[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

depri???

Gepost door katelijne 
katelijne
depri???
23 May 2005 13:36
Hoi allemaal, vorige week voelde ik mij opnieuw happy, mijn hyperventilatie-klachten zijn niet meer zo sterk aanwezig, op enkele kleine dingetjes na (duizelig in drukte, in het auto rijden en af en toe steken in mijn borststreek en tintelingen in armen en benen). Mijn ademhaling was rustiger en ik kan veel langer uitademen. Nu heb ik een heel druk weekend gehad en ik voel mij de laatste dagen zooo depressief. Problemen op het werk, met mijn vriend die geen begrip kan opbrengen voor mijn hyperventilatie, ik kan echt bij niemand terecht om erover te babbelen. Niemand kan lang geïnteresseerd luisteren, behalve mijn therapeut maar daar kan ik niet eeuwig naar blijven gaan. Ik wil iets aan mijn leven veranderen, dat staat vast, maar ik weet niet hoe. Ik begin mij zo nutteloos en dom te voelen, precies of ik voor niemand goed kan doen en dat niemand mij serieus neemt of weet wat ik waard bent. Is dit het gevolg van hyperventilatie? Of is hyperventilatie een uiting voor mijn uitzichtloze situatie? Ik weet mij vandaag echt geen raad, ik zou mij liefst van al een maand ziek willen melden en mij thuis opsluiten, weg van alles en iedereen, maar ik besef dat dit geen oplossing is...
Hester
Re: depri???
23 May 2005 20:59
Misschien heb je toch iets teveel gedaan waardoor je toch weer bent gaan hyperventilatie. Mijn ervaring is dat als ik erg last heb van de hyperventilatie is me ook depressief kan voelen en alles erg negatief zie. Terwijl als het beter gaat ik veel beter kan relativeren en dingen weer in perspectief kan zien en weer mijn energie terug heb! Laat je niet al te veel leiden door deze gevoelens. Het hoort allemaal bij hyperventilatie. Neemt niet weg dat je je grenzen in acht moet nemen en nog niet teveel van jezelf moet vragen. Volg jij de therapie van HyperVen?

groetjes Hester
Elise
Re: depri???
24 May 2005 01:02
Hoi Katelijne.

Jezelf opsluiten voor de rest van de wereld is inderdaad niet echt een oplossing he. Waarschijnlijk kom je jezelf dan ook flink tegen en je hyperventilatie zal er niet door verdwijnen.
Mijn ervaring is ook dat hoe erger ik hyperventileer, hoe depressiever ik ook ben. Dat gaat samen op. Al kan je situatie het natuurlijk wel allemaal verergeren.
Ben je intussen al met HyperVen begonnen? Daarmee kun je zelf weer de baas worden over je ademhaling en dat moet toch super zijn!!

Katelijne, je bent echt niet dom en nutteloos!!! Het is heel rot voor je dat je bij niemand terecht kunt met je problemen. Maar je kunt altijd hier terecht he. Op dit forum herkennen we allemaal de ellende van hyperventilatie, dus schrijf rustig van je af.

Sterkte!!

Elise

Meer weten over het HyperVen programma?