[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

afhankelijk

Gepost door Niek 
Niek
afhankelijk
02 July 2005 14:34
Hallo allemaal,

Sinds vorige week voel ik dat het steeds weer wat beter gaat met me. Ik heb weer alleen auto gereden en allemaal van die kleine dingen. Het enige wat het me allemaal erg moeilijk maakt is dat ik helemaal niet alleen thuis of ergens durf te blijven. Tevens ben ik erg aanhankelijk bij mijn ouders.(ik woon niet meer thuis maar samen!!) Als zij een dag of weekend weg willen gaan raak ik al in paniek. Vandaag weer zo. Zij hebben een feest een uur hier vandaan en ik voel me de hele dag al beroerd en gespannen enz. Alsof zij degene zijn die mij alleen kunnen helpen. Ik heb een lieve vriend en lieve collega's die me allemaal willen helpen maar mijn ouders... Herkent iemand dit??

Het liefst zou ik lekker een zondag alleen in de tuin zitten in mijn eigen huisje maar dat komt er niet van omdat ik niet alleen durf te zijn. Al een half jaar ben ik nog geen moment alleen geweest... Heeft iemand tips om dit toch weer te gaan doen? het is zo belangrijk om een stap verder te komen!

Hopelijk hebben hier op dit forum mensen er al ervaring mee die me kunnen helpen[:]smiling smiley[/:]!!!!

Liefs

Niek
Re: afhankelijk
02 July 2005 14:36
Ik bedoel dus dat je constant van iemand afhankelijk bent!!!! op het werk, thuis, naar de winkel enz
Hester
Re: afhankelijk
02 July 2005 19:28
Hallo Niek,

Als ik jouw verhaal zo lees dan is ook dit weer een variant op een bepaalde angst. Blijkbaar koppel jij je gevoel van veiligheid en geborgenheid erg aan je ouders. Ik denk dat het belangrijk is voor jou om te weten of dit altijd zo is geweest, die afhankelijkheid ofdat dit zich is gaan manifesteren na de hyperventilatie. Ik denk zelf dat alle mensen met angst afhankelijk zijn geworden van anderen, omdat we het vaak anders niet redden in ons dagelijks leven. Als het beter met ons gaat en de angsten verdwijnen, dan worden we ook weer zelfstandiger! Misschien moet je eerst kijken hoe het gaat met het HyperVennen en als de hyperventilatie minder wordt of deze angst dan ook minder wordt en uiteindelijk verdwijnt! Mocht dit niet zo zijn en de afhankelijkheid is echt een probleem, dan weet je dat je daar iets mee moet gaan doen.

groet, Hester
Niek
Re: afhankelijk
06 July 2005 18:38
Wat is er te doen aan afhankelijkheid.....? Denk dat dat best het probleem is....
Nynke
Re: afhankelijk
06 July 2005 19:12
Je moet dus eigenlijk het idee krijgen niet meer afhankelijk van iemand te zijn. Probeer het met kleine stappen. Begin bijvoorbeeld met 5 minuten alleen zijn en bouw dit steeds meer op. Je moet dan wel de medewerking van je ouders vragen, want anders wordt het wat lastiger. Heb je een mobiele telefoon?, die geeft mij vaak een prettig gevoel.

Meer weten over het HyperVen programma?