[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley

Gepost door Arina2 
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
18 April 2017 16:24
@stil Interessant om te lezen, ik heb bepaalde dagen van mijn cyclys ook altijd meer last. Je bent nu nog maar een maandje bezig, volhouden smiling smiley!!!

@ben Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad? Heb je het wat los kunnen laten?

@Alayne Wat gaat een jaar snel he! Waarschijnlijk had je nooit verwacht dat je hierin zou belanden, maar je bent al super ver gekomen!! Persoonlijk ben ik altijd erg gefocust op 'wat er allemaal nog mis is', maar we zouden al best trots mogen zijn op wat we allemaal WEL al bereikt hebben. Ga lekker door met HyperVennen, en probeer naar je lichaam te luisteren!
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
18 April 2017 18:09
@ben

Bedankt voor je opbeurende bericht deze had ik vandaag echt nodig ik snap het niet echt niet ik doe zo m'n best ik neem m'n rust en zorg best goed voormijzelf. Had vandaag zo n last van overslag van m'n hart al maanden niet meer gehad last van sensaties in m'n hersens pff

Wat betreft de hypochondrie heb ik steeds ruzie met mijzelf de ene keer denk ik ik heb een tumor in m'n hoofd aan de andere kant zeg ik nee doe normaal vorig jaar dacht je dat ook en toen was er ook niks te zien op de scan. Ik word een beetje moedeloos van soms denk ik als de klachten weer toenemen ojee ben ik nu weer bij het begin



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/04/2017 18:14 door Alayne.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
18 April 2017 20:56
Hoi arina idd we moeten blij zijn met wat we allemaal al herijkt hebben maar helaas zit ik heel anders inelkaar en denk ik meestal van alle klachten beginnen weer bij vooraf en heel negatief altijd en ik voel elke steekje prikje in Mn lichaam, de afgelopen jaar is zo verschrikkelijk geweest dag in dag uit
Hoe gaat het met jou gaat het nog steeds goed?.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/04/2017 20:57 door Alayne.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
19 April 2017 08:13
@alayne

Ik begrijp het helemaal, heb ook gestaan waar jij nu staat. Als die angst of dat idee eenmaal in je hoofd zit, is het ZO moeilijk om het er weer uit te krijgen. Alsof je hoofd echt een eigen willetje heeft. Gooi het er allemaal maar lekker uit op dit forum, daar is dit forum voor! En dan luisteren wij en proberen je zo waar mogelijk te helpen. Probeer door te gaan met HyperVen, wat is je score nu ongeveer? En waarmee begon je.

Bij mij wisselt het erg, ik merk wel dat ik echt een sprong heb gemaakt, langzaam beginnen alle klachten weg te gaan. Ik heb enkel nog last van mijn (wazig) zicht en derealisatie, en heel soms nog last van een soort depri/angstige gevoelens. Maar ook al lang niet meer zo erg dan een paar maanden geleden.

Succes!!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/04/2017 08:14 door Arina2.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
19 April 2017 16:09
Hey allemaal,

Ik heb een prima vakantie gehad opzich. Anders dan anders maar opzich prima. Ben veel in het bungalow huisje geweest. Gewoon omdat ik nog snel moe ben. Ben een aantal keer op het park geweest. Soms ging het goed. en soms ging het wat minder. Maar een echte paniekaanval heb ik niet gehad smiling smiley

Na 4 maand is mijn grootste klacht nog steeds die vage duizeligheid. Wankel lopen is heel sterk afgenomen en ook mijn agorofobie wordt steeds minder.

Ben nu trouwens een maand aan het HyperVennen. Mijn totaal gemiddelde is op dit moment 82. Waar ik met een score van 23 begon. Ongelovelijk maar HyperVen werkt.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
19 April 2017 17:20
Goed joh Ben! En we gaan qua score weer gelijk op :p

Helaas wel even een flinke dip wat betreft hoofdpijn/migraine. Hij kwam toch opzetten, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik me er nu veel makkelijker bij neer kon leggen. En de prikkelgevoeligheid lijkt wat minder te zijn dan normaal.
Ik zat twee dagen terug ineens weer op een behoorlijk lage score, maar nu vliegt het weer omhoog.
Vind het wel lastig, als ik zo'n hoofdpijn heb, te besluiten wel of niet te oefenen.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
20 April 2017 10:50
@ hoi arinaa bedankt voor je berichtje!.

ik ben met 25 gemiddeld en is nu ongeveer 60.
het is echt heel lastig ben zo bang dat ik hier voor altijd mee moet leven..
en wat fijn dat het bij jou nog steeds goed gaat doorgaan zo!! en werk je nog steeds erbij en hoe gaat dat?

@ben gelukkig viel het vakantie achteraf toch mee.. neem de tijd voor jezelf.

@stil migraine hoofdpijn ik weet er alles van het is zo vervelend!! heb je er medicatie voor??
bij mij is het soms elke dag hoofdpijn dan trekt het paar weekjes weg en komt het weer terug voor een maand
HyperVennen tijdens hoofdpijn is dan ook extra zwaar leg je er gewoon bij neer wanneer je migraine hebt zoals ik dat vaak doe dan helpt het in ieder geval om rustig te blijven.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
21 April 2017 11:15
Goedemorgen

Zijn er onder jullie nog meer die ook veel moeten hoesten en slijm ophoesten?

Slijm ophoesten is eigenlijk begonnen toen ik ben begonnen met HyperVen... Hoort dit ook bij chronische hyperventilatie eigenlijk of is dit een hardnekkige verkoudheid?
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
21 April 2017 12:26
Hooi!

Ja zekers ik heb het heel erg gehad echt verschrikkelijk ik had steeds m'n mond vol slijm heel vervelend!!

Het is van zelf wel over gegaan
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
22 April 2017 10:26
Yes! Ontzettend verkouden....
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
23 April 2017 22:26
Hey allemaal,

Even een algemene vooruitgang. Ben nu een maand aan het HyperVennen en heb nog geen 1 keer overgeslagen. Mijn scores schommelen heel erg maar dat is niet erg, dat kan..

Een aantal klachten zijn verdwenen, vooral het wankel lopen is weg tot nauwlijks nog waarneembaar. Mijn hartslag is meestal rustig en durf weer wat dingen. Dit heb ik samen met de psycholoog bereikt icm HyperVen. Vergeleken bij een maand geleden gaat t top!

De duizeligheid en het gevoel flauw te vallen zijn nog vaak aanwezig helaas en dat belemmert me soms toch wel. Mijn fobieen worden minder maar nog nadrukkelijk aanwezig. We gaan langzaam vooruit maar we zijn er nog lang niet

Groeten
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
24 April 2017 13:44
Nu echt de minste dag sinds tijden! Duizelig/ draaierig. Constant gevoel flauw te vallen. Spierpijn in mn benen en in mn schouders. Kan geen afleiding vinden en ben onrustig... Geen paniekaanval nog... GRRR
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 09:48
Goedemorgen,

Is terugval na een maand een bekend iets? Voelt echt weer helemaal aan als t begin... sad smiley

Moeilijk om er mee om te gaan.. Loop weer wankel, constant duizelig...Ledematen voelen gek aan spanning in mn nek.. Baal er zo van...
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 14:39
Terugvallen blijven helaas (bij mij) ook nog vaak het geval. Ik zit er nu weer een beetje in. Maar ik merk wel dat ik steeds minder vaak terugvallen heb, en minder heftig. Ben nu zo'n 5 maanden bezig.
Dus als antwoord op je vraag, ik denk dat het heel normaal is, die terugvallen, hoe vervelend ook.

Gr A.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 14:44
Ik heb zelf ook nog een vraagje. Over het algemeen nemen mijn klachten steeds meer af, gelukkig! Mijn scores zijn inmiddels gestegen van rond de 50 naar gemiddeld 60/70/80 (dit verschilt enorm per dag). Ik doe dus nu ongeveer 5 maanden de therapie.
Maar, ik heb nog steeds het gevoel dat ik erg veel en diep adem. Als ik de ControlePauze doe (van Buteyko) haal ik de 15 seconde niet eens. Maar mijn symptomen zijn dus wel afgenomen.. Gaat Hypeven nog iets veranderen aan die diepe ademhaling?

Wat ik me dus afvraag, hoe het komt dat ik soms tóch ineens weer die momenten heb (soort van aanval, maar niet heel heftig), dat mijn ademhaling weer helemaal de weg kwijt is, en ik dan in een soort lichte paniek terecht kom. Deze momenten komen nu echt nog maar een keer in de week voor ongeveer. (Daarvoor dagelijks of soms meerdere keren per dag.
Op die momenten heb ik ook weer erg veel last van die gespannen 'band' om mijn ribben, derealisatie, wazig zicht, en ook nog een klein beetje down gevoel.

Misschien dat iemand van HyperVen hier iets over kan zeggen? Rob?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/04/2017 15:01 door Arina2.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 17:47
Hier ook een terugval, bah! En oude klachten die de kop op steken. Paniekaanvallen had ik al lang niet meer gehad, althans dat dacht ik. Inwendige woedeaanvallen wel, maar nu besef ik dat die woede eigenlijk toch nog gewoon paniekaanvallen zijn, met een kleine toevoeging dat ik dan erg boos word op iemand uit mijn directe omgeving (ik voel me dan erg prikkelbaar en wil wat met rust gelaten worden, heb moeite met dat aan te geven en er zijn dan altijd wel van die mensen in je omgeving die dat extra moeilijk maken...en BAM ik ben woedend, maar helaas vaak pas wel als ik al alleen thuis ben). Fijn wel dat ik het nu snap, maar ik vind het nog steeds heel erg moeilijk, want ik word altijd zo bang van mezelf. Ik krijg dan ook dwanggedachten (kenne jullie dat ook? Ik heb dat sinds mijn chronische hyperventilatie en denk echt dat het ermee te maken heeft).
Mijn hypochondrische trekjes komen ook weer wat naar voren, maar gelukkig weet ik me daar nu wel raad mee.
Daarnaast ben ik moe, huilerig en angstig. Bang om gek te worden, maar dat is geloof ik hier wel een bekende.

Ik ben met HyperVennen overigens nu weer een stap terug aan het doen. Ik was wel erg snel van de 25 naar ergens in de 80, met soms zelfs al de 100 aantikkend, gegaan. En besefte me eergister dat ik weer in de prestatiemodus zat. Dat sluipt er zo gemakkeljk in! Ook met revalideren (wandelen en fietsen) ben ik steeds bezig geweest om telkens de lat te verleggen. Nu ga ik proberen eens genoegen te nemen met wat stabiliteit. Ik doe dus met HyperVen echt rustig aan en ik zie dat de scores nu weer stabiel rond de 50-60 liggen. Ik ga de oefeningen proberen zo relaxed mogelijk te doen en kijken wat dat me gaat brengen.

We zullen zien hoe het zich weer gaat ontwikkelen.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 19:48
Hallo Arina,

Daar waar stress / burn-out de hoofdoorzaken/'>oorzaak is van de chronische hyperventilatie, komt dit vaak voor dat je die terugvallen kan hebben. Het lichaam gaat langzamerhand de stress loslaten die is opgebouwd in de loop der jaren. Die stress kan zich plotseling ontladen (bijvoorbeeld door een schok door je lichaam of het gevoel plotseling te vallen terwijl je in bed ligt), of het kan zich heel langzaam ontladen. In die laatste variant is de ademhaling versneld, en dan ga je door een periode van toegenomen klachten, diepere ademhaling, angstgevoelens, de-realisatie, enz.

Het is dus belangrijk om geen nieuwe stress op te doen, als je in deze situatie verkeert. Door onze angstreacties voegen we vaak stress toe in plaats van dat we het ontladen ervan aanmoedigen. Maar als je eenmaal realiseert dat je dus eigenlijk beter aan het worden bent, juist op die momenten dat je je slecht voelt, dan kan je het proces omkeren en daadwerkelijk de stress verminderen. Leren loslaten van die stress is de sleutel om beter te worden. Je kan dat doen door ontspanningsoefeningen, yoga of meditatie, of door - als je je zo slecht voelt- rustig te gaan wandelen / fietsen. Je ondersteunt dan het oplossingsproces en daardoor zul je (veel) snel(ler) weer beter gaan voelen.

Ook de frustraties van het slecht voelen leveren een negatieve bijdrage aan het genezingsproces. Ik weet hoe moeilijk het is om positief te blijven denken, juist als je je zo slecht voelt. Toch is het veranderen van deze manier van denken echt mogelijk. Niet makkelijk, maar het kan wel. Daar kan je aan werken, ondersteund door de dingen die ik hierboven beschreef.
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
25 April 2017 20:24
Ik ben natuurlijk Arina niet, maar toch ook wel even blij met de toelichting die je schrijft Rob. Ik besef me namelijk dat de boosheid waar ik vanmiddag over schreef dus eigenlijk ook een soort ontlading is (in een bepaalde context dan en in mijn geval langdurige overbelasting/BO, want boosheid is meestal natuurlijk een gevoel die een persoonlijke grens aangeeft en een nuttige emotie ). Paniekaanvallen als zo herkend kan ik over me heen laten komen. Echter wanneer hij in de vorm van boosheid komt ga ik in de oplos-modus en heel veel denken/piekeren. Ik neem het gevoel veel te serieus en wil het d.m.v. een opossing wegmaken. Daar kan ik echt dagen last van hebben!
Ik heb geleerd dat angst in zijn oorsprong een goede helper is, maar op den duur veel te snel alarm kan gaan slaan en de baas spelen. Boosheid ligt in een verlengde van angst en werkt ook op/met/door de vlecht-vlucht respons, dus ik zie nu hoe deze precies zo gevoelig is geworden als de angst. Ik ga hier eens mee aan de slag, want bij paniek heeft het mij super geholpen om het te leren "laten komen en observeren". En ik ben daar echt mentaal een stuk sterker door geworden. En als ik het kan zien als ontladingen, dan hoef ik er ook even niet zo veel mee en kan ik uit het piekeren stappen. Vooral dat piekeren over dingen laat de stress weer zo toenemen.

Zijn er overigens meer mensen hier die veel last hebben van boosheid/prikkelbaarheid en vooral moeite hebben met mensen om je heen hebben? Ik ben vooral enorm geluidsovergevoelig geworden en zou het liefst wel onder de mensen zijn, maar dan dat ze niet praten. Maar ja dat is natuurlijk wel erg veel gevraagd van de omgeving winking smiley
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
26 April 2017 09:24
Bedankt voor je bericht Rob!
Ik kan me zeker vinden in je uitleg. Soortgelijke 'mini-aanvallen' krijg ik inderdaad in stressvolle situaties (bijvoorbeeld als mijn baas het kantoor in komt gelopen), maar soms ook als ik 's avonds in bed lig en ga slapen.
Ik sta er al véél positiever in dan een aantal maanden geleden, ik merk dat ik langzaam maar zeker steeds beter wordt!
Gr. A
Re: NIEUWE Hoe gaat iedereens vooruitgang smiling smiley
26 April 2017 12:59
Hee Ben, Vooruitgang gaat altijd met ups en downs ja, dat niet alleen met HyperVen zo maar met alles eigenlijk! Ik ben er ook bekend mee, maar merk ook dat, hoe verder ik kom, hoe minder diep de terugvallen zijn en hoe minder lang ze duren. Alleen in het begin heb je dat vertrouwen in je eigen lijf nog niet (en ik nu ook nog niet helemaal maar begint wat te komen hihi)

Het kan ook best zijn dat je die klachten weer triggerd door stress of invloeden van buitenaf. Ik ben bijvoorbeeld gevoelig geworden voor caffeïne en suiker en ook de menstruatie geeft weer een flinke vlaag aan klachten in angst, spierpijnen, gespannenheid en niet kunnen slapen etc. De hypochondrische trekjes die veel van ons hebben, versterken het want je schiet dan snel in je oude denkpatroon (is mijn ervaring tenminste haha).

Stil: echt goed dat je je nu gaat focussen op stabiliteit zeg, is geen gemakkelijke weg. Ik ben zelf inmiddels ook wat stabiel en dat is erg prettig. Succes grinning smiley Ik herken het trouwens wat je zegt, ik ben ook makkelijk boos en prikkelbaar en heb ook veel behoefte aan rust om me heen.

liefs wenn

Meer weten over het HyperVen programma?