[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

moeheid

Gepost door karin 
karin
moeheid
26 May 2005 18:12
Hallo allemaal,ik heb al een tijdje niets meer geschreven hier omdat het wel ietsje beter ging........ging ja want nu krijg ik dus weer van die vage klachten,het bangst ben ik voor die moeheid,ik kan bv om 10 uur savonds naar bed gaan en dan smorgens nog steeds moe wakker worden[:]sad smiley[/:]zou het door de warmte kunnen komen?dat dat me een extra vermoeidheid bezorgd?herkent iemand die moeheid?of moeheid in combinatie met andere klachten>??[:]moody smiley[/:]


groetjes van mij
Hester
Re: moeheid
26 May 2005 20:56
Hallo Karin,

Moeheid is volgens mij een van de hoofdkenmerken van hyperventilatie! Ik ben al jaren moe en ik zal blij zijn als dit veranderd [volgens mijn man is slapen mijn grote hobby!]. Maar ik ben er na 16 jaar zo aan gewend dat ik er op zich wel mee om kan gaan! Ik denk niet dat het door de warmte komt, daar wordt je eerder sloom van. Misschien dat je inderdaad toch weer iets teveel en te snel ademhaalt? Maar waar ben je dan precies bang voor?

gr. Hester
Frank
Re: moeheid
26 May 2005 21:40
JA, ik ben ook altijd moe, al jaren, eigenlijk. Ben eraan "gewend". Maar wordt ook altijd wel 1 of meerdere keren wakker per nacht, vaak om te plassen. Is toch ook niet normaal? Heb jij dat ook?
Janne
Re: moeheid
27 May 2005 09:17
hoi Karin,

waarom ben je bang voor de moeheid? Ik heb dat , net als Hester, al jaren. Het is hartstikke vervelend maar voor mij niet iets om bang van te worden.
Probeer bij jezelf eens na te gaan wat je bang maakt, misschien dat je er dan beter mee om kan gaan.

Ik denk dat de warmte wel een factor is voor hyperventilatie.
Denk maar aan een hond, die gaan echt hijgen met de tong uit de bek , om af te koelen.
Volgens mij gaan mensen ook iets versneld ademhalen als het echt warm is.
Voor een HyperVentilant kan dat dan net teveel worden, met klachten als gevolg.
Ik heb in ieder geval altijd meer klachten gehad als het heet was. En nu, 't lijkt wel over.
Durf het haast niet op te typen, de zomer is nog lang.

Groetjes Janne[:]grinning smiley[/:]

karin
Re: moeheid
27 May 2005 09:29
Hoi hester,ik ben bang voor die moeheid omdat ik dan denk dat ik een erge ziekte heb,want ik weet dat je van kanker(ik vind dat een heel eng woord)ook moe kan zijn,dus dat is de grootste angst die ik heb[:]sad smiley([/:]bedankt voor je reactie.

groetjes karin
karin
Re: moeheid
27 May 2005 09:32
Hoi frank,bedankt voor je reactie,ja ik moet ook vaak uit bed snachts om naar de wc te gaan,als ik dat niet doe dan lijkt het wel of ik me daardoor dan naar gaat voelen....klinkt vreemd misschien maar dat gevoel heb ik ,helaas[:]sad smiley[/:]

groetjes karin
Hester
Re: moeheid
27 May 2005 09:43
Hoi Janne,

Maar dat herken ik wel, slecht tegen de warmte kunnen, duizelig zijn etc...alleen ik heb dat altijd meer aan de hyperventilatie dan aan de warmte toegeschreven. Alleen was het altijd wel erger als het 30 graden werd! Zo zie je maar weer.

En Karin, hoe moeilijk het ook is, toch je verstand leidend laten zijn, als je weer angstig wordt en allerlei rampsenario's zich in je hoofd gaan afspelen. En het is moeilijk om jezelf weer een beetje rustig te krijgen en alles in perspectief te zien. Ik heb ondertussen geleerd om die angstige gedachten naast me neer te leggen en bijna te denken, nou ja dan gebeurt het maar. Ik bedoel stel dat, dan is het een voldongen feit wat je ook moet accepteren. Daar kun je toch niet voor weglopen. Alleen weten we gelukkig ook dat die moeheid echt bij hyperventilatie hoort! En je zult zien, als het straks weer beter gaat, zijn die angstige gedachten ook stukken minder.

gr. Hester
jessie
Re: moeheid
27 May 2005 09:46
hoi bij mij is de hyperventilatie ook zo goed als over: na het volgen van HyperVen programma. merk wel dat ik met de warmte wat moeite heb: voel me wat sloom en duffig dacht eerst gelijk (alarm-alarm: hyperventilatie is weer terug maar toen zag ik mijn buurvrouw puffen en dacht tja als je geen hyperventilatie hebt mag je natuurlijkook nog weleens niet geheel 100 procent voelen en ik ben recent gestopt, voor genezing staat een jaar...)
de klachtjes naast me neergelegd. Spullen gepakt en naar strand gegaan> Heerlijk dagje gehad gister!!

Veel sterkte allemaal en doorgaan he met de therapie!!
karin V
Re: moeheid
31 May 2005 18:18
dat je naar wordt met een volle blaas is heel normaal. Bij demente bejaarden zie je bijv. ook dat ze erg onrustig kunnen worden of nachtmerries krijgen. 1 van de 1e checkups is dan altijd blaas ledigen. Wat betreft de vermoeidheid, het is niet meer dan logisch als de zuurstof balans in je bloed verstoord is, de spieren veel meer energie verbruiken dan bij een normale toestand. Dit is een duidelijk teken van hyperventilatie maar ook van bijv. apneu (mensen die tijdens het slapen een stokkende ademhaling hebben en of snurken)

katelijne
Re: moeheid
01 June 2005 08:58
Hey, ook ik heb veel last van vermoeidheid, vooral de eerste maanden (heb nu 4 maanden hyperventilatie). Ik deed niets anders dan slapen en had ook een slaapmiddel nodig om in te slapen. Toen had ik ergens gelezen dat je zeker niet meer dan 8 uur per nacht mag slapen. In de week als ik ga werken is dat geen probleem, maar in het weekend wel. Dus ging ik in het weekend wat later slapen en zette ik na 8 uur mijn wekker. Het deed heel pijn de eerste keren, maar ik voel mij nu fitter, kan terug mijn huishouden doen en ik word nu automatisch vroeger wakker in het weekend. s'morgens moet ik mij nog altijd uit het bed trekken, maar ik kom de dag en vooral de avonds veel fitter door.

Meer weten over het HyperVen programma?