[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Rijdangst, Ervaringen?

Gepost door Targo 
Rijdangst, Ervaringen?
30 June 2019 18:57
Hi,

Ik ben sinds vandaag bezig met de sessies van HyperVen. Sinds een paar jaar werd ik tijdens het autorijden (wat ik al superlang gewoon normaal deed) opeens licht in mn hoofd, ik had t gevoel dat ik steeds moest bijsturen en was me in een keer heel erg bewust vd snelheid om me heen waardoor ik het idee had dat ik de controle verloor.

Dat gevoel ging altijd na een minuut ong weg maar sinds anderhalf jaar kwam het in 1 keer tot een punt dat ik de snelweg niet meer normaal op kan. Ik durf wel de snelweg op maar krijg dan gelijk last van de bovenstaande angsten en kan maar korte afstanden afleggen. Ik heb dit ook alleen op de snelweg niet binnen de bebouwde kom.

Nu heb ik na veel geprobeerd te hebben (hypnotherapie, autolessen, scan neuroloog..niets hielp echt). HyperVen gevonden.

Mijn vraag: zijn er anderen met soortgelijke klachten. En heeft dit geholpen?
Re: Rijdangst, Ervaringen?
17 October 2019 16:22
Hoi,

Hier echt exact hetzelfde meegemaakt.. echr vreselijk hoe je van een zelfstandig persoon ineens zò bang en afhankelijk kunt worden. Ik probeer wel iedere keer weer die auto in te stappen, maar nooit meer met het vrije gevoel zoals ik dat vroeger deed.

Ik ben nu net een week bezig met HyperVen, en ervaar nu vooral verergering van mijn klachten. Hoort erbij lees ik, dus ik ga door!! Hoe is het inmiddels met jouw klachten?

Groetjes
Re: Rijdangst, Ervaringen?
23 January 2020 20:59
Hoi,

Nog een voormalig-veel-autorijder met tegenwoordig angst hier. Ik ben er ook nog niet, maar probeer wel weer op te bouwen. Mijn tips:
- Bijven autorijden! Al is het 2 minuten naar de supermarkt.
- Snelweg in het begin gewoon met een tweede chauffeur, dat geeft een veilig gevoel. Gaat het niet, auto aan de kant en de ander het over laten nemen (natuurlijk wel op een veilige plek stoppen....).
- Daarna alleen beginnen met hele kleine stukjes snelweg (max. 5 km), als het helpt muziek op. Ik heb bij mezelf gemerkt dat meezingen met de muziek goed helpt. Zeker die lange uithalen, denk aan binnen van Marco Borsato zijn voor mij een succes.

Ik ben nu op het niveau dat ik met mede-bestuurder weer ca. 50 km kan rijden. Alleen blijft het tot nu toe bij een kilometer of 20-30, soms is 5 al te veel... Maar altijd goed afsluiten! Niet met een negetief gevoel naar huis.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Meer weten over het HyperVen programma?