[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb het weer te pakken

Gepost door Wendy 
Wendy
Heb het weer te pakken
15 August 2004 23:54
Hallo allemaal,

Ik moet even iets van me af schrijven, heb het op dit moment zo benauwd. En dat allemaal omdat ik morgen(vandaag dus) weer voor het eerst alleen ben. En dat valt wanneer je een agora fobie hebt lang niet mee.
Ik maakt in mijn hoofd alweer de ergste dingen mee, en dat maakt me zo vreselijk bang.
Wanneer houd dit eindelijk eens op??[:]sad smiley(([/:]
nietje
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 07:49
Wendy,

Kom op meid; denk aan de kick die je aan het eind van de dag hebt als je het allemaal goed hebt doorstaan. Je kan het, vast en zeker!

groetjes, Nietje
Ronald
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 10:00
Hoi Weny,

Denk aan wat je in het laatste berichtje aan mij hebt geschreven, namelijk dat het de laatste weken weer beter ging en dat je al weer postiever in het leven staat.

Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar probeer dit positieve gevoel vast te houden.
Dat kan je, zeker weten.

Wat ik wel heb geleerd is dat als je een "goede periode" meemaakt er ook weer een wat mindere volgt, waar je doorheen moet.
Ik zie het maar als een test of zo.

Je slaat je hier gewoon weer doorheen.

Groetjes,
Ronald
Maartje
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 10:36
Wendy,

tip: bedenk voor jezelf wat het ergste is dat er kan gebeuren, en hoe je dit als het echt zover dreigt te komen (wat het nooit gaat doen!!!) zou kunnen aanpakken. Bijv. als het echt paniek is kun je gewoon even de huisarts bellen of even bij de buren aanbellen en daar gaan zitten tot het over gaat. Ik merk bij mezelf dat ik dan als ik in een dipje zit denk, nee zo erg is het nu ook weer niet. Ik ken dit gevoel wel want ik heb het vaker en dan gebeurt er niks (behalve dan dat je in paniek schiet), dus nu ook niet. Dus ik hoef de 'vluchtroutes' nooit te gebruiken, maar het geeft me een geruster gevoel dat ik ze zou kunnen gebruiken.

Je gaat zoals hierboven al werd gezegd hartstikke trots zijn straks dat het goed is gegaan!

Succes!
karin
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 11:23
Hoi wendy,ik heb het ook de laatste twee dagen weer flink benauwd,ik wil zo diep mogelijk inademen om maar enigzins lucht te krijgen,echt waardeloos vooral snachts,ook zucht en geeuw ik heel vaak.Vanmorgen ben ik bij ensis geweest en ik moet zeggen dat ik erg hoopvol ben over de therapie die ik ga krijgen,voel me al een stuk rustiger nu,ik hoop dat je je snel ook weer wat beterder gaat voelen,heel veel sterkte meis,en proberen om positief te blijven denken.


groetjes karin
Daantje
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 11:41

Dag Wen,

Hier nog eentje die al een paar dagen benauwd is! Zie je je bent echt niet de enige, hoor.

Probeer er niet te veel bij stil te staan dat je alleen bent vandaag want dan word je bij de gedachten alleen al niet goed. En zoek zoveel mogelijk afleiding, dat helpt bij mij altijd wel.


Nou, sterkte en het gaat je vast wel lukken!!

Groetjes,

Daantje[:]winking smiley[/:]

Wendy
Re: Heb het weer te pakken
16 August 2004 12:11
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie opbeurende berichten. Heb de hele nacht niet geslapen van de spanning. Heb het vreselijk benauwd gehad, zag enorm tegen de uitslag van de psychologische op en het alleen zijn voor vandaag.
De uitslag was erg positief, hoef niet opgenomen te worden. Wel heb ik er vanacht nog voor gezorgd dat ik niet alleen zou zijn vandaag. Wat een opluchting, maar ik moet er binnenkort wel aan geloven. Ik moet me er door heen slaan!

Nogmaals bedankt allemaal!

Wendy

Meer weten over het HyperVen programma?