[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ben nieuw hier wil me voorstellen

Gepost door Marten 
Ben nieuw hier wil me voorstellen
11 December 2006 21:30
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marten en ben 30jaar,ik was aan het rondsurfen op het internet en kwam per toeval op deze site terecht.
Het begon ongeveer 10 jaar geleden van de ene op de andere dag,ik was bij iemand mee aan het helpen opruimen en op dat moment kreeg ik een gevoel in mijn lichaam dat ik dacht dat de laatste minuut was geslagen.
Ik begon heel heftig te zweten te trillen het werd me licht in mijn hoofd en kon niet meer op mijn benen staan.
Mijn gevoelens(aanvallen) kon ik destijds niet thuisbrengen,in de loop der tijd ben ik naar mijn huisarts gegaan en heb hem dit allemaal verteld wat ik voelde,hij gaf mij het medicijn xanax en daar zou ik rustiger van worden was toen 20.
Mijn probleem werd alleen maar erger ik durfde niet meer ver van huis te gaan,ik durfde niet meer op de snelweg te rijden,ik kreeg overal het gevoel alsof ik zou flauwvallen of dat ik uit de auto zou vallen kreeg constant tintelingen in mijn hoofd klamme handen enz.
Ik ben zo jaren doorgegaan kon er niet met iedereen over praten,want de mensen begrijpen je niet en denken van stel je niet aan!!
Toen ben ik een tijdje bij een magnetiseur gekomen die me toen in die tijd een goed gevoel gaf,maar je moet het toch zelf doen.
Ik moet zeggen dat ik nu naar 10 hyperventilatie en paniekaanvallen wel alles een plaats kan geven,maar er komen steeds weer nieuwe dingen bij.
Mijn grootste klachten waar ik nu nog mee rondloop is dat ik heel vaak last heb van hartkloppingen slecht zie in het donker,dan ook snel weer paniek krijg,maar het allerergste wat me regelmatig overkomt is op moment als ik in bed lig en in slaap aan het vallen ben krijg ik krampend gevoel van uit mijn buik(maag) richting mijn kaak (tanden)zo naar mijn hoofd,die kramp is niet te harden word dan ook altijd schreewend wakker alsof ik een nachtmerrie heb op dat moment, en ben dan helemaal uitgeput en moet dan weer op adem komen.Ook dit kan iemand anders niet begrijpen als je dat uitlegt wat op zon moment gebeurt.
Ik ben blij dat ik deze site heb gevonden dat ik in ieder geval niet de enige ben die hyperventilatie heeft,want dat ga je op den duur denken.
Ik hoop dat ik reactie krijg,en dat jullie mij kunnen helpen dat ik nog een betere weg kan vinden met hyperventilatie probleem.
Groetjes Marten


Beste Maarten, blijf niet bij de pakken zitten.

Praat niet met mensen, die dit zelf niet hebben meegemaakt omdat ze het toch nooit
begrijpen.

- Begin met HyperVen - relaxatie oefeningen
- Sporten, wandelen fietsen.

En lees vooral zeer goed de uitleg over hyperventilatie, zodat U alles begrijpt, vanwaar komen die symptonen, dan zult U er nog beter aan kunnen
werken. Ik weet zeker dat U zich na een maand al veel beter zult voelen.

Succes en een troost je bent zeker niet alleen.
Hoi Marten,

De uitleg van HyperVen vindt je op www.hyperventilatie.info

Heel veel succes enne....................Toppie dat je je verhaal hier neer durft te zetten. [:](Y)[/:]

Groetjes Ellen
Beste Marten,

Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt, een eerste zware aanval +- 4 jaar geleden dan nog sporadisch enkele aanvallen.Sedert okt 2005 bijna dagelijks aanvallen.
Door het HyperVen programma te volgen nu+- 1maand 1/2 en met doktersbegeleiding gaat het met mij veel beter,bijna 100%. Maar met nog veel schrik dat alles terug komt.Soms voel ik mij wel nog geen 100% maar het is niet te vergelijken met vroeger. Ik hou HyperVen vol wat niet altijd even gemakkelijk is. Veel sterkte en succes
Hoi Marten,

Welkom hier! Ik zou je ook willen aanraden de HyperVen (thuis-)therapie te gaan volgen. Ik doe het nu iets meer dan een maand en heb echt het gevoel dat het iets met me doet. Mijn ademhaling is al rustiger, ik voel me fitter en heb veel minder last van onrustig gerommel in mijn darmen. Ik ben er nog lang niet hoor en ik merk dat door de therapie allerlei emoties en angsten naar boven komen. Het komt aan de oppervlakte en dan is het de kunst om het allemaal onder ogen te durven zien en er mee om te leren gaan. HyperVen is echt niet altijd gemakkelijk, maar het kan een hoop verbeteren!

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?