[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Droge ogen

Gepost door Buthomar 
Droge ogen
07 July 2015 18:43
Is het mogelijk dat je droge ogen kunt krijgen van de therapie? Ik heb dit nu sinds een week of 5 en ken het niet van eerder, ik zit er dan ook over te denken de het HyperVennen even stop te zetten, want het is erg vervelend.
Re: Droge ogen
08 July 2015 07:44
Hallo Bhutomar,

Zou het kunnen dat je - onbewust - tijdens het inhouden van de adem de knipperreflex van je oogleden even "uitschakelt"? Misschien is dat de oorzaken/'>oorzaak. Let er eens op tijdens het de oefeningen of dat zo is. Anders zou het te maken kunnen hebben met de veranderende zuurgraad in het bloed, maar ik hoor dit echt voor het eerst. Als het blijft, dan inderdaad even stoppen om te kijken of het dan weer weg gaat. Het kan natuurlijk ook los staan van de therapie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Droge ogen
12 July 2015 15:02
Hallo Rob,

Bedankt voor je antwoord. Het lijkt mij inderdaad ook sterk dat het van de therapie zou kunnen komen, toch heb ik het idee dat ik soms druk op mijn ogen voel tijdens de therapie die daarna niet wegtrekt, ik ben nu een paar dagen gestopt en ga dinsdag naar de oogarts, maar die kan daar natuurlijk ook geen antwoord op geven, hopelijk is het niks ernstigs.

Meer weten over het HyperVen programma?