[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kan ik stoppen ?

Gepost door Tin 
Tin
kan ik stoppen ?
11 August 2007 10:00
Hoi allemaal,

Ik ben nu zo'n 3,5 maand aan het HyperVennen. Meestal 2*10 trials per dag, maar de maand juni heb ik door omstandigheden maar 1*10 gemiddeld kunnen doen. Tot ongeveer een maand geleden bleven mijn scores gemiddeld licht stijgen en toen leken ze te stabiliseren : de hoge pieken en dalen gingen eruit en ik zat gemiddeld rond de 120 sec terwijl ik aan 55 sec begonnen ben. Ik had me voorgenomen om deze maand nog af te maken en vanaf 1 september te stoppen met HyperVennen. Maar... sinds een week beginnen mijn scores terug af te nemen en geraak ik amper aan de 110 sec gemiddeld. Wat moet ik daar nu weer uit concluderen ?

Ik heb wel het gevoel dat ik beter ben : ik ben van mijn angst om allerlei enge ziektes af, mijn duizeligheid is stukken beter, alleen dat vervelende gonzen in mijn hoofd heb ik nog af en toe...

Wat moet ik doen ? Ik begin de moed te verliezen. Zo 2 keer per dag oefenen is een serieuze tijdsinvestering en het valt me steeds moeilijker om deze tijd ook echt te nemen.

Heeft er iemand dezelfde ervaring (gehad) ? Wat moet ik doen ? Stoppen of toch nog even verdergaan ?

Alvast bedankt voor jullie reacties...Tin
Re: kan ik stoppen ?
11 August 2007 13:36
Hallo Tin,

Niet de moed verliezen als je scores wat minder worden. Het is nog maar een week dat het wat minder is, en 10 sec lager is helemaal niet zo vreemd. Zo'n tijdelijke terugval komt wel meer voor. Het kan door allerlei dingen komen, zoals wat oververmoeidheid (laat naar bed gegaan misschien), je kan iets onder de leden hebben, er kunnen emotionele dingen gebeurd zijn, enz. Ik zou er niet teveel van maken.

Ik denk dat als je in September eens stopt voor een week of drie, en dan eens kijkt hoe dat bevalt. Bevalt het niet, pak je gewoon de therapie rustig aan weer op.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Tin
Re: kan ik stoppen ?
12 August 2007 17:42
Bedankt voor je bericht Rob.

Ik probeer deze maand nog uit te maken met 2*10 per dag en las in september een aantal rustweken in.

Het kan wel zijn dat mijn terugval te maken heeft met onze verbouwingen die binnen enkele weken gaan starten. Ik heb niet het gevoel dat ik me er druk in maak, maar ik merk wel dat 's morgens dikwijls wakker wordt met een gonzend hoofd en dan denk ik dikwijls aan de keuzes die we al gemaakt hebben. Is de kleur van de keuken echt wel goed ? Moeten we toch niet een ander type ramen nemen ? Dus misschien heeft dat er wel mee te maken.

Ik probeer in ieder geval de moed erin te houden en kijk uit naar september als ik al dan niet definitief kan stoppen.

Tin
Tin
Re: kan ik stoppen ?
14 August 2007 07:11
Rob,

Je berichtje heeft me blijkbaar terug de moed gegeven die ik nodig had. Ik haal sinds gisteren terug vlot mijn oude score van 125 gemiddeld en ik voel me veel sterker om door te gaan tot het einde van de maand.

Bedankt...Tin

Meer weten over het HyperVen programma?