[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

psyche

Gepost door sasha 
sasha
psyche
09 May 2004 20:40
Hallo Rob van ARC,
Ik las net jou antwoord op een vraag van iemand over concentratieproblemen. Jij gaf aan dat dat komt vanwege de zuurgraad van het bloed, en dat de hersenen te weinig toevoer krijgen (jij zei zelfs iets van 40%). Nu lees ik in de vragen van veel HyperVenners -en weet ik uit ervaring toen ik voor het eerst hyperventilatie had- dat er veel depressieve en angstklachten bij hyperventilatie lijken te horen.
Nu ben ik nieuwsgierig of die klachten alleen voortkomen uit ontwetendheid en de visieuse cirkel waar mensen in komen te zitten, of dat dat psycische klachten ook kunnen komen door de slechte bloedtoevoer etc. naar de hersenen?
HyperVen
Re: psyche
10 May 2004 16:01
Hallo Sasha,

Het antwoord hierop is tweeledig. Door de te lage zuurgraad zijn de bloedvaten vernauwd waardoor de bloedvoorziening naar hersenen is verminderd. Dit levert klachten op maar heeft ook tot gevolg dat de hersenen bepaalde signalen gaan interpreteren. Door het verminderd functioneren van hersenen én de onbekendheid met de klachten gaan we angsten (en daardoor weer depressies) ontwikkelen. Dat is het gemene van hyperventilatie! Er zijin meerdere vicieuze cirkels actief....

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?