra van de kleine dingen die nu wel lukken. Bijvoorbeeld even naar een speeltuintje om de hoek. Geef jezelf de tijd om dingen weer te kunnen. Soms kan ik opeens iets wat ik eerder echt niet durfde, maar een week later zou ik dan weer veel stress ervaren als ik dat weer zou doen. Het gaat een beetje op en af.

Je zegt dat je geen stress hebt omdat je niet werkt. Mijn ervaring is dat er zoveel stress in mijn lijf zit, dat dat er echt niet even uitgaat. En door de chronische hyperventilatie/angst heb ik over kleine dingen ook al stressklachten.

Heel veel sterkte!
Re: Graag advies: wel of geen AD?
20 March 2018 12:03
Bedankt voor je reactie Meg. Daar heb je helemaal gelijk in, ook zonder stress van buitenaf zit het wel in je lichaam. Ik kan van een heftig gesprek of film al gespannen raken, echt bizar want vroeger leidde ik een heel actief leven. Jij ook veel sterkte met je herstel.
Meg
Re: Graag advies: wel of geen AD?
20 March 2018 22:07
Precies dat! Kijk ik een serie die een beetje spannend is en dan trilt mijn hele lichaam. Het is nu ook dat ik beter aan voel wanneer ik gespannen ben, maar jaar of vijf terug had ik zeker niet zo'n heftige reactie.

Wel dat ik aan die dingen merk hoe hoog mijn basisniveau van stress nog is.
Re: Graag advies: wel of geen AD?
23 March 2018 09:16
Verder niemand hier die medicatie gebruikt? En hoe denkt HyperVen hierover?
Re: Graag advies: wel of geen AD?
23 March 2018 13:37
Hallo Magnus,

Vragen over AD medicijnen wel of niet kan je beter aan je huisarts stellen.
Wij zijn geen medici, slechts ervaringsdeskundigen op het gebied van chronische hyperventilatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?