[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Elke keer opnieuw

Gepost door katelijne 
katelijne
Elke keer opnieuw
28 April 2005 16:41
Elke keer als ik op deze site de klachten lees van hyperventilatie, ben ik opnieuw gerustgesteld. Maar als dan onverwachts plots mijn linker arm en de linker kant van mijn gezicht begint te slapen, begin ik opnieuw te panikeren en grijp ik naar een kalmeringsmiddel. Ik probeer zo hard op mijn eigen in te praten, maar het helpt op dat moment niet. Ik ben dat zoooooooo beu [:]sad smiley(([/:][:]sad smiley(([/:]
Linda
Re: Elke keer opnieuw
28 April 2005 17:44
misschien moet je op zo'n moment iemand bellen die wat af weet van hyperventilatie en je gerust kan stellen, of wat kenmerkende dingen van deze forums uitprinten en dat dan lezen, en proberen rustig te worden. Jij zit heel erg in dat cirkeltje waar ik ook in zit. Bang of in paniek raken door iets, vervolgens hier een lichamelijke reactie op krijgen en vervolgens word je weer bang van die lichamelijk reactie.. Weet hoe rot dat is! ik zit nu bij een psychotherapeut om de prikkels van mijn angsten te zoeken, en hier gaan we dan vervolgens aan werken. Misschien een idee voor jou?

Sterkte
liefs linda
alice
Re: Elke keer opnieuw
28 April 2005 22:34
ik ben ook begonnen met lezen van deze forums om te zien of mijn klachten echt bij hyperventilatie horen. het stelde mij ook gerust om te lezen dat de klachten heel normaal zijn bij hyperventilatie.
ik heb nu ongeveer 4 jaar hyperventilatie. wat mij heel goed helpt is bellen met een vriendin of met mijn man als ik een aanval voel aankomen. ik gebruik geen kalmeringsmiddelen omdat ik niet vindt dat deze geneesmiddelen helpen, ja ze helpen misschien om kalm te worden en dat je weer rustig wordt, maar het echte werk moet je toch echt zelf doen..
sinds kort ben ik ook weer gaan sporten. was een grote stap maar toch genomen. gaat goed.
maar natuurlijk heb ik ook mijn "klote dagen" veel moe, steken en een onrustig gevoel.
ik heb al 4 weken geen aanval gehad en voel me weer beter in mijn vel, dus laten we hopen dat de periodes tussen de aanvallen steeds langer wordt.. ik lees nog steeds de forums en ik blijf dit ook doen.. alleen maar om te weten dat ik niet alleen ben..

alice
HyperVen
Re: Elke keer opnieuw
04 May 2005 10:03
Hallo Alice,

Heb je al eens overwogen om de therapie met HyperVen te gaan doen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
alice
Re: Elke keer opnieuw
23 May 2005 21:20
hoi rob,
sorry voor de late reactie, maar ik heb vakantie gehad.

ik heb het programma al in huis. dit heb ik besteld in december vorig jaar.
ik ben er nog niet aan toe gekomen om echt ervoor te gaan zitten en te beginnen.
ga ik wel doen. ik heb een klote week achter de rug met veel stres en klachten, dus als alles weer wat rustige wordt ga ik er aan beginnen.
groet alice
karin
Re: Elke keer opnieuw
23 May 2005 23:02
[:]NO[/:]stel niet uit tot morgen,wat je vandaag kan doen[:]smiling smiley)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?