[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventilatie tijdens slapen

Gepost door Arizona 
Hyperventilatie tijdens slapen
18 December 2016 13:17
Hallo. Ik ben sinds een week bezig met HyperVen- een beginneling! ik ben erg dankbaar voor het programma en alle informatie. Ik wilde weten of anderen ook merken of ze bij het slapen HyperVentileren, maar niet overdag.

Mijn chronische klachten zijn: spanning in mijn bovenlichaam (nek, schouders, rug), zere spieren, zere zenuwen, migraine. Ik heb geen last van duidelijke paniekaanvallen, ik hyperventileerde niet en functioneerde redelijk totdat ik 3 weken geleden 's nachts vreselijke zenuwpijn kreeg in mijn rug en schouders. Deze pijn verscheen tijdens het slapen, elke nacht rond 2 uur. Ik ging toen zoeken naar oplossingen en ben met HyperVen begonnen. Tegen de pijn kreeg ik amitriptyline (een AD medicijnen), zodat ik kon slapen. Ook ga ik in gesprekstherapie en in januari meditatie, omdat stress en spanning waarschijnlijk de bron is.

De lichamelijke pijn werd minder (na rust en na deep tissue massage), dus ik dacht ik kan zonder die AD medicijnen. De AD medicijnen heb ik afgebouwd, en nu weer slecht geslapen, niet vanwege pijn maar omdat ik in mijn slaap stop met ademen en hierna een poos vreselijk hyperventileer! Ik merk dat ik in slaap val, en dan op een gegeven moment stop met ademen (ik blaas uit, en adem dan niet meer in, alsof mijn longen er geen zin in hebben of er te moe voor zijn!). Dan begin ik te HyperVentileren. Dit gaat zo door en door. Erg vermoeiend en veel adrenaline door mijn lichaam. Ik ben er zeker van dat ik dit ook deed toen ik de lichamelijke pijnen had.

Het zal wel met stress en spanning te maken hebben. Misschien dat ik iets minder trials ga doen en vroeger op de dag zodat ik er niet teveel mee bezig ben (in mijn hoofd). Ik neem vanavond toch weer een pilletje, hoewel ik er niet dol op ben en het liever zelf aan wil kunnen! Ik vertrouw er op dat het goed komt, maar herkent iemand dit?
Arizona

Meer weten over het HyperVen programma?