[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stressontlading?

Gepost door Wilmoor 
Stressontlading?
23 May 2018 19:57
Hoi allen,

Ik heb even een vraagje en ben benieuwd of jullie dit herkennen. Ik ben nu 3,5e week bezig en zit op een gemiddelde score van 87 (mijn laatste 30 sessies zijn tussen de 85 en 100). Al snel merkte ik al verbetering, vooral 's ochtends (geen hoofdpijn, geen buikpijn en minder dromen 's nachts). Ik heb nu zo'n 2,5 jaar last van chronische hyperventilatie (en meer, oud zeer etc.) en heb al ontzettend veel geprobeerd (EMDR, Hypnotherapie, Fysio etc.). Voor mij was dit dus een ontzettend fijn gevoel, ik had echt zoiets van 'het werkt echt!'. Ik doe vrijwel iedere dag twee sessies en dit gaat me prima af.

Nu mijn vraag. Ik ging afgelopen weekend uit eten, en opeens voelde ik me echt heel erg slecht. Ik kreeg een vreselijk slecht gevoel, een bepaalde druk op mijn hoofd, werd erg duizelig en had vreselijk veel last van mijn benen. Nu ben ik wel wat gewend, omdat ik dit eerst zo'n 24 uur per dag had haha. Ook de dag erna ging het nog wel even door, ik voelde me werkelijk waar verschrikkelijk! Dit had ik al een hele tijd niet meer gevoeld, het was alsof alle klachten in een keer terugkwamen. De dagen erna ging het gewoon weer 'normaal'. Is dit een stressontlading? Hebben jullie hier een andere verklaring voor? Voor jullie info: ik werk zes dagen per week en ben zelf over mijn pleinvrees en angstklachten heen gekomen door gewoon door te gaan en nooit op te geven, ook al voelde ik me iedere seconde van de dag echt vreselijk.

Daarnaast ben ik benieuwd of iemand dit ook herkent. Heel soms is mijn hoofd heel even helemaal leeg, alsof het weer voelt net als vroeger. Dan heb ik het gevoel 'het voelt net als vroeger, het kan dus echt'. Ik heb dit af en toe na de tweede sessie van de dag. Dit motiveert mij alleen omdat ik er echt heilig in geloof dat ik met HyperVen van alle klachten afkom.

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!
Re: Stressontlading?
24 May 2018 15:31
Hallo Wilmoor,

Het zou kunnen dat het stressontladingen zijn, maar het zou ook gewoon kunnen zijn dat de klachten nu heftiger aanvoelen, omdat je ze een tijdje niet gevoeld hebt.
Ik denk ook dat het er onbewust mee te maken heeft dat je je nog steeds niet 100% op je gemak/ontspannen voelt in een andere omgeving. Het lichaam heeft hier schijnbaar op gereageerd.

Toch wil ik meegeven om je hierdoor niet uit het veld te slaan en net zoals je zegt om gewoon door te gaan. Het hoort allemaal bij je herstel moet je maar denken. Probeer je gewoon vast te houden aan de gedachten dat je nu zoveel goede dagen hebt. Dit betekent dus dat HyperVen de situatie voor je verbetert heeft. Dit geeft mij inderdaad ook de motivatie om door te zetten.

Succes.

Meer weten over het HyperVen programma?