[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !

Gepost door Peter 
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
30 October 2016 17:29
Hoi allen,

Goed weekend gehad??

Ik met ups en downs weer wat uit het dal aan het kruipen denk ik (hoop ik). Het slapen ging 2 nachten weer iiets beter, de scores stijgen weer langzaam en ik doe weer iets meer overdag. Er komt veel stress los, dus veel last van ontladingen! Hoe is of was dat bij jullie?

Peter hoe is het met je angst/ ijle hoofd, weer wat afgezakt hoop ik? Wat heerlijk dat je kok bent! Ten minste, ik hou van lekker eten haha grinning smiley Hoe is het nu met je pols?

Hopelijk gaat het met jullie ook weer wat vooruit! Een goede week alvast.

Liefs Wendie
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
31 October 2016 08:50
Hey Wendie,

Super om te horen dat het beter met je gaat !
Bij mij gaat het stilletjes aan ook beter denk ik, wel nog last van dat ijle hoofd sad smiley
En pols doet afwisselend geen pijn en dan weer veel pijn, is afwachten.

Edit: Vandaag gaan winkelen en een pakketje opgestuurd met de post ..
Vreselijk last van dat ijle/houten/wazige hoofd ... echt vreselijk sad smiley
Dan zag ik nog iemand van vroeger in de winkel die goededag zei,
maar goed dat die niet wou praten want dan had ik echt een paniekaanval gehad denk ik. Pfffff sad smiley
Ik heb wel 8 dingen kunnen doen van mijn 'to do list' dus daar ben ik wel blij om.
Ik ga ook terug naar 3x per dag oefenen want ik wil beterschap!

Ook iedereen een goeie week gewenst!
Mvg,
Peter.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/10/2016 14:28 door Peter.
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
03 November 2016 10:26
Dag allemaal,
Even een update van mij.

Ik heb nog altijd een enorme terugval. (al een aantal dagen nu)
Zeer angstig, Derealisatie is weer aanwezig, afwezig/dromerig hoofd, enorme spanning in mijn hele lichaam,
slecht slapen en veel wakker worden met angst en spanning, vaak huilen, licht duizelig, ...

Wel zijn mijn scores enorm omhoog gegaan van ongv. 105 tot 122 gemiddeld.
Ik oefen nu 3x per dag en hou mij enkel bezig met HyperVen en zit niet meer op het internet en sluit mijn ogen.
Hier ben ik wel blij om!
Hopelijk geeft me dit de boost om terug beter te worden !
Ook ga ik straks naar een consultatie voor met Bachbloesem te starten.
Dit zou helpen bij angst, stress, afwezig gevoel, hyperventilatie, enz...
Ik ben benieuwd, ik wil alles proberen om hier door te geraken.

Mvg,
Peter.
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
03 November 2016 19:28
Peter!!!! Ik reageer later ff uitgebreid maar wilde je zo gauw toch even een hart onder de riem steken! Kop op topper. Je komt hier ook Door heen! Goed oefenen met HyperVen maar bovenal, luisteren naar je lijf! Misschien toch wat te druk geweest. Je doet het al hartstikke super!
Liefs wen
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
08 November 2016 15:59
Hoi allen, hoe gaat het met jullie?
Peter Hoe gaat het, voel je je alweer wat beter?

Met mij gaat het redelijk, elke week een beetje beter. Durf het bijna niet hardop te zeggen zo bang ben ik dat het weer misgaat! Het slapen is iets beter en hoewel ik niet een fatsoenlijk gesprek kan voeren zonder naar te worden , kan ik sinds een paar dagen wel weer alleen thuis zijn met mn kindje! Hoop zo dat zo blijft!

Veel succes voor de rest!

Groetjes wenn
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
11 November 2016 11:11
Heey allemaal,

Ik ben pas weer weekje aan de gang met HyperVen. Het ene na het andere virus zat in de weg blijkbaar en ik moet zeggen dat ik daardoor ook weer een terugval ken. Niet heel ernstig, maar lekker is anders. Bij mij zijn met name het onrustige, hypergevoel, druk in hoofd, tintelende armen en prikkelende tong zo naar. De kunst om er niet bang van te worden is het hé, maar het triggert allemaal zo.

Peter, kom op, we moeten hierdoorheen, de terugvallen hebben we allemaal geloof ik wel.
Groetjes Nero
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
13 November 2016 22:48
Hoi allemaal,

Ik heb vandaag besloten ook maar eens actief te worden op het forum smiling smiley

Fijn te lezen dat ik niet de enige ben met een terugval. Een paar vragen: Hoe wisten jullie dat het weer een goed moment was om weer te beginnen? Wat waren jullie klachten bij de terugval waardoor jullie moesten stoppen? En toen je weer begon, hoe waren jullie scores de eerste week/weken?

Alvast super bedankt voor reacties. Ik ben nu 4 maanden bezig en vind het niet makkelijk..

Veel liefs en sterkte,
Marr
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
14 November 2016 20:12
Hoi Nero, Hoe gaat het nu met je, weer helemaal opgeknapt hopelijk? Een terugval is nooit leuk, helaas hoort het er bij pfff :p Inderdaad een hele kunst om op je eigen lichaam te blijven vertrouwen, ondanks al die lichamelijke sensaties heh! had het er vandaag met de fysio nog over. Die zei ook al zoiets!

Marr, welkom op het forum smiling smiley Ik ben nooit helemaal gestopt, probeer minimaal elke dag 1 x te oefenen. Doe wel geregeld een x 5 of een x 7 trials ofzo als ik me echt benauwd voel. Ik weet niet zo goed hoe ik weet wanneer dat het goede moment is, ga op mijn gevoel af maar voel me er ook wel eens onzeker over hoor! Mijn scores waren in het begin rond de 20! Inmiddels zit ik tussen de 45 en 60 (afhankelijk van hoe ik me voel). Ik ben begonnen eind september. Zet hem op!

Met mij nu weer redelijk, vorige keer vol goede moed gemeld dat het goed leek te gaan en pardoes ging het mis hihi, maar minder lang en minder heftig dan ervoor en vandaag hartstikke druk geweest. Ik begin ook weer met sport, ga onder begeleiding fitnessen. Lijkt me een super aanvulling op de HyperVentherapie!

Heel veel succes allen
liefs wen
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
21 November 2016 16:53
Hoi allemaal,

Het ging wel weer wat beter. Afgelopen weekend een feestje gehad en ook daar ging het wel goed. Alleen de volgende dag liep ik weer te zwalken als een gek. Laat naar bed gaat me niet helpen. Ik merk het nu nog. Zit net achter de laptop en ineens heb ik het gevoel te gaan draaien. Kent iemand dat? Hoort dit erbij? Het blijft een beangstigend iets. Ik raakte niet meer zo in paniek als de eerste keer, maar ik merk dat ik er in mijn hoofd mee bezig blijf. Angst dat ik weer helemaal niets meer kan.

Wat dat betreft ben ik al een stuk verder dan toen het 4,5 jaar geleden begon. Soms twijfel ik nog steeds, is het wel hyperventilatie, maar als ik jullie verhalen allemaal lees, moet dat wel.

Veel groetjes,
Nero
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
22 November 2016 16:55
Hoi Nero, wat goed dat het wat beter ging! LEuk ff weer naar een feestje etc smiling smiley
Ik denk dat het een combinatie is stress en hyperventilatie, en die twee gaan natuurlijk hand in hand. Laat slapen is toch een soort van stress op je lijf, dus kan best zijn dat je dan onbewust weer te snel gaat ademhalen.

Hier ging het vorige week een weekje goed, en nu weer een behoorlijke terugval. SLaap weer heel slecht en Vandaag ook een uur gesprek gehad met een mensendieck oefentherapeute en ik kan echt geen gesprek voeren zonder te gaan HyperVentileren haha :p Heb er bijna anderhalf uur over gedaan om weer uit het onwerkelijke gevoel te komen, m'n keel en nek verkrampte helemaal en kan geen woord meer zeggen zonder nog duizeliger te worden. Wat kan dat HyperVentileren toch veel klachten geven zeg! Sta er versteld van hoeveel impact het heeft op het hele lichaam.
Morgen moet ik ook nog naar de tandarts voor een wortelkanaal behandeling, Dat word vast net zo'n spectakel als de aanval van net xD Wish me luck!

Iemand nog iets gehoord van Peter?

Groetjes, Wenn
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
22 November 2016 17:39
Hoi Nero,

Dat draaierige gevoel hebben we volgens mij allemaal. Bij mij is het voor een groot deel weggegaan met HyperVen. Toen ik net begon had ik het 24/7, de hele dag door.. Nu alleen nog als ik me druk maak en op bepaalde plaatsen, in de supermarkt en vaak in de bios. Vooral plekken die erg druk zijn en/of waar ik niet makkelijk weg kan.

Wenn, ik heb dat precies ook als ik praat! Als ik bijvoorbeeld lang Skype met mijn ouders of vrienden (ik woon sinds een paar maanden in de VS) wordt ik vaak licht in mijn hoofd. Mijn man zegt ook altijd dat ik veel te veel woorden in een ademhaling wil stoppen en met een hoge stem praat. Ik probeer nu wat rustiger te praten, meer te ademenen tussendoor en wat lager te praten. Dat lijkt wel enigszins te helpen. En HEEL veel sterkte bij de tandarts! Laat maar weten hoe het ging!

Zet m op allemaal, we komen er wel vanaf!

Marr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2016 17:41 door Marr.
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
23 November 2016 07:44
Hallo,

Mezelf even voorstellen. Ik kreeg ong. 2 J geleden een Burn-out, waarvoor ik 8 m AD medicijnen en xanax innam. Mijn voornaamste klachten waren angst, paniek, onrust/gejaagdheid en slaapproblemen.

Dit ebde na veel psychologische bezoekjes, rust, natuur, praten ... weg. Ik werk nu 4/5 , maar zoals de meeste Burn-ouders blijft dit een enorme klus.

Ik had ook last van chronische hyperventilatie, met alle typische klachten als moe, slaapproblemen, altijd vermoeid, prikkelbaar, draaierig, .... , maar ik had vooral door dat ik snel en hoog ademde, niet rustig praatte enz.

Ik ben nu iets meer dan een maand bezig en mijn scores gingen van 33 naar boven de 80, door 3x d te trainen.

Nu werd ik doorheen die maand er nie rustiger op, wel qua ademhaling, niet in het hoofd. Ik pieker veel, schiet voor het inslapen vaak wakker, nare dromen, angstig (voor de angst), verdrietig (huilachtig),.... Ik slaap ook veel slechter, heel vaak wakker worden enz (eigenlijk een beetje mijn oude klachten) en als je hier dan weer over tobt krijg je nog meer angst... (Angst voor de angst you know).

Zijn dit allemaal stressontladingen? Ga ik te vlug en veroorzaken/'>oorzaakt dit alles die klachten? Ik heb nu beslist om over te gaan naar 2x 5 trias maximaal.

Natuurlijk gaat het werk door bovenstaande klachten ook niet als voorheen. Ik heb namelijk 3 weken terug beslist om een nieuwe job aan te vragen in het bedrijf en dit veroorzaken/'>oorzaakt ook bij mij stress/ onzekerheid. Ik weet dat dit een moedige beslissing is om 'aangepaster' werk te hebben na mijn B-O, maar je moet natuurlijk door die fase...


Graag jullie (positievewinking smiley mening.
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
23 November 2016 11:18
Hi Marr,

FIjn om te horen, herkenning doet al een boel goed. Tis ook elke dag weer iets anders. Volgens mij forceer ik de therapie, mijn spieren in mijn hals en sleutelbeen doen zeer. En prompt heb ik weer een brok in mijn keel en kan ik soms even niet slikken, waardoor ik angstig word.

Het is een lastig iets dat HyperVentileren.
Groetjes, Nero
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
23 November 2016 19:30
Hoi Nero, Ik heb ook vaak een brok in mijn keel. Soms word ik er ook misselijk van. Het kan zijn dat je last van je nek krijgt door te forceren. Ik probeer nu om de teller uit te zetten, zodat ik niet meer 'nog eventjes' vol kan houden tot een rond getal of tot een bepaald aantal seconden. Het helpt denk ik wel, maar het is frusterend dat mijn scores nu ook wat lager zijn..

Beste Avedar, Als ik het zo hoor ben je vrij snel omhoog gegaan met je scores. Misschien is 3x oefenen inderdaad wat veel. Als het even wat moeilijk gaat kun je best even wat minder trails doen. Het zouden stressontladingen kunnen zijn. Ik zou proberen je eraan over te geven. Zie ook mijn andere posts: ik ben daar zelf geen kei in! Maar ik kan je wel uit ervaring zeggen: krop het niet op, laat het gaan. Ik heb nu al een paar weken buikpijn en mijn rug en nek zijn net van beton. Ik houd alle spanningen en emoties vast in mijn lijf omdat ik bang ben voor wat er komt als ik het laat gaan. Ook bang voor angst dus.. Heel herkenbaar. Probeer lekker in bad te gaan liggen, wandelingen te maken en het over je heen te laten komen.

Zelf heb ik ook nog steeds een drukke baan (ik ben onderzoeker op een universiteit in de VS - vraagt erg veel van me) en het is niet altijd makkelijk. Waarschijnlijk zou het herstel sneller gaan als ik lange tijd rust nam, daar ben ik me van bewust, maar dat kan ik niet.. Tenminste, niet als ik mijn droom niet wil opzeggen om ooit nog eens professor te worden. Ambities en gezondheid zijn soms lastig in balans te houden. Op het moment heb ik overigens wel een week vrij genomen om even bij te komen van alle stressontladingen waar ik me EINDELIJK aan over lijkt te kunnen geven.

Liefs,
Marr
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
24 November 2016 18:36
Bedankt Marr!

Ik heb dus wel wat verval in m'n scores, en ja dat overgeven aan die stressontladingen, dat natuurlijk ook wel te zien waar je bent... Op je werk, is dit moeilijk .

In de ochtend en vroege namiddag gaat het moeilijker dan tegen de avond, zowel qua neerslachtigheid en angst, als ontspanning.

We zien wel, ik doe traatjes voort met 2x5

Grtn
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
24 November 2016 19:51
hallo allen,

Ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben die dat heeft met praten. Hoewel het bij mij nu wel echt heel erg is! Op dit moment ook een behoorlijke terugval. Nou is dat ook niet zo gek, ik ben ziek, had een zware hyperventilatie aanval na dat gesprek, wortelkanaalbehandeling gehad en dat was zo ongelovelijk pijnlijk! (verdoving pakte niet goed) nu nogsteeds pijn van. Zit nu erg hoog in de ademhaling, eng gevoel in het hoofd. Vreselijk dat hyperventilatie! Hopelijk voel ik me gauw weer wat beter, dit heb ik al een tijdje niet zo hevig gehad.

Avedar, welkom! Zou heel goed kunnen dat je stress aan het ontladen bent, ik heb er bijtijds ook erg veel last van. Wisslet ook heel erg op wat voor manier, periodes van heel erg koud en trillen of juist huilbuien. Slapen doe ik al 6 mnd heel slecht, soms verbeterd het even maar val iedere x weer terug (ben zwaar overbelast). Ik ben nog niet zo ver "hersteld" als jou dat ik weer kan werken. Heel veel succes met je aanvraag voor nieuwe job

Ook ik vind het moeilijk me over te geven aan de stress ontladingen. Vooral de angst vind ik vervelend. Komt ook zo plotseling opzetten soms! Marr wat goed van je dat je je er aan kunt overgeven! Wat onderzoek je zoal?

Zet hem op allemaal!!
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
25 November 2016 06:05
Heel ironisch doe ik onderzoek naar stress, haha! tongue sticking out smiley
Ik onderzoek het effect van stress van de moeder tijdens de zwangerschap op het kind. Dat lijkt zeker een effect te hebben. Ik weet dus heel goed dat stress niet goed is.. maar het is lastig om er wat aan te doen als het om jezelf gaat.

Fijn om te horen dat anderen het ook lastig vinden om zich over te geven aan de stressontladingen. Soms voel ik het echt opkomen door een krop in mijn keel bijvoorbeeld. Weer een onverwerkte emotie, denk ik dan. Maar soms zit dat gevoel dan dagen vast in mijn keel voor ik het los kan laten.

Wenn, wat voel je dan als je praat? Moet je dan ook stoppen halverwege? Ik wordt vaak heel duizelig en licht in mijn hoofd, maar kan meestal wel doorpraten. De ander heeft denk ik niet echt door dat ik me zo rot voel.. Na een lang gesprek moet ik soms ook wat bijkomen.

Liefs,
Marr
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
26 November 2016 12:05
Wat ontzettend interessant, en inderdaad ironisch haha. Wel heb je dan een stukje ervaring wat je kunt gebruiken in het onderzoek, je weet immers zelf hoe bepaalde dingen kunnen voelen, das toch veel persoonlijker dan alles wat al in boeken staat beschreven.

Als ik praat dan gaat het boven in m'n nek/ achterhoofd samenknijpen, en de spieren voor in m'n hals ook. Hoe langer ik door blijf praten, hoe erger het word, en krijg ik het gevoel weg te vallen, zwaar gevoel in m'n hoofd, benauwd. ik word daar ook vaak angstig van dat helpt natuurlijk niet mee. Als ik niet ophoud met praten dan resulteerd dat in een zware hyperventilatie aanval. Vind het heel lastig want ik ben nogal een prater xD Maar merk het ook tijdens bijvoorbeeld het huishouden. Ik ben ook behoorlijk verkouden, volle holtes enzo dus kan best zijn dat het daardoor nu zo erg is.

Hoe gaat het met de rest??
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
26 November 2016 18:33
Ik ben nu enkele dagen verminderd naar 2x5 trials. Mijn scores vallen ook wat terug, van eind de 88-92 naar eind de 70. Natuurlijk is dit ook wel logisch als je minder trials doet, dat je score meer naar beneden gaat door je eerste en tweede meestal lage trial. ik forceer het ook wat minder, maw. niet meer ophouden tot ik bijna stik smiling smiley

Stressontladingen zijn wel wat minder, slaap is wat beter, angst/verdiet is ook draaglijk en voel me wat minder vermoeid. Het is daarnaast ook weekend en geen werkweek dus dit helpt ook.

Ademhaling valt rustig mee, komt vooral uit de buik. Heb wel soms wat onrustig hoofd, en moeilijke concentratie, maar dat ken ik ondertussen al van m'n Burn-out.... Het voelt als het ware dat die hogere koolzuurniveaus ook invloed heeft op je denkvermogen en rust in je hoofd, het is wat wennen.

We zien wel, ik doe rustig verder met een 2x5 trials.

Vraag voor HyperVen: het instellen van chronische hyperventilatie zet rare gewaarwordingen in je hoofd in gang, is het omgekeerde ook waar? Als je koolzuurniveaus stijgen dat je hoofd- hersenen er ook aan moet wennen en je wat vertraagd/sneller geïrriteerd/ concentratieproblemen hebt?
Re: Hoe gaat het met iedereen ? Vertel je vooruitgang !
26 November 2016 18:50
Hallo Avedar,

Het instellen van chronische hyperventilatie zet rare gewaarwordingen in je hoofd in gang, is het omgekeerde ook waar? Als je koolzuurniveaus stijgen dat je hoofd- hersenen er ook aan moet wennen en je wat vertraagd/sneller geïrriteerd/ concentratieproblemen hebt?

Door chronische hyperventilatie zijn de bloedvaten vernauwd, wat kan leiden tot o.a. concentratiestoornissen. Naarmate de tolerantie van het ademcentrum voor CO2 stijgingen toeneemt, neemt dat effect van het vernauwen van bloedvaten weer af en daarmee worden - over het algemeen - deze klachten minder, niet meer...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?