[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Aantal sessies

Gepost door Alwin 
Alwin
Aantal sessies
21 March 2004 17:33
Ik ben eind januari begonnen met HyperVen, dus ca. 7 weken bezig. Ik zit nu op 40 sessies. Mijn gemiddelde tijd is omhoog gegaan van 48 sec. naar 96 sec. Allemaal prachtig, alleen ik merk nog helemaal geen verbetering van mijn klachten. En als ik dan in het forum lees dat sommigen al op 220 sessies zitten, dan zakt de moed me eerlijk gezegd in de schoenen. Dat betekend met mijn huidige ritme van 1x per dag dat ik nog minstens 6 maanden te gaan heb met de oefeningen. Verder vraag ik me af of er een test is, die objectief kan vaststellen of het CO2 gehalte in je bloed is verbeterd? Graag jullie reactie.

Anita
Re: Aantal sessies
21 March 2004 18:46
Hoi Alwin,

niet opgeven hoor, ik vind het ook erg langzaam gaan ik ben nu bijna twee maanden bezig en oefen vaak ook maar 1 keer per dag en mijn gemiddelde ligt nog lager dan dat van jou ik zit nu op ongeveer 57 seconden vanaf 40 in het begin.

Ik zie het maar zo dat ik niks te verliezen heb alleen maar te winnen. Andere oefeningen en therapieën hebben niet geholpen en kosten veel meer geld en vaak net zoveel tijd!!


Je kunt het Co2 gehalte in je bloed laten meten met een slagaderprik maar dat is geen fijne prik. vraag het maar eens aan je huisarts.

En de resultaten zijn tijdens de therapie niet merkbaar pas als de therapie op zijn eind loopt en je gemiddelde niet meer stijgt. Bij mij verergeren de klachten zelfs.

En al heb ik soms de neiging, ik geef niet op!

Heel veel succes

[:](Y)[/:]
Marco
Re: Aantal sessies
21 March 2004 18:48
Hallo Alwin,

Om eerlijk te zijn heb ik ook zo'n 220 sessies gedaan. Ruim 4 maanden geoefend en twee keer per dag, het resultaat mag er bij mij dan ook zijn!

Hou jezelf iedere keer maar voor dat je met je genezing bezig bent, dan kom je ook wel in je oefenritme. Het duurde bij mij ook vrij lang voordat ik resultaat zag maar toen ging het ook snel.

Nogmaals, hou vol en je zal er waarschijnlijk net als ik profijt van hebben.

Groetjes

Marco

katelijne
Re: Aantal sessies
22 March 2004 09:37
Ik heb nu vier maanden therapie achter de rug waarbij ik stipt tweemaal per dag heb geoefend. De resultaten merk ik pas nu, en dan nog zeer voorzichtig.
Ik denk dat de genezing een zeer langzaam proces is.

Het koolzuurgehalte wordt bij mij uitwendig gemeten. De laatste meting was in januari en toonde een merkbare stijging in vergelijking met vroeger. Op dat ogenblik voelde ik absoluut nog geen verbetering van mijn klachten ondanks een stijging van het koolzuurgehalte.

Nu voel ik mij reeds veel stabieler maar ik ben er nog niet. Daarom oefen ik nog éénmaal per dag.

Alwin
Re: Aantal sessies
27 March 2004 20:47
Anita, Katelijne en Marco. Bedankt voor jullie bemoedigende reactie's. Uiteraard geef ik niet op, zo zit ik niet in elkaar. Door omstandigheden was ik niet in staat om 2x per dag te oefenen, maar gelukkig is hierin verandering gekomen. Ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen.

Meer weten over het HyperVen programma?