[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Praten in een zakje

Gepost door Jandrel 
Praten in een zakje
04 January 2019 10:04
Hallo,

Ik heb een vraagje voor Rob of Sanne. Op aanwijzing van mijn huisarts ben ik begonnen met een paar sessies bij de kinesist, één die gespecialiseerd is in hyperventilatie. Gisteren ging ik de eerste keer en nu heeft ze me een oefening meegegeven... Ik moet minstens 3 keer per dag 2 minuten lang luidop praten in een zak die ik aan mijn mond moet houden. Aan de andere kant van het zakje is een gat gesneden en bovenaan rechts moet ik het zakje niet helemaal tegen mijn gezicht aanspannen... Het is dus niet hetzelfde als in een zakje blazen dat helemaal dicht is... Ik wil er in geloven, maar heb toch mijn bedenkingen... Kan dit het slechter maken? Ik moet dit ook doen telkens ik klachten heb, maar dan kan ik wel de hele dag bezig blijven... Weten jullie raad?

Jandrel
Re: Praten in een zakje
04 January 2019 12:32
Hallo Jandrel,

Slechter zal het er niet door worden, maar of het ook helpt om beter te worden, daar heb ik wel ernstige twijfels bij. Het is een poging om wat CO2 vast te houden, maar het zal op het ademcentrum nauwelijks enige invloed uitoefenen. Een zakje kan je gebruiken om eventueel een hyperventilatie aanval op te vangen. Maar dan is een HyperFree een betere optie. Dat apparaatje kan je op veel plaatsen kopen. Om chronische hyperventilatie te genezen, werken deze methoden niet. Daarvoor moet je echt de oefeningen met HyperVen doen. Alleen daarmee kan je een dwingende invloed uitoefenen op het ademcentrum.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/01/2019 18:46 door HyperVen.
Re: Praten in een zakje
04 January 2019 13:46
Dank je Rob voor je snelle antwoord! Ik had er ongeveer hetzelfde gedacht over, maar wou graag jouw mening. Ik doe dapper verder met HyperVen!

Jandrel

Meer weten over het HyperVen programma?