[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

beginners vragen

Gepost door Isa 
Isa
beginners vragen
29 November 2004 22:30
Tijdens de sessies moet je rustig en diep via de neus inademen en uitademen en dat lukt me aardig, maar buiten de sessies om adem ik vreselijk oppervlakkig en hoog. Is het nu de bedoeling dat ik die diepe buikademhaling ga inpassen in mijn dagelijks leven of gaat dat vanzelf als ik de sessies netjes blijf volgen?

Ik adem al heel lang verkeerd, dat merk ik aan alles en kenners zien het zelfs aan mijn houding en snelle manier van praten.
Nou heb ik sinds een tijdje last van een soort pleinvrees: ik voel me slap op mijn benen en zie wazig en als ik in mijn eentje te ver van huis ben raak ik in paniek.
Kan dit veroorzaken/'>oorzaakt zijn door hyperventilatie en zijn er mensen die deze klachten ook hadden en die er door deze therapie vanaf zijn geraakt?

Ik ben net vandaag begonnen hoor, dus sorry als ik een beetje voor de hand liggende vragen stel. [:]Tja[/:]

HyperVen
Re: beginners vragen
05 December 2004 11:50
Hallo Isa,

Het is altijd goed om zelf proberen wat invloed uit te oefenen op hoe je ademhaalt. Dus een buikademhaling stimuleren is prima. Maar je kan onmogelijk de hele dag op je ademhaling letten. In principe gaat de ademhaling zichzelf normaliseren (buikademhaling) als de gemiddelde zuurgraad van het bloed omhoog gaat door de therapie. Dus het komt vanzelf in orde. Maar er af en toe op letten is alleen maar goed.

De pleinvrees is zeker veroorzaken/'>oorzaakt door langdurige hyperventilatie. In de messte gevallen ontwikkelen mensen altijd wel een of andere fobie als ze lang last hebben van hyperventilatie. Uiteindelijk zal ook die pleinvrees minder worden en verdwijnen als je de therpaie maar af maakt...

Houd vol en houd me op de hoogte hoe het ermee gaat!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Isa
Re: beginners vragen
06 December 2004 21:31
Bedankt Rob. [:]smiling smiley[/:]
Ik volg de therapie nu een week en mijn gemiddelde stijgt dagelijks. Erg fijn om te zien en mijn vriend moedigt me aan, want hij is duiker en hij zag hoe slecht mijn begintijd was en hoe snel die stijgt. [:]smiling smiley[/:]
Ik hou je op de hoogte.

Meer weten over het HyperVen programma?