[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vier maanden therapie

Gepost door katelijne 
katelijne
vier maanden therapie
16 March 2004 08:29
Ik heb nu zo'n 17 weken van HyperVen therapie achter de rug. Mijn gemiddelde schommelt nu rond de 110 sec. Ik heb stipt tweemaal per dag de oefeningen gedaan. In de beginfase driemaal maar ben daarmee gestopt omdat het te zwaar was.
Ik heb een enorme terugval gehad van de klachten en was gedurende de gehele therapie zeer moe. Nu voel ik me stilaan beter worden - het duurt derhalve zeer lang vooraleer enig resultaat kan verwacht worden.
Intussen werd mijn koolzuurgehalte gemeten en vertoonde een duidelijke stijging in vergelijking met verleden jaar. Ik hoop dan ook dat deze stijging blijvend zal zijn.

Ik denk dat het resultaat van de therapie slechts na verloop van langere tijd kan geevalueerd kan worden. Ik ben van plan van nog even met de oefeningen door te gaan- zij het misschien maar eenmaal per dag.
HyperVen
Re: vier maanden therapie
16 March 2004 16:25
Hallo Katelijne,

Ik denk dat je inderdaad wel kan stoppen nu (doorgaan met één keer per dag is natuurlijk ook prima). Kijk het even aan voor een paar maanden en kijk dan hoe je je gaat voelen. Als alles goed gaat, zal het effect steeds groter worden. Houd ons op de hoogte!

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
sasha
Re: vier maanden therapie
24 March 2004 10:43
Ik wil graag weten hoe je dan je koolzuurgehalte meet, Katelijne?
katelijne
Re: vier maanden therapie
25 March 2004 08:48
Hallo Sasha,


Na een aantal jaren zoektocht wat er met mij aan de hand was, ben ik uiteindeijk beland bij een klinisch psycholoog gespecialiseerd als adem- en relaxtietherapeut. Hij is verbonden aan een ziekenhuis en het is daar dat enerzijds het koolzuurgehalte en anderzijds de spierspanning wordt gemeten.
De wijze van meting (ik ken de juiste benaming niet) kan je vergelijken met het maken van een electrocardiogram: er worden electroden op je bovenlichaam geplaatst die het gehalte koolzuur registreren. Ik veronderstel dat een gewone huisarts niet over deze apparatuur beschikt.

sasha
Re: vier maanden therapie
26 March 2004 09:43
En in welk ziekenhuis werkt hij of zij? Dit klinkt goed, hier moeten er meer van zijn of komen! Dank voor je antwoord alvast!

Meer weten over het HyperVen programma?