[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..

Gepost door chantal76 
Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
03 December 2014 10:35
Hallo Sanne en andere die de therapie ook gedaan hebben of nog volgen.

Ervaren jullie of hebben jullie ook echt een golfslagbad ervaren qua klachten en dan weer geen klachten?
Ik ben nu ruim 2 maanden bezig met de therapie en vraag me af of het normaal is/erbij hoort dat je dus echt dagen helemaal geen klachten hebt, dan weer heeeeel veel klachten hebt, dan weer een dag hebt dat de klachten wel aanwezig zijn maar meer op de achtergrond....
Maar ook dat oude klachten terug komen??
Ik had al maaaaanden 1 klacht helemaal niet meer. Namelijk dat als je net in slaap wilt vallen, je een hap lucht neemt onbewust. Net als je dus zeg maar zou verdrinken en je weer net op tijd boven water komt zeg maar.
Dit had ik in April heeeeel erg en ook echt midden in de nacht dat ik snakkend naar lucht naast mijn bed zat. Heb dit zeker 3-4 maanden niet meer gehad en hups, gisteren avond was het weer raak. Gelukkig niet midden in de nacht maar dus wel vlak voor het slapen gaan. Weet niet goed of dit nu een symptoom is of een stressontlading maar vervelend is het wel.

Vrijdag, zaterdag en zondag was ik zo goed als klachten vrij en dacht...Yeah! Gaat nu écht de goede kant!
Maandag voelde ik me al iets minder en gisteren en ook vandaag weer echt duidelijk de chronische hyperventilatie die ik voel. Wel hanteerbaar hoor?

Moet wel zeggen dat mijn scores ineens weer eindelijk stijgen dus misschien dat het daar aan ligt maar het maakt me soms gewoon onzeker.

Wie ervaart dit ook zo of heeft de therapie ook zo ervaren. Want waarom voel je je bijv. 3 dagen lang wel heeeeel goed en praktisch klachtenvrij en daarna weer dagen of weken niet?? Terwijl ik geen stress heb , ik veel beweeg, gezond eet, op tijd naar bed ga altijd op hetzelfde tijdstip etc.

Groetjes, Chantal
Re: Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
03 December 2014 16:09
dat happen naar lucht is volgens mij een symptoom want dat heb ik ook soms ( is nu al paar maand geleden) en ben maar pas met hypenven begonnen. daarom denk ik dat het geen stressontlading is. De eerste weken voelde ik mij goed en na 4 weken HyperVen is het precies of ik op nul moet beginnen, mijn symptomen zijn terug verergerd en heb er nu zelfs reflux bij en een krop in mijn keel wat de oefeningen moeilijker maken, . Ik begrijp je gevoel van frustratie maar ik bekijk het als iemand van 100 kilo die wil afvallen naar 70 . Wij ademen teveel en dus moeten we trainen om onze adem op dieet te zetten en dat gaat niet zonder slag of stoot.
Hopelijk gaat het snel terug berop bij jou

els
Re: Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
03 December 2014 19:14
Hoi Els,

Bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels al een bevestiging van Rob dat het wel degelijk een stressontlading is.
het is het plotseling ontladen van de stress en dat triggert een diepe ademhaling. Klinkt ook wel logisch en ook al heb ik het heeeeel lang niet meer gehad, ik had het toen ook niet heel lang en ook niet iedere dag dus ik ga er nu dus vanuit dat het een stressontlading is en alles wat je maar kwijt bent, ben je tenminste kwijt al voelt het wel heel eng.
Had jij het ook alleen vlak voor je in slaap viel??

Ik voelde mij de eerste weken ook steeds beter en veel goede dagen en dan ineens weer een week heeeel erg slecht en nu schommelt het per dag. Heb een lang weekend zonder klachten gezeten en nu zijn de klachten én stressontladingen weer terug.
Gelukkig heb ik 1 symptoom niet meet terug gekregen en dat is depressief zijn. Ooooh dat vond ik echt vreselijk! Nu ben ik juist ( ondanks de klachten en de onzekerheden) toch iedere dag vrolijk en ik lach weer veel meer.

Het is wel een mooie omschrijving van iemand die van 100 naar 70 wilt. gebeurd ook inderdaad niet in 1 dag.
Ik geloof wel heilig in de werking van HyperVen maar het vergt wel heel veel discipline en doorzettingsvermogen maar ik heb er alles voor over om er nu voor eens en altijd vanaf te komen na 21 jaar van gaan en komen van klachten en depressies smiling smiley

Zet 'm op en het zou leuk zijn als we elkaar eens in de zoveel tijd op de hoogte houden hier winking smiley smiling smiley

Groetjes, Chantal



EDO0001 Schreef:
-------------------------------------------------------
> dat happen naar lucht is volgens mij een symptoom
> want dat heb ik ook soms ( is nu al paar maand
> geleden) en ben maar pas met hypenven begonnen.
> daarom denk ik dat het geen stressontlading is. De
> eerste weken voelde ik mij goed en na 4 weken
> HyperVen is het precies of ik op nul moet
> beginnen, mijn symptomen zijn terug verergerd en
> heb er nu zelfs reflux bij en een krop in mijn
> keel wat de oefeningen moeilijker maken, . Ik
> begrijp je gevoel van frustratie maar ik bekijk
> het als iemand van 100 kilo die wil afvallen naar
> 70 . Wij ademen teveel en dus moeten we trainen om
> onze adem op dieet te zetten en dat gaat niet
> zonder slag of stoot.
> Hopelijk gaat het snel terug berop bij jou
>
> els
Re: Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
03 December 2014 21:48
Ik herken dit zeker.
Er zit dan waarschijnlijk toch nog onderliggende stress vast. Of je gaat zo lekker weer vertrouwd verder met alles, dat je even terug kan schieten in een verkeerde ademhaling (had ik op een gegeven moment..waarschijnlijk ging ik te snel teveel van mezelf vragen).
Probeer het gewoon zo te zien, als dat er toch nog wat uit moest. En als je rustig door blijft gaan met HyperVen en ontspanningsoefeningen, dan worden de negatieve momenten steeds minder en de positieve momenten steeds meer. Tot je helemaal klachtenvrij bent!
Zet hem op!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
04 December 2014 07:42
Dank je wel Sanne,

Dus dat het gaat in golfbewegingen is heel normaal? Ik blijf wel lekker doen wat ik altijd deed want dit adviseerde Rob mij ook om vooral je dagelijkse dingen te blijven doen.
Ik heb ook weer even de succesverhalen gelezen en lees dat de meeste wel terugslagen hebben gehad, zelfs nog na maanden HyperVennen dus het komt vast goed. Gisteren avond had ik ook vlak voor het in slaap vallen dat happen naar lucht maar zie dit dus echt nu als stressontladingen en dat maakt het al een heel stuk minder eng. Viel hierdoor ook eerder in slaap winking smiley

Groetjes, Raquel
Re: Vraagje aan Sanne en andere die de therapie gevolgd hebben of volgen..
06 December 2014 15:52
Dat klinkt goed. Ik merkte bij mijzelf ook heel duidelijk de verandering dat mijn gedachten anders werden. Dit was voor mij de grootste verandering in de stap richting genezing.
Zo te lezen ben je dus op de goede weg en kom je er echt wel! Ga zo door!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?