[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

helepie, zo duizelig

Gepost door Janne 
Janne
helepie, zo duizelig
26 February 2005 12:27
hoi allen,

ben nu drie weken bezig met HyperVennen maar blijf zo duizelig.
Ik heb eerst een dikke week geHyperVent en toen kreeg ik een paniekaanval bij de fysiotherapeut. Dat had ik dus nog nooit gehad !!!!
de week daarna bleef de paniek door m'n lijf scheuren terwijl er dus eigenlijk niks was. Niet geslapen en uiteindelijk een slaapmiddel aan de huisarts gevraagd. Nu slaap ik weer zo'n beetje en de paniek is uit min lijf.die week niet gevent.
toen ik weer begon was de score vrijwel gelijk aan de laatste score die ik had gehaalt. sinds gaat de score gestaag omhoog. De laatste twee dagen is de vooruitgang gestaakt. misschien omdat ik me teveel zorgen maak?
de duizeligheid daarentegen is erger geworden.
Dat is ook een bijwerking van de slaappillen (een of andere benzodiazepine).

maar ik word er zo naar van. Ik durf eigenlijk niet meer naar buiten in m'n eentje.
na hoeveel weken HyperVennen mag ik verwachten dat die duizeligheid afneemt/verdwijnt????[:]moody smiley[/:]

Janne

Janne
Re: helepie, zo duizelig
03 March 2005 12:48
wil toch wel heel graag een reaktie luitjes, ik heb echt een beetje steun nodig, de duizeligheid leek ietsjes minder te worden maar was vanmorgen weer in alle hevigheid terug.
Ik HyperVen braaf twee keer per dag (al haast 4 weken) en de scores gaan tamelijk gelijkmatig omhoog.
[:]sad smiley[/:]Janne

agda
Re: helepie, zo duizelig
03 March 2005 14:05
Hoi Janne,

Ik heb geen antwoord maar wel een tip. Zet boven je vraag: vraag aan Rob. Dat helpt vast.

Toen ik zelf een lange periode van duizeligheid had, de dokter noemde het 'ontsteking van het evenwichts orgaan' kreeg ik het advies om te gaan liggen. Soms is er een houding te vinden dat niet alles draait... Er kon nl. niks gebeuren, het is alleen erg vervelend.

veel sterkte toegewenst, Agda

Jenny
Re: helepie, zo duizelig
03 March 2005 14:30
Hoi Janne,

Ik zal even reageren op je "noodkreet".
Ben je de hele dag licht draaierig? Of heb je echte draaiduizelingen bijv. bij het gaan liggen en/of opstaan?
Ik heb met beide ervaringen. Ik ga er vanuit dat jij last hebt van het eerste.
Volgens mijn ervaringen heeft het te maken met twee dingen. Ten eerste vermoed ik dat je toch, doordat je zo met je ademhaling bezig bent, enigszins hypert. En daarbij denk ik dat je door je spieren wat dat onzekere gevoel hebt gekregen. Ik heb dat nl ook gehad. Je bent zo intensief bezig met de ademhaling vasthouden, dus je spieren spannen zich daarbij ook.
Mij geeft dat ook altijd een wankel gevoel.
Wat mij m.b.t. jou ook erg opvalt is dat je momenteel heel erg bezig bent met het hele probleem rondom de hyperventilatie. Je reageert heel vaak op het forum. Enerzijds geeft dat een goed gevoel maar anderzijds hou je jezelf er mee ook heel erg in de cirkel.
Je bent daardoor ook heel erg bezig met de ellende die het veroorzaken/'>oorzaakt. Snap je wat ik bedoel?
Als ik jou was zou ik de ademhalingssessies een poosje wat minder intensief doen. Ik bedoel proberen iets minder spanning te zetten en dus iets minder ver te gaan in het inademen en het vasthouden. Dus wat ontspannender. Echt dat geeft helemaal niets.
Je zult vast merken dat het dan wat beter gaat.
Mocht je problemen hebben met draaiduizelingen. Och, zegt mijn huisarts... is na 2, 3 weken weer over. Ik heb er twee maal mee te maken gehad en inderdaad het ging gewoon weer over.
Maak jezelf niet bang!!!

Jenny
Janne
Re: helepie, zo duizelig
08 March 2005 16:28
dank je wel Jenny, voor je wijze woorden.

er bleek iets meer aan de hand. In overleg met Rob teruggegaan naar een keer per dag, Reageer gewoon heel erg hevig, T' begint nu gelukkig alweer wat te beteren.

Gek genoeg kan ik trouwens wel weer op een been staan enzo, m'n evenwicht is beter dan het de afgelopen jaar geweest is. Een hoop ellende met de spieren is ook weg, er gaan allerlei dingen erg de goede kant op.
Het is die smerige wattige duizel in het hoofd, en dat gevoel van zwabberbenen, en ja, dat maakt me op een gegeven moment bang. Het hoofd weet dat dat niet moet, het gevoel krijgt dan de overhand.
Vandaar eigenlijk ijn noodkreet, iemand nodig (Jenny) om me weer op m'n pootjes te krijgen.
Wandel nu weer braaf twee maal daags mijn heenenweertje

Janne

[:]smiling smiley[/:]

susan
Re: helepie, zo duizelig
13 March 2005 22:13
Ik ben ook al een jaar ruim zo duizelig , ben nog niet echt flauwgevallen maar doe ook heel rustig aan.
Het lijkt wel of ik continu afwezig ben.
Het lijkt wel of ik er mee heb leren leven maar het went eigelijk helemaal niet.

Susan
anja
Re: helepie, zo duizelig
07 June 2005 12:37
ik wil even reageren op jullie duizeligheid.. bij mij is er bij de neuroloog bppd geconstateerd , dat heeft met hevige draaierigheid te maken, verder heb ik al jaren last van hyperventilatie ,aar omdat ik niet meer achterover kon gaan liggen of plotselinge bewegingen kan maken , ben ik hogerop gegaan nu blijkt het met het evenwichts orgaan te maken te hebben en moet ik voor oefeningen naar een fisiotherapeut, maar misschien en tip?
Janne
Re: helepie, zo duizelig
07 June 2005 21:49
hoi Anja,

wat is bppd ??

Er is trouwens wel een verschil tussen duizeligheid en evenwichtsstoornissen, in de tijd van deze mail was ik zo duizelig dat ik er haast evenwichtstoornissen van kreeg (en inderdaad oefeningen deed om dit te kunnen hanteren)
Door HyperVen is de duizeligheid nu zo ver afgenomen dat ik al weer zorgeloos op de fiets stap. Ik zou het nu eerder benoemen als licht in het hoofd.
Daar kom ik hopelijk ook nog af.

janne[:]grinning smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?