[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Brandend gevoel. Wie herkent dit???

Gepost door Roos 
Roos
Brandend gevoel. Wie herkent dit???
15 June 2004 18:56
Hallo allemaal,

Wat mij vanmiddag overkwam, zo eng en ook weer compleet nieuw. Had vanmorgen een aantal afspraken en gedurende de tijd verstreek ging het tussen mijn borsten erg zeer doen (iets hoger dan middenrif), maar ik kon het ook aanraken (de pijn zeg maar). Toen ik thuis kwam was dit wat erger maar na een uur ofzo (en ik heb me in die tussentijd geprobeerd te ontspannen zeg maar) werd het steeds erger. Ik ben op bed mijn ontspanningsoefeningen gaan doen en ik wilde voelen of het allemaal 'uitwendig' was. De plek deed nog steeds zeer, ook het gebied daar omheen. Maar ik kreeg telkens een soort brandend gevoel, ook ter hoogte van die plek, ik kon de pijn en dat brandende gevoel tot zelfs in een stukje van mijn borsten voelen! Afijn, ben eventjes achter de pc gaan zitten en toen ging het helemaal mis. De pijn werd heviger, het brandende gevoel ook en mijn armen enzo gingen zo raar doen, alsof het grondig mis was, heel raar gevoel in armen en schouders en ik begon vrij snel licht te transpireren en werd misselijk. Toen was het wel lichtelijke paniek, heb al 3 jaar allerlei soorten 'hartpijnen' ervaren, maar wederom, dit was iets nieuws. Ik weet niet wat ik gedaan heb precies, het ging niet echt over maar ben op een gegeven moment op bed gaan liggen (ook omdat ik sowieso erg moe was) en ben uiteindelijk in slaap gevallen! Nu ben ik net wakker en als ik op mijn borst voel doet die plek ook minder zeer (hoe kan dat nou als het een soort spierpijn is geweest???) maar 'het hangt er nog wel' zeg maar. Licht sluimerend voel ik die pijn, dat nare gevoel en ook het branden voel ik een beetje. Dat brandende gevoel vind ik helemaal eng. Ik heb vorige week een gastroscopie gehad en het resultaat was helemaal goed, geen last van maag dus ofzo. Ook heb ik nog nooit last van brandend maagzuur gehad. Waar komt dat brandende gevoel dan vandaan? Van hart of maag??? Ze zeggen toch ook vaak dat mensen met een aanval van maagpijn wel eens last van hun hart kunnen hebben (terwijl er aan de maag gedacht wordt) en andersom??? Iemand dit weleens zo gevoeld? Ervaringen......ben bang, weet niet of ik naar de ehbo moet gaan mocht dit weer door zetten.
Alvast bedankt voor eventuele reacties......
monique
Re: Brandend gevoel. Wie herkent dit???
15 June 2004 19:16
hallo roos, joh wat ontzettend vervelend en wat zal je erg bang zijn geweest. ik maak eigenlijk een aantal dingen op uit je verhaal: ik ben dokterass. en bekijk dit beroepsmatig en ook als chr.onisch hyperventilatieer. je sluit iets ernstigs uit omdat je een aantal onderzoeken hebt gehad. heb je wel wat voor dat branden een zuurrremmer gekregen, die zal de arts je zo .en zo wel voorschrijven. ben je verder bekend met hyperventilatie lees de side anders. Ik vind het moeilijk om een conclusie te trekken daar er bij niets gevonden is. Ik zelf heb pas precies hetrzelfde gehad maar er zat wel een maagzweer, ik had ook die uitstraling ed. ik weet niet hoe oud je bent, maar bij jongere kunnen er ook nog groeipijnen zijn. ik zelf vermoed dat je een zeer flinke paniekaanval hebt gehad. en doordat je zo bang was kom je in een soort circel, die je op dat moment niet kunt onderbreken omdat je met die angst zit wat heb ik toch.let maar eens op je ademhaling. zucht of gaap je veel en ben je moe. ja dat was je, bespreek het toch met je huisarts en wees zeer duidelijk, de artsen weten toch maar heel weinig af van hyperen. en nogmaals lees het forum, ff spitten en een heleboel komt misschien voor jou bekend voor. liefs moos
Marja
Re: Brandend gevoel. Wie herkent dit???
09 August 2004 10:51
Wat heerlijk om eens te lezen over dit fenomeen. Ik ben er al zo'n 13 jaar naar opzoek en tot nu toe had ik het nog niet gevonden. Ik ga het forum bestuderen en hoop er veel wijzer van te worden!

Meer weten over het HyperVen programma?