[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Schaamte

Gepost door Jacqueline 
Schaamte
28 July 2006 19:49
Hallo allemaal,

Hebben jullie soms ook last van schaamtegevoelens omdat je deze klachten hebt?
Bij sommige mensen, meestal degenen waar ik tegen op kijk voel ik me soms een beetje een sukkel omdat ik deze klachten heb.
Ben ik hierin de enige?

Groetjes
Re: Schaamte
29 July 2006 12:48
Ik denk niet dat je daarin de enige bent. Veel mensen weten niet van mijn klachten af, dan heb ik namelijk ook niet het gevoel dat ze over me oordelen op basis van mijn hyperventilatie. Alleen mijn beste vrienden en familie weten ervan.

Met name ten opzichte van mijn moeder vond ik het moeilijk om te zeggen dat ik hyperventilatie heb, omdat zij zo'n type is van: niet zeuren, maar doorgaan. Ze vatte het gelukkig goed op, mede omdat ze een keer is meegegaan naar de dokter toen mijn klachten heel erg waren. Doordat hij begrip had voor de situatie had zij door dat het geen aanstellerij was.

Martine
Re: Schaamte
29 July 2006 18:45
Hallo,

Ik ben er nu wel open in geworden, ik dacht bij mezelf, stik maar, als mensen mij hierop willen veroordelen dan moeten ze dat vooral doen en gelijk vertrekken uit mijn leven.
Aan zulke mensen heb je nl helemaal niks.
Maar vandaag is het gelukt, ik ben wezen zwemmen met de kinderen in een zwemparadijs en ben alle enge glijbanen in en af geweest.
Ben nu alleen ontzettend verbrand.

Liefs van hier

Meer weten over het HyperVen programma?