[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Rijlessen

Gepost door Ikke 
Ikke
Rijlessen
09 July 2005 00:36
Heey!!

Hier kom ik maar meteen met mijn tweede berichtje. Ik schreef dat ik in de auto veel last kreeg van hyperventilatie (misselijkheid, benauwdheid en duizelig). Nu wordt ik binnenkort 18 jaar en ga ik beginnen met rijlessen (cadeau van pap en mam).[:]smiling smiley[/:]

Het probleem is dat ik mij ontzettend nerveus maak hierover. De rijlessen op zich vind ik heel leuk en spannend, ik ben alleen enorm bang dat ik niet goed word tijdens het rijden. Als ik nu in de auto zit, is het iemand anders die rijdt en op de weg moet letten, en dan heb ik er niet zo'n moeite mee. Maar het idee dat ik nu zelf ga rijden, en over een tijd misschien ook nog een alleen in mijn auto zit en de weg op moet...[:]confused smiley?[/:]

HELP!!

Herkent iemand dit?? [:]sad smiley([/:]

Liefs...
Hester
Re: Rijlessen
09 July 2005 18:16
Dat herken ik heel goed, ik zelfs door de hyperventilatie nooit mijn rijbewijs kunnen halen... Ik heb het wel een aantal keren geprobeerd maar ik dacht dat is nog iets teveel van het goede. Ik weet ook niet of je nu zoveel druk op de ketel moet zetten voor jezelf...of je probeert het een paar keer en kijkt of het gaat, dat merk je snel genoeg!

Ik denk nu eerst beter worden en dan is mijn rijbewijs halen en van de dingen die ik heel graag wil doen! Ik heb zelfs ook nog ooit les gehad bij een autorijschool die ook gespecialeerd was in mensen met angstklachten, maar ja als je last hebt van hyperventilatie is dat toch iets anders dan alleen auto-angst!

groet, Hester
Jolanda
Re: Rijlessen
10 July 2005 12:11
Hoi Ikke,

Ik denk dat het slimmer is om eerst de HyperVen therapie te doen en over een half jaar te beginnen met lessen...
Dat zou je wel eens heel wat lessen kunnen besparen...

Is maar een idee,
groetn, Jolanda

Nilis
Re: Rijlessen
10 July 2005 13:43
hallo,

Ik heb m'n rijbewijsje toch maar mooi gehaald, met hyperventilatie.
Voor mij hielp het autorijden juist als afleiding, omdat je toch geconcentreerd op de weg bent. Alleen voor stoplichten wilde hyperventilatie nog welleens komen irriteren, werd helemaal duizelig enzo. Maar gewoon proberen op de weg te focussen, dan komt alles goed.
succes ermee
Nilis

Meer weten over het HyperVen programma?