[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat doen jullie nog meer naast Hyperven ???

Gepost door Johanva 
Ik was wel eens benieuwd of er meer mensen zijn die niet alleen HyperVen doen. Want ik heb het idee dat je met HyperVen een stukje oplost maar niet het hele probleem, maar das mijn gevoel.
Naast HyperVen doe ik zelf nog een aantal andere dingen zoals

-Fysiotherapie, om de spieren in me nek en schouders los te krijgen
-Homeopatische arts, om me lichaam weer een beetje op orde te krijgen (dus niet om de hyperventilatie op te lossen, maar meer verschijnselen daarom heen)
-Sporten/wandelen, ik merk dat als ik s avonds ff een blokje ga wandelen ik me daar een stuk beter door/bij voel.
-

Ik ben nu ongeveer een half jaar met HyperVen bezig, en de bovenstaande dingen ongeveer een maand of 3 en ik moet zeggen, door HyperVen begon ik me beter te voelen, maar nu ik de rest erbij doe heb ik echt het gevoel dat het weer goed gaat komen. Dus daarom was ik wel benieuwd of er nog meer mensen zijn die dit soort dingen naast HyperVen doen want ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren om van dit vervelende gevoel af te komen.
Hallo!!

Zal me even voorstellen, ik ben martine, heb me sinds vandaag aangemeld op dit forum. Wat mij heel erg helpt is haptonomie, bij deze vorm van therapie wordt er niet alleen naar de klachten zelf gekeken maar ook naar waar die vandaan komen, een haptonoom speelt in op je gevoel om zo bij de ware oorzaken/'>oorzaak te komen van je hyperventilatie, veel vragen die je van een haptonoom gesteld krijgt zijn bijv: Hoe voel je je bij wat ik nu doe? (bijv een aanraking) of wat doet dit met je? Bijna altijd heeft hyperventilatie toch een psychische oorzaken/'>oorzaak daarom is het belangrijk dat je niet alleen de symptomen bestrijd maar ook het geen waar ze vandaan komen! Ik heb er heel veel baat bij! Ook neem ik sint-janskruid om een beetje rustig te blijven, doe ook veel aan sport, voor zo ver dat gaat mbt de ernst van mn klachten (verschild nogal per dag) maar dit werkt voor mij heel ontspannend!

martine
Hoi Johan,

Ik doe ook meer als HyperVennen. Ik ben ook onder behandeling van een fysio, voor ontspanningsoefeningen,en voor mijn nek klachten . ( de Spanning slaat snel op mijn nek, en dar heb ik veel last van).

Ikslik Stjanskruid, en ga nu afbouwen en overstappen op 5htp, tegen de angst en paniekaanvallen. Tot nu toe heb ik daar enorm veel baat bij. ( serotonine tekort).

Het sporten ben ik weer aan het opbouwen, en ik fiets en wandel veel.

Verder ben ik zelf gaan zoeken naar eventuele oorzaken, en ben dus bezig om alles weer op de rit te krijgen, zodat het me niet nog een keer overkomt.
hallo allemaal,

Daar was ik even benieuwd naar of er dus meer mensen waren die meer doen dan alleen HyperVen, om te genezen/ te voorkomen. Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. Ik denk dat dit nuttige informatie kan zijn voor mensen die hier op het forum rond kijken.

Meer weten over het HyperVen programma?