[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

extra oefeningen

Gepost door Els 
Els
extra oefeningen
02 April 2007 22:26
Hela,

Wat denken jullie?
Ik doe hard mijn best om 2x daags mijn trials volledig te doen.
Maar...soms heb ik ook goesting om het tussendoor nog te doen. Niet da ik het zo plezant vindt maar omdat ik ergens hoop dat dit extra'tje ook helpt, weet wel alle kleine beetjes helpen[:]smiling smiley)[/:]
Ik doe veel thuisbezoeken en zit dikwijls in de auto of achter mijn bureau een paar oefeningen te doen. Is dat ok? Geef maar jullie gedacht en natuurlijk ook graag die van HyperVen hé???
grtjes, els
Els
Re: extra oefeningen
04 April 2007 22:10
Hmmm, niemand zegt iets....dus ben ik de enige die denkt dat extra oef. mss goed zijn?
Re: extra oefeningen
04 April 2007 23:04
Els,

Bedankt voor je reactie op mijn eigen introductieberichtje[:](Y)[/:].

Het HyperVen programma laat maximaal 3 sessies per dag toe dus ik neem aan dat daar een goede reden voor is.

Anderzijds moet ik toegeven dat ik wel regelmatig ademhalingsoefeningen doe als ik in de wagen zit.
Ik probeer gewoon mijn adem 10 tot 15 seconden in te houden en dan gecontroleerd uit te blazen. Vaak wordt ik hier veel rustiger van.

Alain
Re: extra oefeningen
04 April 2007 23:12
Hai die Els,

Ik kan mij herinneren dat ergens in het archiefforum een onderwerp hierover is en wat ik daarvan onthouden heb is dat het niet bevordelijk is om meer dan die 3x te oefenen.

Je lichaam moet de tijd krijgen om te herstellen en als je steeds extra oefent, dan lijkt het mij dat je je lichaam forceert, zodat hij niet herstelt.

Snap je wat ik bedoel?

Er moet ook steeds 4 uur tussen het oefenen zitten, dus als je bijv. om 8.00 uur oefent en dan om 12.00 en dan om 16.00 dan zit je dus aan te taks.

Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat wat Alain zegt dat je er rustiger van wordt dus daar ik ook wat voor te zeggen.

Ik hoop dat Rob jullie hierover uitsluitsel kan geven, zodat je zeker weet of je niets verkeerd doet. Je kan ook een mailtje sturen naar rgr@arc_holland.nl dan ziet Rob je vraag misschien sneller.

Liefs Ellen
Re: extra oefeningen
05 April 2007 19:02
Hallo Els,

Tussendoor oefenen in de auto of achter je bureau zou ik je willen afraden. Neem voor de sessies de tijd en de rust. Het is een proces wat gemiddeld een aantal maanden duurt en stel je hier ook op in. Waarom we afraden om niet meer dan drie keer te oefenen is:

1. Vermoeidheid: als je de oefeningen te vaak doet dan treed er een bepaalde vermoeidheid op, die het verloop van de therapie negatief beïnvloedt.

2. Psychologisch: de oefeningen zijn behalve fysiek, ook mentaal vrij zwaar. Als je ze te vaak en te lang doet, loop je het risico dat de oefeningen je gaan tegenstaan. Dat kan zo erg worden, dat je helemaal met de therapie wilt gaan stoppen.

3. Fysiek: tijdens het inhouden van de adem, worden de longen en luchtwegen onder relatief grote druk gehouden. Als je de oefeningen te lang en te vaak gaat doen, zouden er klachten kunnen ontstaan zoals een zere keel, pijn op de borst, extreme vermoeidheid, enz.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat het genezingsproces een geleidelijk proces is, waarbij de grafiek langzamerhand steeds hoger klimt. Het heeft geen zin om te proberen dit proces te forceren.


Hester
HyperVen


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Els
Re: extra oefeningen
05 April 2007 22:18
Hallo,
Bedankt voor de reacties maar toch nog een vraagje.
Mijn ervaring is, zoals Alain zegt als ik mijn adem ophou mijn beklemmend, onrustig gevoel op mijn borstkast ook verdwijnt samen met het uitblazen. Is er dan iemand die een ander truuk kent om van dit benauwend gevoel af te geraken?
grtjes, els

Meer weten over het HyperVen programma?