[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Derealisatie/depersonalisatie?

Gepost door Rainbow 
Hallo,

Even een vraag over derealisatie en depersonalisatie. Ik heb soms zo'n wazig gevoel in mijn hoofd, dat het lijkt alsof ik in een stolp leef. Ik zie alles door een soort glas. Dat is volgens mij derealisatie. Net stond ik - ik voelde me vandaag overigens best redelijk - bij het faxapparaat met een collega en toen begon ik helemaal te zweven. Ik kreeg een heel leeg gevoel in mijn lijf, alsof ik een ballon was. Als iemand me een duw zou hebben gegegeven, zou ik zó zijn omgevallen denk ik. Is dat dan depersonalisatie? Hebben jullie dat zweverige lichte gevoel soms ook en val je dan ook echt om? Waar komt het door? Ook weer doordat de bloedvaatjes in je hoofd dichtknijpen?

Ik ben trouwens al een weekje netjes 2x per dag aan het oefenen. Gestaag gaat het omhoog, maar we houden vol! Nu aan het eind van een hele drukke werkdag voel ik dat zweverige weer een beetje, maar vandaag ging het verder best OK.

Rainbow
hey vlinder

Ik ken dat gevoel en ik heb dat meestal als ik me niet op mijn gemak voel. Als ik ergens moet aanschuiven krijg ik er ook nog bij dat ik zwak op mijn benen sta. Het is alsof ik elk moment kan vallen. Ik ben nu ongeveer een maand met HyperVen bezig en ik begin er minder en minder last van te krijgen. Ik doe HyperVen 2x per dag ookal kan het gebeuren dat ik maar een keer oefen.

groetjes bart

Meer weten over het HyperVen programma?