[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

HV ??

Gepost door Suusjuh 
Suusjuh
HV ??
07 May 2004 07:32
Hey iedereen........
Ben pas bij de dokter geweest die mij vertelde dat mijn verschijnselen hoorden bij hyperventilatie....
Nou is het probleem dat ik ten eerste niet zo zie waar het vandaan komt, iets waar jullie me ook geen antwoord op kunnen geven, maar ook heb ik het vaak niet in de gaten dat ik aan het HyperVentileren ben.
Pas op het moment dat ik de verschijnselen krijg merk ik daardoor dat ik hyperventileer.
Ik vind het allemaal doodeng eerlijk gezegd.....
Mijn hele hoofd tintelt en op m borst tintelt 't , ik tril enorm en krijg het erg benauwd.
Het lijkt alsof mn hart steeds sneller gaat kloppen of juist niet , en hetgeen wat ik nog onprettiger vind is dat dit ook voorkomt als ik gezellug op visite ben en daardoor nu al moeite heb met het opzoeken van mensen buiten huis omdat ik dan bang ben dat ik weer ga HyperVentileren......
Ik probeer op het moment van hyperventilatie op mn ademhaling te letten en deze zonodig aan te passen....
Maar ehh....komen deze verschijnselen bekend voor enne....hoe gaan jullie er mee om ??
Nog tips ?? Laat 't me weten ......

Voor iedereen sterkte en alvast bedankt voor jullie tips

Groetjes Suusjuh
Jenny
Re: HV ??
08 May 2004 11:15
Hee Suusjuh,

Wij zijn allen zeer ervaren met de klachten die je beschrijft. Ik heb net een stukje geschreven aan Stefan dat ook op jou van toepassing is.
Jij zit daarbij ook in een fase dat het tussen je oren gaat zitten. Daar weet ik alles van.
Probeer dat te relativeren. Je schrikt van de verschijnselen.
Weet wel dat HyperVentileren ongevaarlijk is en wanneer je de angstige gedachten de baas laat worden ben je verder van huis.
Dat is meerdere mensen van ons overkomen. Gelukkig weet jij nu al dat het hyperventilatie. is en moet je jezelf uitdagen toch kleine stapjes te blijven doen hoor!
Ga na wat je eng vind en probeer daar anders eens informatie over te krijgen. Ik was bijv. altijd bang dat ik flauw zou vallen.
Het is helemaal tegenstrijdig tijdens een hyperventilatie-aanval dat je flauw zult gaan vallen.
Alleen wanneer je last hebt van een speciale angst (bloedfobie). Het is een iets te lang verhaal om het hier uit te leggen. Het komt uit een wetenschappelijk onderzoek dat ik destijds heb gekregen tijdens een van mijn zoveelste therapie.

Veel succes.
Menno
Re: HV ??
10 May 2004 00:07
Hallo suus en jenny,

Dit is weer duidelijk hyperventilatie
Ik heb dus ook altijd als ik ergens ben of naartoe moet dat ik het al voel aan komen.
Een soort van warmte stuwing en dan dat wazige duizelige en vooral onzekere gevoel weer naar boven komt. Doodsangst, angst voor het verliezen van de controle over het eigen lichaam ik ken het helemaal. wat misschien de beste tip is vecht er NIET tegen.
Wat ik bij mezelf heb gemerkt in de laatste 3 jaar dat ik hyperventilatie patient ben is dat het vechten tegen hyperventilatie alleen maar zorgt dat het erger word. Om je vechtlust en je angsten wat te verminderen kan je huisarts een valium achtige voorschrijven (de meeste namen van deze middelen eindigen meestal op lam of pam) Dit is echter wel een tijdelijke oplossing maar kan erg geruststellend werken en na een paar keer gemerkt te hebben dat dit geneesmiddel werkt is het ook al een hele geruststelling om ze alleen al op zak te hebben.

Ik kan je niet vertellen of HyperVen echt werkt zelf ga ik het deze week proberen en
zal iedereen van de vorderingen op de hoogte houden.

Voor suus veel succes en onthoud dat je niet de enige bent met dit probleem ....


Greetz Menno

sasha
Re: HV ??
10 May 2004 12:53
Hoi Suusjuh
Ik zou willen aanraden om toch mensen op te blijven zoeken. De meeste zien of merken niet eens wat, ook al denk je zelf van wel. Als je je opsluit in je huis, isoleer je jezelf, word je daar depri van en durf je op een gegeven moment niks meer. Zorg wel dat je een goede ademhaling aanleert, waarmee je jezelf kan kalmeren op z'on moment. Ikzelf heb altijd Rescue Remedy van Bach Bloesems in mijn zak, dat spuit je op je tong en het is niet verslavend als die andere middelen. Het is homeopatis, je kan het gewoon kopen bij een goeie drogist die homeopatise spullen verkoopt.

Sterkte! Groetjes, Sasha

Meer weten over het HyperVen programma?