[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Van welke klachten hebben jullie het meeste last? afbouwen medicatie?

Gepost door Priscilla79 
Van welke klachten hebben jullie het meeste last? afbouwen medicatie?
06 February 2014 12:58
Hallo,

Omdat chronische hyperventilatie veel een grote verscheidenheid aan llachten met zich meebrengt, vroeg ik me af wat bij jullie de lastigste klachten zijn?
Bij mij is het de depersonalisatie, ergens zijn en er plots bang van worden omdat ik er precies niet echt ben, alles gebeurt dan op automatische piloot. Een andere vaak voorkomende klacht, en ook wel heel lastig is een oncontroleerbare daver over mijn hele luchaam, meestal 's ochtend bij het wakker worden. Soms heb ik ook het gevoel alsof ik op mijn adem trap, alsof ik niet voldoende lucht binnenkrijg. En een laatste veel voorkomende klacht zijn angsten in het algmeen, geen idee vanwaar ze komen en ook geen idee voor wat ik op dat moment angstig ben, ik ben het gewoon.
Welke kalchten vinden jullie het meest storend?
Van de HA heb ik al bijna een jaar geleden AD medicijnen voorgeschreven gekregen. Hierdoor ben ik terug beginnen te eten, want kon echt niet meer eten. Was bijna 10kg kwijt op 1.5 maanden, en heb al geen reserve.
Sinds 5 maand neem ik hiernaast ook nog sulpiride tegen de psychosomatische klachten (was steeds bang dat ik het aan mijn hart had, hersenbloeding ging krijgen enzo). Dit heb ik al 1x proberen af te bouwne, maar werd toen terug heel angstig, depri en al de fut was verdwenen uit mijn lichaam. Deze sulpiride ben ik dan opnieuw beginnen nemen op voorschrift van de HA, en dan gaat het heel goed met me, maar ben nu in de laatste afbouwende maand, en gisteren had ik een heel slechte dag. Denk dat het ook in mijn hoofd zit " ik ben het aan het afbouwen, dus ik zal me wel terug slechter gaan voelen". En ik voelde me dus ook slechter? Vandaag gaan het weer wat beter.
Zijn er nog mensen die deze klachten herkennen of ook medicatie aan het afbouwen zijn, en hoe gaan jullie daarmee om?

Meer weten over het HyperVen programma?