[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

duizelig

Gepost door Stephanie 
duizelig
26 February 2007 21:22
hoi allemaal
ik hab een vraagje hebben andere mensen ook zo erg last van draaiduizelingen,
ik nu al 3 weken bijna elke dag , bij elke beweging die ik maak.
en mijn nek doet zo"n pijn echt alsof ie heel stijf is, van die duizelingen word ik
zo bang , en nu al 3 weken hoort dat erbij. aan mijn oren ligt het niet. dus ga ik ervan uit dat het erbij hoort. het is zo vervelend , want je kan amper bewegen.
ik kan niet op mijn zij liggen , en op mijn rug word ik ook duizelig dus word ik bang. zijn er meer mensen met dit probleem, heeft iemand tips voor me . dank je wel
groetjes stephanie
Re: duizelig
26 February 2007 22:55
Hoi Stephanie,

Nou, ik weet precies wat je bedoelt! Kijk maar eens op dit forum op de post 'Ik heb draaiduizelingen gekregen'. Ik had het begin januari ook. Als ik op mijn zij ging liggen, of op mijn rug, draaide echt alles om me heen. Ik moest echt accuut gaan liggen en dan moest ik mijn hoofd vasthouden, zo erg draaide het. Na enkele seconden trok het weg. Het was een heel andere duizeligheid dan die bij hyperventilatie hoort (dat noem ik meer licht in het hoofd, wat ik vaak heb). Deze heet Benigne Paroximale Positieafhankelijke Duizeligheid (BPPD) en ik weet haast zeker dat jij die ook hebt. Het heeft te maken met bolletjes in je oor, die vanzelf loskomen en dan gaan dwarrelen als een soort sneeuwbol. Dit is GEEN hyperventilatie. Ik ben ervoor naar de fysio geweest, maar je kunt ook thuis oefeningen doen. Kijk eens op Google op BPPD en je vindt de oefeningen. Je moet steeds op je zij vallen, waardoor de duizeligheid heel erg wordt, maar uiteindelijk verdwijnt. Ik had het nooit eerder gehad, maar opeens was het er. Het gaat vanzelf over, maar als je niet zo lang wilt wachten (en geloof me, ik weet hoe vreselijk deze draaiingen zijn) dan zou ik zeggen: ga naar de huisarts. Hij doet een eenvoudige test om te checken of het inderdaad die oorkristallen zijn en dan krijg je die oefeningen van hem/haar OF kun je naar de fysio. Volgens mij kom jij er dan ook vanaf! Sterkte en laat je weten of je inderdaad dit soort duizels herkent? Bij mij was het na één keer fysio helemaal weg!

Groetjes Rainbow
Re: duizelig
27 February 2007 19:47
hoi rainbow
ja ik herken die duizelingen,het is echt met bepaalde bewegingen . niet de hele dag
maar erg vervelend. ik zal ook eens even informeren bij de huisarts, bedankt voor je reactie
groetjes stephanie

Meer weten over het HyperVen programma?