[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

RET

Gepost door Annelies 
Annelies
RET
10 May 2004 19:46
Hallo,
Een aantal mensen had ik beloofd wat informatie te vermelden over RET.
De afkorting RET staat voor Rationele Effectiviteits (of Emotieve) Therapie.
In feite komt het er, net als bij HyperVen, op neer dat je begrijpt wat er gebeurt.
Vanuit dat begrip kun je toewerken naar een oplossing.
De manier waarop we denken bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen, dat is het uitgangspunt van RET. Ga maar eens na, op een zelfde situatie kun je heel verschillend reageren.
Het is belangrijk om eerst te snappen hoe RET werkt en dan pas oefeningen te gaan doen. Dat is dus dezelfde methode als bij HyperVen.
Waarschijnlijk kun je het beste een goed boek lezen over RET. Want zo goed kan ik het niet uitleggen. Ja dan zou ik het hele boek over moeten typen, maar dat lijkt me ook niet de bedoeling.
Het boek "Beren op de weg, spinsels in je hoofd", bij sommigen waarschijnlijk wel bekend, is een echte aanrader. Het is een dun, makkelijk leesbaar boekje en ik heb er echt wat aan gehad.
Met name de combinatie HyperVen + RET vind ik ideaal. Omdat je soms toch met terugslagen te maken hebt, of het gaat niet zo snel als je zou wensen, heel handig om de gedachten en gevoelens die daar mee gepaard gaan zelf in de hand te hebben.
Het boekje heeft als ondertitel "omgaan met emoties op het werk", maar het is niet alleen op werksituaties geschreven hoor.
Groeten en ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Groeten,
Annelies
[:]winking smiley[/:]
Audrey
Re: RET
11 May 2004 10:05
Annelies,

Wie is de schrijver van bovengenoemd boekje ? Bij de boekhandel wordt in de computer gezocht op schrijver. Het lijkt mij wel wat.

Bedankt voor de tip.
Hennie
Re: RET
11 May 2004 13:14
Toevallig hebben wij dat boekje ook in huis. Mijn man heeft het ooit eens van zijn baas gekregen. De schrijvers zijn Theo IJzermans en Coen Dirkx. Uitgeverij Schouten en Nelissen. Heb het zelf niet gelezen maar ga dat nu wel doen.

Hennie
Audrey
Re: RET
11 May 2004 13:33
Hennie,

Bedankt. We hebben het er nog over oke.

Groetjes.
Annelies
Re: RET
11 May 2004 17:28
Inderdaad dat zijn de schrijvers. Ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Meer weten over het HyperVen programma?