[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ademhaling?????

Gepost door Hans 
Hans
Ademhaling?????
04 June 2005 22:58
Hallo allen,

Ik wil heel graag het verschil weten tussen flankademhaling en borstademhaling??? Ik weet dat men moet gewoon buikademhaling hebben en niet borstademhaling, maar wat is nou flankademhaling?? is ie ook zelfde als borstademhaling????

bijvoorbaat dank en groeten
Niek
Re: Ademhaling?????
05 June 2005 00:02
Hi Hans,

Je flanken zitten aan je zij. Als je zit en je buigt voorover en doet je ellebogen voorbij je knie ga je automatisch via je flanken ademhalen. Dus dat is zeker niet via je borst!

Hoop dat het wat duidelijk is!
Hans
Re: Ademhaling?????
05 June 2005 13:44
Hoi,

nog een vraag, komt het wel vaak voor dat mensen via hun flanken adem halen/??
want bij sommige therapieen wordt HyperVentlatie behandeld door flankademhaling te leren en niet buikademhaling???

groeten
Hester
Re: Ademhaling?????
06 June 2005 22:50
Hallo Hans,

Zowel een flank als buikademhaling is goed. Je gebruikt dus bij een normale ademhaling zowel je flanken als je buik! Bij de meeste ademhalingstherapieen wordt beide weer aangeleerd. Veel mensen met hyperventilatie vinden de oefeningen met de flanken makkelijker omdat deze ook iets hoger zit dan de buik. Ik heb ooit een oefening gehad door een sjaal net onder je oksels strak aan te trekken en deze dan weg te duwen met je ademhaling. Dan gebruik je je flanken. Door bv een flesje op je buik te zetten en deze omhoog te duwen voel je een buikademhaling goed!

Gr. Hester
Jolanda
Re: Ademhaling?????
07 June 2005 11:50
Hoi Hans,

ook ik heb ademhalings therapie gedaan, geoefend tot ik een ons woog, en ik kon prachtig buik en flanken ademen...
Alleen gingen de klachten tijdelijk weg maar bij grote spanning, in de ondergrondse in London, kwamen de klachten terug als nooit weggeweest.

Wat ik byzonder vind aan het HyperVenprogramma is dat ik helemaal niet bezig ben mijn adem ergens heen te sturen maar dat het vanzelf lager gaat, 4 keer per minuut i.p.v. 18 keer en dat mijn schouders naar beneden zijn gaan zakken zonder dat ik daar 1 oefening voor heb gedaan...

Dus ik zou zeggen :kom bij ons HyperVen clubje en over een tijdje ga je je beter voelen...

Groetjes, Jolanda

Hans
Re: Ademhaling?????
08 June 2005 20:02
Hoi,

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik heb de CD thuisgekregen en ben van plan om te beginnen met HyperVen. Maar ik heb ook van mijn therapeute gehoord dat ik mijn adem geen seconde mag inhouden dus ik weet het niet. Ik denk dat ik met HyperVen per 1 juli ga beginen en dan horen jullie dat van me..\


groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?