[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dichte oren

Gepost door Ellen 
Ellen
Dichte oren
20 April 2004 10:58
Hai Rob,

Even iets geks. [:]grinning smiley[/:]
Het is nu mijn 8e dag dat ik het HyperVen programma gebruik en nou heb ik vanaf het begin last van dicht geslagen oren. Daar houdt ik de hele dag last van.
Toen ik het ademhalingsprogramma van Rebio deed had ik daar ook last van, maar ik dacht dat dat een toevalstreffer was en daarnaast zet je bij Rebio geen druk op je oren, d.m.v. je adem inhouden. Is het dichtslaan van je oren een hyperventilatieklacht, die bij de bestrijding van hyperventilatie boven water komt?
Ik wordt er niet bang van of zo, maar al het geluid gedurende de dag komt van verre en iedereen om me heen vraagt of ik doof ben, omdat ze alles moeten herhalen. [:]smiling smiley)[/:]

O trouwens het scheelt inderdaad of je van te voren hebt gegeten, want dat scheelt bij mij wel 10 seconden de verkeerde kant op. Dus eerst maar HyperVennen en daarna eten. [:](H)[/:]

Alvast bedankt voor je antwoord,
Groetjes van Ellen
Anita
Re: Dichte oren
20 April 2004 18:05
Hoi ellen,

ik heb dat ook met die oren. Bij mij zijn ook regelmatig de buizen van eustachius verstopt en mijn oren worden ook elk half jaar uitgespoten. Maar de "Hv versie"voelt toch anders. Mijn hele hoofd zit dan ook dicht en ik kan nauwelijks denken.

Ik leef dan in een soort mistige toestand waarin alles van ver weg komt (achter glas, ofwel de officiele benaming derealisatie, het gevoel of je er niet helemaal bent) Ook mijn geur en smaak-vermogen zijn dan minder.

Volgens mij een hyperventilatie verhaal (ook volgens de KNO arts) maar misschien weet Rob er meer van??
peter
Re: Dichte oren
20 April 2004 21:12
Twee keer per jaar uitspuiten, dat herken ik. Gedurende sessies of aanvallen heb ik (nog ) geen last gehad. Wel herken ik het gevoel om 'naast je zelf' te staan. Alsof je niet bij de wereld om je heen kunt komen. Dat heb ik de afgelopen jaren vaak gehad, maar tot nu toe niet verbonden met hyperventilatie. Dat lost weer een stukje van de puzzel op.

Peter

HyperVen
Re: Dichte oren
21 April 2004 16:42
Bekend is dat hyperventilatie een verminderde werking van het centraal zenuwstelsel veroorzaken/'>oorzaakt door het tekort aan bloedvoorziening naar de hersenen. Dit levert vaak een verminderd horen en ook zien op. Vaak ervaren mensen dit als zouden hun oren dicht zitten. Dit neemt niet weg dat er ook inderdaad een fysieke oorzaken/'>oorzaak kan zijn zoals bij een echte verstopping. Dus even laten nakijken door de arts kan geen kwaad.

De therapie met het programma HyperVen legt - via de buis van Eustachius - een druk op de oren. Daardoor kan - door het drukverschil op het trommelvlies - ook een gevoel van verstopping ontstaan. Soms kan je dit wegkrijgen zoor het zgn. "klaren". Hierbij houdt je de neus met de vingers dicht en zet dan druk door te proberen met kracht via de neus uit te ademen. Door deze handeling wordt de druk aan de binnenkant van het trommelvlies en de buitenkant gelijk gemaakt.

Het is belangrijk om tijdens de trials niet de neus dicht te houden! Want daardoor wordt de druk verlegd naar het oor. Dus dat is belangrijk. Daarnaast kan je ook nog proberen om tijdens de trials iets minder druk te zetten, waardoor de oren ook ontlast worden.

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Uiteindelijk zal het gevoel van verstopping - tenzij het een fysieke oorzaken/'>oorzaak heeft - moeten verdwijnen (zeker als je straks met de therapie kunt stoppen).

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?