[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zittend of toch liggend oefenen

Gepost door Anna 
zittend of toch liggend oefenen
01 February 2007 09:21
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag aan Rob en aan alle anderen over het waarom zittend oefenen..
Rob gaf vorige week aan dat ik moest proberen om zittend te oefenen. Dat heb ik geprobeerd maar ik kan nl. heel slecht zittend oefenen, ik wordt dan heel benauwd en kan zittend tussen de trials door mijn ademhaling niet ontspannen krijgen, zit dan steeds naar adem te happen en moet hem echt dwingen. Mijn middenrif trekt dan en ik voel me benauwd waardoor ik niet goed kan inademen als ik met mijn trial begin.
Beter gaat het als ik liggend oefen, dan kan ik beter ontspannen tussen de trials door en zijn mijn trials ook veel ontspannender.
Is het ok dat ik liggend oefen of moet ik toch meer forceren en zittend oefenen, misschien moet ik hier doorheen... Ik oefen al sinds oktober en doe dat tot 2 weken geleden liggend. Alleen bleven mijn scores steken, nu ben ik sinds 2 weken aan het proberen om zittend te oefenen wat dus heel moeilijk is. Mijn scores gaan nu ook niet veel vooruit.
Hoe oefenen anderen, zijn er meer HyperVenners die liggend oefenen en toch goede resultaten hebben? Kan Rob hier ook uitleg over geven?

Voor mij is liggend echt vele malen beter dan zittend, ik vindt het anders errug zwaar.


Groetjes,
Anna
Hoi Anna,

Zelf oefen ik gewoon zittend, liggend lukt juist bij mij helemaal niet. Ik ben benieuwd wat Rob erover te zeggen heeft. Zelf denk ik dat je moet doen wat voor JOU goed werkt en als jij liggend fijner vindt zou ik lekker liggend oefenen hoor. Het gaat er toch om dat HyperVen voor je werkt? Maar ja, misschien heeft Rob een speciale reden waarom je beter zittend kunt oefenen?

Succes!

Rainbow
Ik ben ook geneigd te zeggen dat je moet doen wat voor jou goed voelt. Wie weet gaat het over een poosje liggend zo goed, dat je dan langzamerhand wat meer rechtop kunt gaan zitten. Forceren is in ieder geval nooit goed!
Ik doe trouwens ook iets waarvan steeds gezegd wordt dat het eigenlijk niet goed is: ik doe maar 1 sessie per dag i.p.v. 2. Twee is voor mij echt te veel; ik heb het een poosje geprobeerd, maar werd er heel gestrest en onrustig van. Dus hou ik het bij 1 sessie en merk toch heel duidelijk effect van HyperVen [:]smiling smiley[/:]! Nou, daar gaat het toch om?
Kortom: iedereen is weer anders en kan denk ik zelf het beste voelen/uitvinden wat het beste werkt.

Groeten, Marja
Re: zittend of toch liggend oefenen
01 February 2007 23:42
Hallo Anna,

Op zich maakt het niet uit of je zittend of liggend oefend. Het is alleen wat lastiger met de muis en het computerprogramma. Zelf heb ik ook altijd liggend geoefend omdat ik me dan veel beter kon ontspannen!

Sterkte!

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: zittend of toch liggend oefenen
02 February 2007 08:34
Hoi Hester,

Bedankt voor je antwoord! Mijn scores zijn gestegen! Ik ben blij. Hou het heerlijk op liggend met mijn stopwatch...

Ook Rainbow en Marja Thanx.


groetjes,
Anna

Meer weten over het HyperVen programma?