[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bio Feed Back

Gepost door Niek 
Niek
Bio Feed Back
09 May 2005 11:57
Hallo

Even een vraagje. Sinds een paar weken ben ik onder behandeling bij een psycholoog. Zij geeft me aan dat ik paniekklachten heb obv hyperventilatie. Heb allerlei vragen onderzoeken gehad en begin wanneer er plaats is met een bio feed back training.

Heeft iemand ervaring hiermee? ben erg benieuwd!

Groetjes Niek
Mia
Re: Bio Feed Back
09 May 2005 15:41
Hoi Niek

Een paar jaar geleden heb ik dit ook gedaan en mijn advies is; niet doen. Puur geldklopperij.
Je kreeg van die electrodedingen op je hoofd en daarmee kon bekeken worden wat er allemaal wel mis is in je lichaam. Ik kreeg geen kopje koffie te drinken, want dat was zo slecht en ongezond. Het kromme was, dat degene die de test deed wel aan de koffie zat.
Affijn, met mijn nieren zou van alles mis zijn en ik weet allemaal nog niet meer. Dit alles kreeg je mee op een uitdraai zodat je het thuis nog eens rustig kon bekijken. Hun hadden ook eventuele geneeskrachtige producten voor al je kwalen te koop. Ik weet het verder allemaal niet meer zo precies, want ik heb het maar zo snel mogelijk aan de kant gegooid.
Ik had van tevoren veel hoop hierop gevestigd, maar ik vond het echt waardeloos.
Het werd ook niet vergoed door de verzekering.
Ik heb in de 7 jaar dat ik met klachten loop ook al aangeklopt bij verschillende hulpverleners, maar sinds ik nu 14 weken bezig ben met HyperVen kan ik zeggen dat dat het meeste resultaat biedt. Dus als ik je een advies mag geven, ga HyperVennen! Succes.
Maartje
Re: Bio Feed Back
09 May 2005 17:14
Volgens mij praten jullie over twee verschillende dingen.

Bio Feedback zoals je psycholoog het volgens mij bedoelt (ben zelf psycholoog), is het correct leren interpreteren van reacties van je lichaam. Dus je voelt iets, en dan leggen zij uit hoe dat komt ed. Niets geheimzinnigs dus, alleen je lichamelijke reacties leren kennen. Ik weet niet hoe effectief het is, ben benieuwd naar je ervaringen!

Misschien dat de kwakzalvers die jij bent tegengekomen Mia deze naam misbruiken.
Carla de Graaf
Re: Bio Feed Back
09 May 2005 21:10
Hallo,

Wat ik het afgelopen jaar gedaan heb is: cognitieve gedragstherapie. En zoals Maartje het uitlegt klinkt het hetzelfde. Ik ging bezig met automatische gedachten (vaak negatief en angstig) op de klachten leren veranderen in meer rationele gedachten zodat de klachten wat meer te relativeren zijn en de gedachten daarbij ook... Ik weet dus niet of het hetzelfde is, maar mij heeft het onwijs goed geholpen. Ik ben een halfjaar echt klachtenvrij geweest. Helaas is het weer terug. Maar dankzij de therapie kan ik het zeker nu ook relativeren en weet ik ook heel goed waar het vandaan komt. Heel veel succes met je therapie.

Liefs
Carla
Niek
Re: Bio Feed Back
10 May 2005 13:19
Hoi Allemaal

Bedankt voor de reacties. Mia, ik denk ook dat het iets anders is wat we bedoelen. Wat Maartje omschrijft komt meer in de buurt van wat ik van mijn Psycholoog heb gehoord. Ik zal je op de hoogte houden. Hoor morgen wanneer er waarschijnlijk weer plaats is. Ben erg benieuwd en hoop er bovenop te komen. gebruik ook HyperVen. Misschien is de combi wel perfect!! Even afwachten!

Groetjes Niek

Meer weten over het HyperVen programma?