[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even mijn verhaal doen

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Even mijn verhaal doen
24 December 2015 13:14
Hallo lotgenoten hierbij wil ik mijn verhaal doen:

Bij mij begon vorig jaar september (2014) opeens het verhaal van hyperventilatie. Vermoedelijk door het stoppen met roken. Dit vermoed ik omdat ik een jaar hiervoor al eens ben gestopt met roken en toen ook enorme duizeligheid e.d. ervoer, welke alleen niet resulteerde in echte aanvallen.

Ik zit rustig achter mijn pc wanneer mijn linkerarm langzaamaan verdoofd aan begint te voelen. Een verhaal over een vage bekende die ook zulke klachten had en later overleed in zijn slaap aan een hartstilstand, kwam ineens bij me naar boven. Het piekeren begon en ik kreeg mijn eerste acute hyperventilatie-aanval.

Nu ben ik totaal geen "mietje" om het even zo kort door de bocht te zeggen, maar op de 1 of andere manier was ik er vol van overtuigd dat ik het slachtoffer was geworden van een hartaanval/infarct. Ik ben direct naar het ziekenhuis gefietst en daar is verteld dat het zeer waarschijnlijk zou gaan om hyperventilatie.

Eigenwijs als ik was (na het lezen van andere verhalen hier lijkt het normaal trouwens) was ik er vol van overtuigd dat het wel iets ernstigs moest zijn. Toeval of niet, er ontstaat een bult op mijn buik rondom mijn lever --> dit moest wel kanker zijn. Alle mogelijke dingen zowat onderzocht, harttesten, suikerziekte, bult laten onderzoeken. Geen resultaat.

Vanaf dit moment ben ik gaan geloven dat het toch om hyperventilatie zou gaan, ik ben bij een studentenpsycholoog en haptonome terechtgekomen. De ontspannings- en ademhalingsoefeningen bevallen goed. De psycholoog wat minder, dit omdat ik een mezelf als een sterk persoon zie en naar de psycholoog gaan als een soort zwakte zie (ja, is niet zo, weet ik). Helaas bleef genezing uit.

Nu ben ik na 1,5 jaar nog steeds niet van mijn hyperventilatie af. Sorry voor degene waarvan ik verhalen las dat ze al tig jaren last hebben, maar ik ben het nu al spuugzat. Mijn werk en studie leiden er slechts beperkt onder, maar mijn leven meer dan genoeg. Het ergste vind ik dat ik een reflex heb op bijna alles, noem een steekje of duizelig worden, te denken van: Ik ga dood! Dit resulteert weer in hyperventilatie.

Nu ben ik hier terecht gekomen. Zojuist mijn tweede sessie afgerond met (1e sessie: 58sec gem. 2e sessie 38 sec. gem.) en ik krijg een enorm irritant gevoel in mijn heiligbeen, is dit bij anderen ook bekend? Verder heb ik enorm verhoogde last sinds ik ben begonnen met HyperVen, hoort erbij gok ik?

Als laatst een tip die ik wil geven vanuit mijn ervaring, doe gewoon alles! Laat hyperventilatie je niet verplichten thuis te zitten. Ga gewoon lekker doen wat je wilt, afleiding is 1 van de beste dingen tegen hyperventilatie mijns inziens. Je kunt beter alsnog naar huis gaan omdat het niet gaat, dan op voorhand maar op te geven. Je moet jezelf niet teveel als slachtoffer zien!

Als jullie tips voor mij hebben hoor ik deze graag.
Anonieme bezoeker
Re: Even mijn verhaal doen
26 December 2015 21:50
ik heb eerder een straatfobie gehad en was nu jaren o goed als klachten vrij. Helaas sinds maart weer flink hyperventilatie. Ik vecht er tegen om niet weer een straatfobie te krijgen. Verschil is dat ik nu twee jonge kinderen heb die er wel voor zorgen dat ik niet binnen blijf zitten.
Anonieme bezoeker
Re: Even mijn verhaal doen
28 December 2015 22:00
Oh nou gelukkig, zet door! Niet opgeven en gewoon de straat op!
Mag ik vragen of er iets speciaals is dat je hebt gedaan om van de klachten af te komen, toen?

Meer weten over het HyperVen programma?