[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

stemmetje

Gepost door lies 
lies
stemmetje
12 June 2005 17:02
Hallo,

Gisteren opeens een 'klik' gekregen in dat hoofd van me... ik heb het eindelijk door, dacht ik en denk ik nog steeds.
Ik moet van dat rotstemmetje in m'n hoofd af, dat stemmetje dat mij helemaal gek maakt en me zoooo bang maakt.
Ik ben gisteren per ongeluk op een site terecht gekomen rond depersonalisatiestoornis enzo...
Sinds dat moment zit ik er nu al constant aan te denken dat ik dat misschien ook heb. Dat houdt het HyperVentileren en het depersonlisatiegevoel natuurlijk in stand.
Mag er niet aan denken om zoiets gans mijn leven mee te dragen.
Ben nu van plan om zo vlug mogelijk met cognitieve gedragstherapie te starten, dat in combinatie met HyperVen moet me terug op de juiste baan krijgen...
Heeft er nog iemand last van zo'n dwangmatig stemmetje? Zal wel de angst zijn dan?

Liefs
kitty
Re: stemmetje
12 June 2005 19:08
ja hoort er helemaal bij maar neemt wel steeds wat verder af na goede ervaringen. Werd er ook af en toe knettergek van. Inmiddels zo'n 6 weken na het stoppen van therapie en het stemmetje is er nog weleens maar hij is al erg sterk afgenomen.

Wat ik heb begrepen is het ook door dat stemmetje dat het zo lang duurt voor je volkomen genezen ben.

Succes ermee
orchidee
Re: stemmetje
19 June 2005 23:34
Hallo,

Ik ben op dit forum gekomen omdat ik aan het zoeken was naar hyperventilatie. Heb dit al zelf jaren. Maar afgelopen zaterdag was het zo erg dat ik bijna flauwgevallen ben. Was blij dat er iemand bij me was en me weer rustig gekregen heeft. Vind het nu best eng als mijn vriend aan het werk is vooral s'nachts.

Nu las ik over jou onderwerp stemmetje. Sinds 2 maand heb ik ook elke keer een stemmetje. Ik word er inderdaad gek en heel vaak onzeker van. Kan me moeilijk meer concentreren op mijn werk, ben heel snel geïritteerd. Maar ja aan wie vertel je zoiets. Mensen denken gelijk dat je gek bent of zo. Daarom ben ik wel blij dat ik dit forum tegen gekomen ben want dan ben ik toch niet gek aan het worden. Ik ga nu even kijken wat depersonalisatie stoornis is. Ben blij dat ik het even kwijt kan.

Groetjes,
Orchidee
anoniem
Re: stemmetje
20 June 2005 20:22
Ik loop bij een psycholoog en die leert mij de volgende dingen.
Je gedachten op een rijtje zetten en vervolgens Relativerend Denken.
Het volgende kan sowieso niet meet je gebeuren:
-Flauwvallen(ook al voelt dat wel zo)
-Er aan Overlijden

Flauwvallen gebeurt juist als je een lage bloeddruk hebt of bijvoorbeeld te weinig gegeten hebt je lichaam zorgt(ook bij mensen bij hyperventilatie)dat je altijd genoeg zuurstof binnen krijgt.

Je voelt je op den duur zo zwak dat het lijkt of je geen controle hebt over je spieren het gevoel dat je ahnden sloom reageren doof gevoel in de benen prikkelende handen.

In plaats van dat je je gaat zorgen maken dat je gaat flauwvallen kun je ook relativerend gaan denken of afleiding zoeken.
Vergelijk jouw gedachten met iemand die geen hyperventilatie heeft wat zou hij of haar doen in zo'n situatie en hoe zullen die zich voelen.

uiteindelijk wordt je weer beter en geloof me je leert een hoop van het leven als je dit ervaart en als je eenmaal genezen bent ben je een totaal ander mens het belangrijkste wat er is als je hyperventilatie hebt is ZELFVERTROUWEN zorg dat je dit hebt en je geneest sneller.

Meer weten over het HyperVen programma?