[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe precies diep inademen?

Gepost door Random 
Hoe precies diep inademen?
19 May 2018 09:38
Ik heb het boek; hyperventilatie van Dinah Bradley net in huis. Ze heeft het over hoe je goed diep inademt.

Ze zegt ' Haal diep adem en let op drie dingen: welk deel van je borstkas bewoog het eerst? Welk deel van je borstkas bewoog het meest en ademde je in door je neus of door je mond?
Als je door je neus inademde, je maag het eerst omhoog kwam en het bovenste deel van je borstkas bijna niet bewoog, dan haalde je op de juiste manier diep adem en gaf je blijk van een natuurlijk ademhalingspatroon'.

Is het ook de bedoeling dat wij tijdens de sessies op die manier diep inademen? En als dat zo is, dan doe ik het dus niet juist. Ik heb net een sessie gedaan op de manier zoals zij voorstelt en dan dalen mijn tijden, maar liever lagere tijden als het verkeerd doen smiling smiley
Re: Hoe precies diep inademen?
22 May 2018 23:55
Dit klinkt als een "gewone" buikademhaling.
Alhoewel ik wel zou proberen er niet zo gedetailleerd op te focussen.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een nette buikademhaling hebt, zonder dat je hier bewust mee bezig hoeft te zijn.
Maar in het begin zit je ademhaling vaak nog erg hoog en krijg je dat niet zo simpel naar je buik.
Wat mij hielp, was als ik dat strakke gevoel van mijn buik had, dat ik op bed ging liggen en dan met mijn handen op mijn buik ademhalen.
Als je dit af en toe doet als een soort ontspanningsoefening..wordt het straks steeds makkelijker.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?