[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Buik en maagklachten?

Gepost door Indra2 
Buik en maagklachten?
11 June 2016 13:45
Ik heb het forum eens rustig doorgelezen, maar ik kom weinig tegen over buikklachten. Bij mij is de benauwdheid nr 1, maar mijn buikklachten komen hier volgens mij ook vandaan. Vele onderzoeken gehad,net zoals iedereen hier op het forum. Hart,longen, maag en darmen. Ik hoop dat iemand zich herkend in mijn buik en maagklachten!
Mijn buik zwelt soms zo enorm op dat ik wel 5 maanden zwanger lijk. Mijn eten wil dan ook niet zakken, contant voel gevoel door de lucht. En wat betreft de maagklachten, brandend maagzuur,pijn in de bovenstreek. Ik denk zeker dat dit in combinatie staat met de hyperventilatieklachten, door de hoeveelheid lucht wat ik constant inadem. Dat is al een hele openbaring omdat ik constant dacht dat er iets met mijn darmen was, en stiekem nog wel eens als ik weer eens niet meer op kan staan van het volle gevoel.....dat duiveltje blijft toch soms spreken....dat is volgens mij de aanstichter van de hyperventilatie.
Hopelijk herkenning??? grtzz
Re: Buik en maagklachten?
21 June 2016 09:45
Ik wil graag even terug komen op mijn vorige bericht over de buik en maagklachten. Ik lees hier verder geen reacties op, dus ga ik er vanuit dat er weinig mensen zijn op dit forum met deze klachten. Ik heb op het forum nog eens wat dingen doorgelezen over symptonen van hyperventilatie en daar staan ook spijsverteringsklachten bij. Omdat dit bij mij zo sterk aanwezig is word ik hier dan onzeker van. Hoort dit er dan wel bij? Verder heb ik al het mogelijke al gedaan om te onderzoeken of ik niks aan mijn darmen heb. Ik ben zelf niet heel erg bang voor enge ziektes, maar wel erg bezig met mijn lijf en hoe ik reageer op eten, en dus ook anders gaan eten. Geen melk producten meer{ ik heb lactose intolerantie} en geen suiker meer. Dit op goed advies van iemand. Dit heeft tot nu toe nog niet heel veel opgeleverd, buiten het feit dat ik hier veel mee ben afgevallen, wat op zich natuurlijk ook heel lekker is.
Wat ikzelf ook strek merk is dat mijn focus heel erg op mijn buik ligt?!?Ook hou ik mijn buik constant in waardoor ik dan benauwd word. Het lijkt wel een soort reflex waar ik maar niet vanaf kom. Is dit herkenbaar? dat je je buik aanspant en dus ook de rest van je spieren eromheen?
Graag reacties, liefs van mij
Re: Buik en maagklachten?
21 June 2016 17:10
Beste Indra,

Ik heb zelf een hyperventilatie provocatietest moeten doen. Tijdens de provocatie test zwelde mijn buik enorm op en leek het ,ondanks dat ik een man ben, ook alsof ik zwanger was.
Dus dat gevoel van jou, zou zomaar kunnen komen door hyperventilatie.

Misschien kun je ook onderzoek doen buiten deze website. Als je onderzoeken zoekt over "overademen", kom je er al snel achter dat het enorm veel klachten kan geven. Van spijsveteringproblemen, hartklachten tot zelfs epileptische trekjes. Heel veel systemen in het lichaam raken uit balans. Doordat iedereen een andere chemische samenstelling heeft de één meer last van benauwdheid, de ander meer last van angst en weer een ander heeft last van spierklachten.

Je hebt een onderzoek gedaan naar je maag, en daar is niks uitgekomen. Dan zal ik er gewoon vanuit gaan dat het niks erngstig is. Ik zou gewoon focussen op de therapie, en als het door hyperventilatie komt zul je dat gauw merken.
Re: Buik en maagklachten?
22 June 2016 09:20
Dankjewel voor je reactie! Ik denk het zelf ook dat het hiermee te maken heeft. OOk omdat het wel eens allemaal is weg geweest. In die periodes at ik gewoon waar ik zin in had. Zo raar hoe je lichaam in elkaar kan zitten. Ik heb inderdaad vertrouwen in de therapie, heeft alleen tijd nodig.

Gr Indra
Re: Buik en maagklachten?
26 June 2016 20:45
hoi,

Ik heb ook veel last van mijn buik vooral pijnlijk onderin de buik. opgeblazen en opgezet alsof ik 10kilo zwaarder ben. kan er soms goed ziek van zijn van de pijn in mijn buik. voor mij hangt dit ook samen met HyperVentileren. Jij gaf aan over je benauwd voelen. is dat met aanvalletjes of hele dag? ik heb nl van die aanvalletjes en dan trekt het weer weg? groetjes juud
Re: Buik en maagklachten?
26 June 2016 22:52
Hoi Juud

Bedankt voor je reactie. Fijn dat jij dit ook ziet als een gevolg van de hyperventilatie. En die opgeblazen buik is inderdaad soms zo erg da ik niet meer weg kan gaan, ook mijn energie is dan helemaal niks die dagen dat ik het erg heb. Verder heb ik benauwdheid de hele dag, niet in aanvallen,

Meer weten over het HyperVen programma?