[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

denken denken denken

Gepost door lesley 
lesley
denken denken denken
10 July 2005 23:25
hallo iedereen
sinds een maand of negen hep ik hyperventilatie (ben er niet op getest )
mijn klachten :licht gevoel in mijn hooft -duizelig -flauw gevoel in mijn benen -soms misselijk
pijn in mijn linker boven arm-drukende hoofdpijn-het gevoel flauw te vallen-en erge angst en paniek en begin me erg beroerd te voelen .[:]sad smiley([/:][:]confused smiley?[/:]
nu moet ik eerlijk zeggen ik ben er ook heel de dag mee bezig als ik iets voel ga ik er gelijk over zitten denken en denk meteen het ergste (dood gaan erg ziek zijn(kanker tumor) )
nu op de moment heb ik het gevoel dat ik op zee zit ik ben aan het wiggelen
maar ja volgen mensen ben ik maar een zaag of een zeurepiet ,ik kan ze geen ongelijk geven want de dokter heeft niks gevonden en die zegt het zit tussen je oren .
maar waarom voel ik me zo rot en denk ik dat ik iets ergs heb ik blijf er ook steeds over praten maar je ziet zo dat ze denken .MAAR IK VOEL ME ER ERG SLECHT BIJ WANT IK HEB EEN ZOONTJE VAN DRIE JAAR .
ik vind het erg rot voor hem maar ja ik hoop er ooit over te komen [:](Y)[/:]
ik hoop op een paar reactie"s tot later [:]smiling smiley[/:]
Elise
Re: denken denken denken
11 July 2005 09:33
Hoi Lesley.

Wat ellendig dat je je zo beroerd voelt. Je klachten zijn heel herkenbaar als hyperventilatie.
Heb je de artikelen al gelezen op [www].hyperventilatie.info ? Daar vind je heel veel info over hyperventilatie en ook over de manier om eraf te komen: HyperVen!

Succes en veel sterkte!

Elise
anoniem
Re: denken denken denken
14 July 2005 10:37
Hallo,

Enkele weken geleden dacht ik dat ik een hersenbloeding kreeg of dat er een tumor in mijn hoofd zat. Ik werd plotseling heel duizelig en misselijk en wist niet wat er aan de hand was.
De dokter vertelde mij dat het waarschijnlijk een plotselinge daling van mijn bloeddruk moet geweest zijn, doch op het moment van mijn doktersbezoek was mijn bloeddruk prima.
Nog steeds ongerust ben ik op eigen initiatief naar de neuroloog geweest, hij heeft mij volledig onderzocht en er werd een ct-scan gemaakt van mijn hoofd. Op de scan werd niets verdachts gevonden. Omdat hij dacht in de richting van hyperventilatie heeft hij mij enkele beurten voorgeschreven bij de kinesist om op een correcte manier te leren ademen. Binnenkort moet ik nog eens terug naar de neuroloog om een EEG te laten maken van mijn hoofd, dit om te zien of het daadwerkelijk hyperventilatie is.
Gisteren voelde ik het opnieuw in mijn hoofd, nog steeds ongerust ondanks de onderzoeken die ik heb ondergaan, probeerde ik op mijn ademhaling te letten. Dat heeft wel iets geholpen, maar de ongerustheid is toch nog niet volledig verdwenen. Soms word ik ook wakker 's nachts met een draaierig gevoel in mijn hoofd.
belgise meid
Re: denken denken denken
14 July 2005 11:59

[:]smiling smiley[/:]
hallo anoniem bedankt voor het reageren op mijn vraag
nu wat jij doormaakt ik net het zelfde als bij mij 9maand geleden ik ben ook 4x naar de neuroloog geweest en heb een ct scan laten doen en er was niks te zien ik heb ook een half uur aan de hersen monitor gelegen en dat was ook ok ik heb( niet gelogen)7xbloedlaten prikken en ook daar is niets uit voort gekomen ik ben ook 5x naar de kinesiste geweest om buikademnhaling te doen maar de eerste week voelde ik me goed en dan verslechterde het weer ik heb gisteren HyperVen besteld ik hoop dat dat me gaat helpen
maar ik heb ook het gevoel dat ik een tumor of een beroerte heb of krijg maar moest het zo zijn waren we er al lang niet meer he [:]winking smiley[/:]
ach ja en we denken en denken dat we zot zijn maar ons leven word erdoor geteroriseert
ik wil zooooo graag stop roepen stop met zo negatief te denken er is niks met me aan de hand het is gewoon hyperventilatie en hoe meer we erover zagen en denken hoe erger het word[:]![/:][:]![/:][:]![/:]ik ben zo [:]:||[/:]dat dit alles mijn leven heeft gestolen maar samen slaan we er ons wel door ben jij al bezig met HyperVen ?
ik hoor je nog wel groetjes en veeeeel sterkte [:]smiling smiley[/:][:](H)[/:]
anoniem
Re: denken denken denken
14 July 2005 15:07
Hallo,

Ik ben niet bezig met HyperVen, ik hoop dat ik mij, na mijn sessies bij de kinesist beter voel.
Volgens mij helpt het niet als je het programma van HyperVen volgt of naar de kinesist gaat zolang je denkt dat je iets anders hebt. En ergens ben ik nog niet 100 % zeker dat ik niets anders mankeer.
Vanaf het moment dat je voor jezelf hebt uitgemaakt dat je niets (anders) mankeert en dit ook door de dokters wordt bevestigd, denk ik dat je automatisch minder gaat HyperVentileren zeker in combinatie met de ademhalingstechnieken aangeleerd via de kinesist of HyperVen.
Het probleem is dat ik wel probeer te aanvaarden dat ik hyperventileer, maar telkens als ik duizelig en ijl wordt in mijn hoofd denk ik nog steeds dat ik aan iets anders lijd.

groeten
belgise meid
Re: denken denken denken
14 July 2005 16:11
hoi anoniem
ja dat klopt allemaal wat je zegt.
maar ik ben ook niet getest op hyperventilatie maar de dokter zegt dat ik dat heb en de kinesist ook
in eerste geval dachten de dokters dat ik klierkoorts had.ken je dat?
de symtomen daarvan zijn
[heel erg moezijn ][nergens geen zin voor hebben]heel duizelig ijn en misselijk]
kliekoorts kan een maand duuren tot 3 jaar...en nog langer ook je heb ook veel hoofdpijn aan de slaapen.je kan je laten testen door bloed te prikken .
maar dat was bij mij het geval niet dus zijden ze dat ik een depressie had maar ik zie dat ik mij niet zo voel .het enige wat er door mijn hoofd vloog was dat erg raar gevoel dat je niet goed kan omschrijven en het maakt me bang maar nu hebben ze een ct gemaakt en er is niks aan de hand maar nu maak ik me druk over andere dingen
>duizeligheid
>licht gevoel in hoofd
>raar gevoel in de benen
>soms pijn in linkerarm
>tintelingen in mijn gezicht
>het gevoel flauw te vallen
>en erge angst en paniek
>en ben soms erg moe
>drukende hoofdpijn
>iets willen maar niet kunen (schoonmaken)
>en vooral heeeel te tijd denken dat ik iets ergs heb
maar ze hebben me overal op getest dus ik zal wel niks ergs hebben
normaal moets ik 9x naar de kinesite gaan maar na de 4x ben ik gestopt want ik had de indruk dat het niet hielp en ik voelde mij er niet goed bij
ik hoop dat het jou helpt maar ik heb HyperVen besteld dus ik hoop dat het help
ik laat het je wel weten
ik kom uit belgié'ben een jonge vrouw van 21 en heb een zoontje van 3
ik hoop je vandaag nog eens te lezen groetjes lesley[:]winking smiley[/:]
anoniem
Re: denken denken denken
18 July 2005 09:05
hallo,

Ik hoop voor jou dat HyperVen werkt en dat je snel weer beter wordt. Laat iets weten als je er mee bezig bent.

groeten
Rie
Re: denken denken denken
19 July 2005 09:19
Hallo,

Het is allemaal erg herkenbaar voor mij ook.
Maar mijn therapeut zegt steeds als je een aanval krijgt wat kan er gebeuren?
Het is niets ernstig je moet je zelf moed in praten dat valt in het begin niet mee maar het helpt op de lange duur wel echt.
Blijf positief denken,het valt ook niet mee je voelt van alles en je bent bang om dood te gaan ik ken dat net zo als jullie.
Ik loop ook bij de therapeut.[:]winking smiley[/:]

Groetjes Rie

succes allemaal
Elise
Re: denken denken denken
19 July 2005 10:21
Hoi Anoniem.

Een paar dagen geleden schreef je:

Volgens mij helpt het niet als je het programma van HyperVen volgt of naar de kinesist gaat zolang je denkt dat je iets anders hebt. En ergens ben ik nog niet 100 % zeker dat ik niets anders mankeer.


Maar als je de artikelen op de site en de berichten hier op het forum leest, dan lees je juist dat het precies andersom is. De hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt jouw gedachtes dat er iets mis is. Door de hyperventilatie wordt je angstig en haal je je van alles in het hoofd. Om van die gedachtes af te komen moet je dus juist iets aan de oorzaken/'>oorzaak doen en die oorzaken/'>oorzaak is hyperventilatie. Als je hyperventilatie aanpakt met HyperVen, dan zullen je klachten langzaam verdwijnen en ook al die rotgedachtes.

Sterkte ermee!!

Groetjes,
Elise
anoniem
Re: denken denken denken
19 July 2005 11:02
hallo,

Mijn kinesist vertelde mij dat ik de buikademhalingstechniek goed beheers en dat ik de aanvallen zou moeten kunnen controleren door de aangeleerde ademhalingstechnieken toe te passen. Zaterdag voelde ik mij weer ontzettend slecht, ik werd zeer duizelig en had last van hoofdpijn. Ik probeerde dit gevoel te onderdrukken door rustig te blijven ademen, maar zonder resultaat. De duizeligheid bleef, maar ik kon dankzij de ademhalingstherapie mijn kalmte bewaren.
Bij de laatste bloedproef werd een lichte storing van de leverfunctie vastgesteld (de vorige bloedanalyse was zoek geraakt, dat zegt genoeg over de ingesteldheid en betrokkenheid van de dokter) Volgens mijn kinesist zou dat de oorzaken/'>oorzaak van mijn duizeligheid wel eens kunnen zijn.
Ik heb zo de indruk dat je bij de huisdokter en dokter-specialist als een nummer wordt behandeld en dat zij niet echt grondig naar de oorzaken/'>oorzaak zoeken. Zolang het niet levensbedreigend is en de eer van de dokter niet wordt aangetast laten ze je aan je lot over terwijl je hun kassa laat rinkelen.

vriendelijke groeten

Meer weten over het HyperVen programma?