[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Einde therapie

Gepost door Marco 
Marco
Einde therapie
05 February 2004 15:40
Hallo,

Ik ben nu 14 weken bezig met de therapie en ben van 60 naar 160 seconden gegaan.

Ik heb praktisch iedere dag 2 keer geoefend.

De laatste 3 weken blijf ik hangen in de ochtend op 160 sec. en in de avonden op 150/155 seconden.

Mijn vraag is of ik zal stoppen met de therapie. Ik voel me erg goed de laatste tijd, de angsten zijn verdwenen alleen tijdens drukke momenten heb ik nog wat last.

Alvast dank voor een antwoord.

HyperVen
Re: Einde therapie
05 February 2004 19:14
Hallo Marco,

Dat is een hele vooruitgang! Als de voortgangsgrafiek niet meer stijgt, kan je inderdaad met de therapie gaan stoppen. Het genezingsproces gaat echter nog een lange tijd door, waarin het lichaam steeds meer kooldioxidebuffer zal gaan opbouwen en je zal je daardoor steeds sterker gaan voelen. Probeer om niet teveel hooi op je vork te nemen nu het beter gaat. Denk eraan dat je – hoewel je je nu beter voelt, nog niet helemaal genezen bent... Dat duurt nog wat langer.

Het is een karaktereigenschap van mensen die hyperventilatie hebben om telkens weer teveel hooi op de vork te nemen. Daar moet je dus wel op bedacht blijven, met name als je je beter gaat voelen... Houd me op de hoogte hoe het ermee gaat!

Groetjes,

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Marco
Re: Einde therapie
05 February 2004 19:57
Hallo Rob,

Vooralsnog wil ik je feliciteren met dit forum. Ik denk dat het voor veel lotgenoten erg duidelijk wordt wat er met ze aan de hand is. Zo duidelijk heb ik nog geen antwoorden gezien op het internet!

Ik moet zeggen sinds ik in oktober met HyperVen begonnen ben ik me de laatste weken heel vaak weer als vanouds voel. De therapie is zeker niet makkelijk geweest maar uiteindelijk kwam ik in een ritme terecht dat het iedere dag als vanzelfsprekend ging.

Ik wil over een week of twee stoppen en dan heb ik zo'n 16 weken geoefend en op een paar keer na 2 keer per dag. De reden dat ik wat langer ben doorgegaan is dat ik zo'n 13 jaar last van hyperventilatie heb gehad, niet constant, maar het laatste 1,5 jaar was dat weer vrij heftig.

Medicijnen heb ik nooit geslikt en sommige gevolgde therapieën hebben baat gehad om de oorsprong te ontdekken van mijn hyperen, maar uiteindelijk heeft HyperVen mij er dan toch van af geholpen. Ik weet dat ik nog even geduld moet hebben dat alle klachten weg zijn, maar zoals ik me dus nu voel sta ik weer wat steviger met beide voeten op de grond.

Nogmaals dank voor je antwoorden en als ik helemaal genezen ben zal ik dat zeker laten weten.

Met vriendelijke groet,

Marco

Anita
Re: Einde therapie
06 February 2004 18:13
Marco,

gefeliciteerd en geniet ervan!

Anita
Marco
Re: Einde therapie
09 February 2004 20:05
Hallo Rob,

Ik heb toch maar besloten om mijn therapie te stoppen. Dit weekend nog aangekeken maar mijn gemiddelde blijft inderdaad hetzelfde.

Het zal wel wennen worden denk ik na al die maanden van oefenen [:]smiling smiley[/:]
Ik laat via het forum wel weten hoe het de komende tijd met me gaat.

Iedereen die met de therapie bezig is...Succes.

Groetjes

Marco

Meer weten over het HyperVen programma?