[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperven beginnen

Gepost door Judith 
hyperven beginnen
03 February 2007 22:13
hoi allemaal,

ik heb weer alles van jullie gelezen hoor, en wat ik me nou zo afvraag en wat mij tot nu toe nog heeft tegen gehouden om met HyperVen te beginnen: het moet toch na een paar maanden echt gaan helpen? maar heel veel van jullie zijn al veel en veel langer op dit forum.
is er wel verbetering dan?
ik ben zelf heel bang om te beginnen, omdat ik, als dit niet gaat helpen, echt niet meer weet wat ik moet beginnen, en dan raak ik helemaal in paniek.
ik heb vanavond weer helemaal het artikel van dr. snitslaar zitten lezen, maar ik haal daar niet uit dat er ook mensen zijn die echt de hele dag last hebben.
sinds augustus is echt mijn hele leven veranderd door deze ellende, buiten af en toe een aanval van opeens raar te worden en te denken flauw te vallen, voel ik me de hele dag rot omdat ik "raar"adem.
ik MOET dan een diepe zucht slaken om dat rot gevoel weer kwijt te raken, en begin dan weer van voren af aan, en dat de hele dag door, de hele dag door, de hele dag door.
Vaak moet ik ook continue gapen, wil gapen, vaak gaat dat ook niet, maar ik blijf maar naar die opluchting zoeken, gapen zuchten, het gaat maar door.
vaak lukt het ook niet, en dan blijven proberen tot het wel lukt, ik word er doodmoe en diep ongelukkig van.
ik heb sinds 4 maanden een nieuwe baan, als leidinggevende in een warenhuis.
de baan is heel leuk en ik heb m hard nodig, maar het valt me wel zwaar.
daarvoor, in augustus dus heel hard in mijn huis verbouwd, doodmoe.
een half jaar daarvoor had ik steeds hartritme stoornissen, overslagen hoge hartslag.
gek genoeg is dat nu weg, daarvoor in de plaats kwam deze ellende, die ik eigenlijk veel erger vind! net of het verplaatst is van hart naar dit.
ik heb ook het idee dat ik niet meer normaal kan ademen.
moet via de buik, maar volgens mij doe ik dat vaak wel, en toch voelt het niet lekker aan.
het is net of mijn ademhaling vaak in dat kuiltje bij mijn maag zit.

als ik ga beginnen met HyperVen kan ik dat alleen na mijn werk doen in de avond, ik ga dat in de ochtend echt niet trekken hoor, ben al blij als ik de deur normaal uit kom, ik kom door alle ellende wat moeilijk op gang.
wat ik ook zo raar vind, is dat ik wel normaal slaap, zegt mijn vriend, als hij bij mij slaapt.
maar zodra ik bij bewustzijn ben ga ik echt meteen weer een zucht zoeken echt zoeken, om dat rotgevoel weg te krijgen.

wie heeft adviezen, herkent dingen, ik ben nu echt radeloos.

liefs judith.

ben touwens bijna 42, met zoontje van 11.
niet dat dat wat uitmaakt, maar wou het even vertellen.
Re: hyperven beginnen
03 February 2007 23:30
Hoi Judith,

Even een mail van mij, iemand die al heel lang op dit forum zit. Ik ben met HyperVen begonnen in juli 2005 en ik heb al heel veel geoefend. Er zijn dagen/perioden dat het goed gaat, maar ik ben nog steeds niet klachtenvrij. Helemaal niet zelfs. Dit weekend zijn bijna al mijn vriendinnen in Antwerpen, maar ik kon/durfde niet mee. Ik wist dat ze twee dagen lang gingen winkelen en dat trek ik niet. Zodra ik een winkel in kom, kan ik opeens last van duizeligheid krijgen. Het is er altijd zo warm. Wat dat betreft vind ik een warenhuis, waar jij notabene werkt, een totale ramp. Ik ben dan bang dat ik me eng ga voelen en dan is de deur zo ver weg! Ik baal er ontzettend van dat ik, nog steeds, dingen moet laten vanwege mijn hyperventilatie.

Hoewel HyperVen voor mij niets lijkt te hebben veranderd, zou ik toch tegen je zeggen: bestel de korte versie en probeer het eens. Het heeft al veel mensen geholpen en waarom zou het bij jou niet helpen? Proberen kan geen kwaad. Ik snap je gevoel dat je dit als enige oplossing ziet, want dat had en heb ik ook. Ik heb al zo veel gedaan, zowat elke therapie, maar niets kan me helpen. Ik blijf er in geloven dat ook ik kan genezen van deze kwaal die inderdaad je hele leven kapot maakt. Ik zat daarstraks in de auto en voelde me weer duizelig. Want ja, Judith, hier is nog iemand die con-ti-nu last heeft. je bent niet de enige! Ik zat bijna te huilen achter het stuur, want ik wil hier ook zo graag vanaf!

Ook ik kom 's ochtends moeilijk op gang. Ik zie vaak best wel op tegen een dag, want ik zit op een bedompt kantoor en kijk vaak helemaal scheel op mijn computer. Dan ben ik doodsbang om te gaan lopen, want dan val ik haast om. Dat zuchten wat jij beschrijft heb ik zelf niet, maar toch herken ik veel van wat jij schrijft. We zijn allemaal nog zo jong, ik word volgende week pas 33, maar soms voel ik me alsof ik 80 ben. Na een simpele receptie ben ik al helemaal op!

Nou, zo kan ik nog even doorgaan. Het is echt fijn dat je niet alleen staat in je klachten en je hier kunt 'kletsen'. Nogmaals, ik hoop nog steeds dat HyperVen voor mij ook dé oplossing is, maar soms twijfel ik daaraan. Maar lees eens de succesverhalen. Misschien ben ik wel een uitzondering? Er zijn veel mensen met wie het hartstikke goed gaat. Je hebt niets te verliezen toch? Nou ja, een tientje dan...Niet bang zijn, gewoon doen zou ik zeggen. Ik oefen ook gewoon stug door, want wat ik al zei: ik zou ook niet weten wat er anders nog is. Ik wil óók weer helder in mijn hoofd zijn! De keuze is aan jou natuurlijk...Kom op Judith: go for it!

Groetjes van Rainbow

Re: hyperven beginnen
04 February 2007 00:58
Hai Judith,

Ik ben een ex-HyperVen-gebruikster.
Ik heb 7 maanden, 2x per dag geoefend en ik ben compleet van mijn hyperventilatie-klachten genezen.
Daarnaast heb ik een paniekstoornis of te wel straatvrees en dat kost mij meer moeite om te overwinnen, omdat mijn zelfvertrouwen daarin maar heel langzaam groeit.

De reden dat ik nog steeds op dit forum surf is dat ik anderen (zoals jij [:]winking smiley[/:]) wil vertellen wat dit programma voor mij gedaan heeft en wat het voor jou kan doen.

Meestal is het zo dat de mensen die snel genezen of genezen van hyperventilatie dit forum niet meer bezoeken, omdat ze niet meer aan deze nare periode herinnerd willen worden. Ze gaan door met hun leven, waar ze weer van kunnen genieten.

Daarom vindt je op het forum mensen die langzamer genezen en met hun vragen bij elkaar terecht komen. Daar is het forum ook voor.

Er is wel degelijk verbetering, zo niet, er is wel degelijk genezing.
Daar ben ik er zelf één van.

hyperventilatie geeft bij mensen verschillende verschijnselen. Wat de één wel heeft heeft de andere niet. Sommige klachten komen overeen andere niet.

Zo is het ook met HyperVen. Toen ik HyperVen ging beoefenen (na echt van alles geprobeerd te hebben) dacht ik: Baat het niet dan schaadt het ook niet. Ik ga het gewoon proberen.
En ik was één van de mazzelkonten, waarbij het vrijwel direct aansloeg. Ik voelde me de eerste 6 weken echt 100% beterder dan dat ik me ooit gevoeld had. Maar ook ik kreeg terugvallen. Me rotter voelen. Toch dooroefenen. Me weer beterder voelen etc.

Andere daarintegen voelen in het begin helemaal geen verbetering. Bij hun komt dat pas na 2, 3 of 4 maanden oefenen.

Je ziet: mensen zijn daar ook verschillend in.

Maar wat als een paal boven water staat: "Het werkt wel!!!!!!"
Iedereen die na een jaar terugkijkt heeft verbetering zo niet genezing.
En daar gaat het om. Toch?

Ik hoop dat ik je met mijn verhaal een hart onder de riem heb kunnen steken.

Ik ben trouwens 43 met een dochter van 16[:]winking smiley[/:]
Kan je mij ook een beetje plaatsen.
Mijn hyperventilatie klachten heb ik al vanaf de geboorte van mijn dochter. Kan je nagaan hoelang dat al is. Ik ben nu zeker 2 jaar klachtenvrij. Ik HyperVen nog 2 maanden van een jaar, omdat ik nog steeds zit met die rottige paniekstoornis en daardoor nog wel eens terug zou kunnen vallen voor wat betreft de hyperventilatieklachten.
Bij andere is de reden dat ze gingen HyperVentileren al lang en breed weg en die hoeven nooit meer het HyperVen-programma te doen.

Ook jij zal het onder controle krijgen Judith.
Absoluut.
Ik weet niet hoe laat je van je werk thuis bent, maar je zou bijv. 20.00 uur kunnen HyperVennen en eventueel nog een keer vlak voordat je gaat slapen. Als het maar 2 uur na het eten is en er ongeveer 4 uur tussen te sessies zit.

Er zijn ook mensen hier op het forum die aan één keer genoeg hebben en niet meer aankunnen. Ook dan werkt HyperVen, alleen duurt het dan een stuk langer voordat je resultaat boekt.

Ik hoop dat je een manier weet te vinden om het in je dagelijkse leven toe te passen.
Want dat het werkt hoeft niemand mij meer van te overtuigen.

Heel veel Liefs
van Ellen
Re: hyperven beginnen
04 February 2007 11:09
Wat een fantastisch bericht Ellen! Volgens mij zit ik niet zo diep in de hyperventilatie dan jij, dus dan moet het voor mij toch ook werken? Zoals ik al zei, ga ik gewoon stug door. Er komt een dag...

Rainbow
Re: hyperven beginnen
04 February 2007 17:05
lieve Judith,

ook ik herken heel veel uit je verhaal. En ik heb ook lang getwijfeld of ik zou beginnen aan HyperVen. Het is inderdaad waar: je denkt: als dat niet werkt, dan is het echt hopeloos. Ik durfde er ook niet aan te beginnen omdat ik bang was dat mijn aanvallen dan weer zouden terug komen.
Ik doe nu een maand HyperVen. Kijk, baat het niet, dan schaadt het niet. Ik merk stiekem al wat verandering, maar ook terugvalletjes, dus het is heel gemengd, maar ik heb er zeker vertrouwen in. Het is 2 keer per dag oefenen, dat is wel zwaar, maar nogmaals, ik probeer het. Als ik jou was, zou ik gewoon ermee beginnen.
Ik heb dus ook de hele dag klachten en nog erger als ik weg moet. Echt vreselijk. Ik neem vooral de tijd voor mijn herstel, ik heb dus ook geen baan en zit niet op school. De klachten zijn bij mij ook veel te extreem om te gaan werken of me ergens op te concentreren.

Laat het ons weten als je eraan begint. En als ik me slecht voel? Dan lees ik goed de succesverhalen of verhalen van Ellen[:]smiling smiley[/:]

groetjes
Shannon
Re: hyperven beginnen
04 February 2007 17:24
Ik ben wel overtuigd van de werking van HyperVen. Ik ben er nu bijna 3 maanden mee bezig en merk heel duidelijk verbetering in mijn ademhaling. Het is allemaal meer in balans gekomen en ik ben er veel minder vaak mee bezig om 'goed' adem te halen (wat alleen maar averechts werkte, maar dat heb je vast al gemerkt Judith [:]winking smiley[/:]...). En ik doe maar 1 sessie per dag Judith, want 2 trek ik ook niet (en dan heb ik nog niet eens een baan zoals jij). Maar ook van die ene sessie merk ik echt verbetering.

Ik ben wel van mening dat HyperVen alleen kan helpen als je daarnaast ook leert om beter naar jezelf te luisteren, want volgens mij zijn bijna alle HyperVentilanten gauw geneigd om zichzelf voorbij te hollen, te veel hooi op hun vork te nemen, dingen te doen die eigenlijk niet bij hen passen maar waarvan ze denken dat het zo hoort, of dat 'men' het van ze verwacht. Ik merk aan mezelf dat als ik een terugval krijg en problemen met mijn ademhaling, dat het eigenlijk altijd daarmee te maken heeft, met dat niet goed genoeg naar mezelf luisteren dus, en mezelf voorbij hollen.

Het is dus een combinatie van HyperVen volgen én aan jezelf werken door beter naar je eigen signalen te luisteren. En het ene versterkt het andere weer, tenminste dat gevoel heb ik: HyperVen brengt je ademhaling meer in balans, waardoor je ook gemakkelijker bij jezelf kunt blijven, en als je beter bij jezelf blijft, is het effect van HyperVen ook weer groter.

Ik hoop dat je de moed kunt vinden om met HyperVen te beginnen Judith. Bekijk het eens zo: wat heb je te verliezen? Niets toch? Je kunt er alleen maar iets mee winnen. Waarmee ik niet wil zeggen dat HyperVen altijd gemakkelijk is, want dat is het niet, maar des te beter het gevoel dat je over jezelf hebt als het toch lukt.

Groeten en veel moed!
Marja
Re: hyperven beginnen
04 February 2007 17:42
wauw, goed omschreven marja van dat jezelf voorbij hollen. Dat klopt denk ik heel goed. Wij zijn gewoon gevoeiliger!
Re: hyperven beginnen
04 February 2007 18:30
Hey Judith,

Quote

ik MOET dan een diepe zucht slaken om dat rot gevoel weer kwijt te raken, en begin dan weer van voren af aan, en dat de hele dag door, de hele dag door, de hele dag door.
Vaak moet ik ook continue gapen, wil gapen, vaak gaat dat ook niet, maar ik blijf maar naar die opluchting zoeken, gapen zuchten, het gaat maar door.
vaak lukt het ook niet, en dan blijven proberen tot het wel lukt, ik word er doodmoe en diep ongelukkig van.

Dit herken ik dus maar al te goed. Bij mij zit dit gevoel onder aan mijn keel, tenminste zo voelt het. Het gaat bij weer even weg als ik een goede diepe zucht maak of ff lekker gaap. Daarna komt het idd weer terug en zo gaat het maar door.
Het af en toe diep zuchten is bij mij nu ook een automatisme geworden als ik op mijn ademhaling let. Bij mij hangt het er dus maar net vanaf hoe erg ik er mee bezig ben op een dag. Ben ik er veel mee bezig dan heb ik een klote dag. Ben ik gefocust op hele andere dingen heb ik nergens last van.
Er is dus helemaal niets mis met je ademhaling. Het is alleen zo dat je probeerd je ademhaling zelf te regelen maar dat is niet nodig. Ademhalen gaat immers vanzelf.

Ik ben zelf nog niet met HyperVen begonnen maar heb het inmiddels wel besteld. Waarom? Omdat ik er graag van af wil en ik heb veel positieve berichten gelezen over deze therapie.
Wat kun je er mee verliezen? Helemaal niets. Het is puur een kans om je ademhaling weer in balans te brengen. Ik zou het dan ook zeker gaan proberen.
Re: hyperven beginnen
05 February 2007 16:33
Ik heb precies hetzelfde gehad, ook zuchten, gapen en zo moe van al dat zuchten en gapen.
Ik dacht dat mijn hyperventilatie begonnen is op het moment dat ik ging zuchten, maar nu denk ik daar heel anders over, voor ik zichtbaar en voelbaar ging zuchten heb ik er al jaren last van gehad. Ik dacht in het begin ik heb er nog niet zo lang last van, dus met HyperVen zal het zo wel over zijn. Toen dit niet gebeurde viel voor mij wel het kwartje dat ik er al veel en veel langer last van heb. In het begin leek HyperVen meteen mijn klachten op te heffen, na 1 week hoefde ik niet meer te zuchten en voelde me kipfit, helaas was dit van korte duur, nu vecht ik om te herstellen. Een hele poos bleef ik steken in de therapie maar nu merk ik toch weer resultaat en heb ik er ook weer geloof in, waardoor ik nu nog fanatieker dooroefen. Ik ben bezig vanaf september. Doorzettingsvermogen en een lange adem zijn wel nodig voor deze therapie, want soms lijkt het alleen maar averechts te werken.
Succes, Jacqueline
Re: hyperven beginnen
05 February 2007 17:22
hoi

Ik heb ook last van hyperventilatie en zou graag met mensen die inderdaad ook de hele dag
last hebben van hyperventilatie in contact willen komen bijv via msn.

Ik ben nu net een week bezig met hyperventilatie maar red et niet altijd om de oefeningen
2x per dag te doen. Vorige week was mijn score opeens 70 en vandaag kwam ik
net boven de 40 sec met veel moeite.

ik kom met hyperventilatie ook nauwlijks de deur uit, ben altijd moe en ben vaak bang,voel
me rot en zie het soms wel eens niet meer zitten (niet dat ik rare dingen ga doen hoor!!)
Ben ook vaak duizelig, slappe benen en noem maar op wat voor rare klachten!!!
5 jaar geleden heb ik een aanval gehad en afgelopen oktober. Voor de rest ook niet.
Wel worden de klachten steeds erger en je leven steeds waardelozer.
zelfs met vrienden uitgaan is een zware klus en vaak voel ik me ook niet lekker in
de kroeg of disco en ga ik liever naar huis.
Veel energie heb ik ook niet en voel me ook inderdaad een oud wijf terijl ik nog
maar 26 ben. Mijn vriend van 43 heeft nog meer energie dan mij!!!!!

Werken doe ik ook niet meer hoewel ik graag zoals iedereen vrolijk naa mijn
werk zou willen gaan.
Wat jij beschrijft over je computerscherm dat scheel kijken heb ik ook.
dan zie ik het gewoon niet meer, ook heb ik dat wel eens bij de tv savonds.

Ik hoop ook dat het programma hyperventilatie me helpt, zie dit ook nog als enige oplossing!!!
wel loop ik nu ook bij een psycholoog maar heb t idee dat ik daar weinig aan zal hebben.
ik ben daar nu 2x geweest maar ga er wel mee dooor!!!

ik hoop snel wat reacties te ontvangen met mensen die contact willen opbouwen via
msn.

groetjes vanessa
[:]grinning smiley[/:]
Re: hyperven beginnen
05 February 2007 21:08
hoi allemaal,

jeetje wat lief dat iedereen zo uitgebreid antwoord geeft, ik heb het idee dat ik bij familie binnen stap met een probleem!
en wat voor probleem.
Jullie hebben allen wel gelijk, ik moet gewoon HyperVen bestellen, op deze manier kan ik echt niet door, ik kan niet eens huilen, dat is ook erg hoor, maar na 1 snik gaat het weer weg en ga ik weer proberen te zuchten.
Ik denk dat het verhaal van jou nog het meest in de buurt komt Arjen, ik heb het ook altijd over dat kuiltje, maar bij mij zit het ook in dat kuiltje net onder je borstbeen, daar zit volgens mij je middenrif en daar komt de ellende vandaan.
ik ben tijden heel bang geweest dat ik iets heel ergs heb, soms heb ik dat nog, dan realiseer ik me opeens dat ik al 5 maanden iedere dag en ieder uur zo bezig ben.
de buikademhaling helpt ook niet meer en zelfs kalmerings tabletten hebben geen effect hier op.
toen ik nog "gewoon"hartritme stoornissen had, kon ik nog een betablokker slikken, hier helpt niets tegen.
ik moet wel naar mijn werk, want ik woon alleen met mijn zoon (ja, de scheiding 2 jaar geleden heeft er ook in gehakt), maar het is zwaar, maar ik ben ook bang dat als ik thuis blijf ik helemaal op mijn lichaam ga letten.
En ja Jaqueline, ik denk achteraf dat ik er al ruim 15 jaar last van heb, maar er gebeurt elke keer ook iets anders met je lichaam, ik heb echt altijd wat, altijd rugpijn als ik het te druk heb, altijd druk in mijn hoofd, al 20 jaar nekpijn, paniek aanvallen tot bijna flauw vallen, nooit gehad is ook volledig nieuw.
Loop ik op mijn werk, opeens helemaal naar, ik denk ok ik ga nu van mijn stokkie, heeeel eng.
Maar gewoon niet meer normaal kunnen ademen is afschuwelijk.
zelfs als ik rustig zit, zoals nu, heb ik mijn ademhaling niet onder controle, ik denk dat die toch te hoog zit en dat voelt gewoon heel rot aan, vooral als je dat 6x in een minuut wil corrigeren met een zucht of heel diepe ademteug, die soms , vaak, niet lukt.
gek word ik ervan.
Eigenlijk heb ik heel weinig momenten dat het er niet is, en je hele leven wordt er zo door verpest.

Ik ben jullie heel dankbaar voor alle reacties en ga deze week nog HyperVen bestellen.

liefs judith

Meer weten over het HyperVen programma?