[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weer helemaal mis

Gepost door Jolanda 
weer helemaal mis
29 July 2008 21:10
Na een poosje gedacht te hebben mijn klachten grotendeels onder controle te hebben zat ik vandaag voor de 3e maal deze maand bij de huisarts.
Vannacht om 3 uur wakker geworden met steken op mijn borst en rond de hartstreek, benauwd, duizelig en zweten. Nu echt ervan overtuigd dat het dit keer echt iets ergs zou zijn, vanmorgen direct gebeld. Mijn eigen huisarts was er niet dus naar een vervanger. ik dacht "dat is mooi" "een second opinion".
Alles weer nagekeken en overal naar geluisterd en niks gevonden. Dus weer naar huis met stripje oxazepam en een verwijskaart voor de fysio voor oefeningen. Nu ben ik dus als de dood om straks naar bed te gaan om te gaan slapen. Ik ga wel zo'n pilletje innemen, maar toch.
Ik zit nu dus alweer een uurtje alle ervaringen van jullie door te nemen en ga ook maar weer HyperVennen. De vorige poging heb ik niet volgehouden maar zo doorgaan kan ook niet.
Bedankt dat ik even mag spuien en blijven jullie vooral alles melden want dat is even het enige wat deze hypochonder er een beetje doorheen sleurt.

jo.1966
Re: weer helemaal mis
29 July 2008 23:08
hoi Jo 1966, hier juud 1965 die jou een hand kan geven. Ook al 3x naar de huisarts geweest deze maand en er heilig van overtuigd dat ik COPD heb, want heb toch alle verschijnselen. Kortademig, bij inspanning erger, de hele tijd het idee dat de lucht maar tot de helft binnen komt, adem vasthouden en de hele dag zuchten en gapen.
Iedere keer weggestuurd omdat er niets is volgens haar, ik moet het rustiger aan doen. Ik weet alleen niet hoe.......en ben ook heel bang net als jij. Ben wel 1x per dag aan het HyperVennen, maar heb er nog geen profijt van helaas. En weet je wat ik het enge vind?
Ik heb heel veel op het internet gesurfed, maar ik heb nog niet één iemand gevonden die het ook de hele dag benauwd heeft, daarom denk ik dat ik iets anders heb.
Ik word ook wel eens in de nacht wakker en dan is alles eng. Ookal heb je maar een minimale klacht, vreselijk is dat hè? Het enige wat bij mij helpt is dan rustig rondjes lopen in de kamer en een sigaret roken, foei! Of op bed gaan liggen met 2 kussens onder mijn hoofd en heel rustig de buikademhaling proberen. Dat laatste helpt niet heel veel, maar je wordt er wel rustiger van. @ jaar geleden had ik veel hartoverslagen en een snelle hartslag en paniekaanvallen. dat heb ik grotendeels achter me gelaten, nu heb ik "alleen" die ademhalingsproblemen die ik het allerergst vind en verzuurde spieren al na 1 trap!!!!
Al met al begrijp ik je dus volkomen. Ga maar weer aan de slag met HyperVen, ik dwing mezelf nu iedere dag, ookal ben ik op, want dat heb ik ook, ik ben zooooooooo moe.

sterkte, groetjes judith
Re: weer helemaal mis
30 July 2008 20:46
Hey,

Ik ben vandaag begonnen te HyperVennen. 1x omdat ik vanochtend naar de tandarts moest en verdoofd was. Kon niet zo lang mijn adem inhouden omdat al mijn ademhalingsspieren nog zeer doen van mijn rare nacht eergister.
Maar ik wil het echt deze keer vol gaan houden.
Bedankt juud voor je reactie en jij ook sterkte

Meer weten over het HyperVen programma?