[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Reeks hartoverslagen & Reageren op slecht nieuws

Gepost door Aaria 
Hallo !
Ik ben nieuw op HyperVen en ben heel blij deze Site te hebben ontdekt en ben op deze manier te weten gekomen dat ik al redelijk jong aan het hyperventilatie syndroom lijdt, maar met lange periodes zonder ertussen. Tijdens elke periode heb ik andere symptomen gehad die allemaal wel typisch blijken te zijn. Nu heb ik al redelijk wat gelezen op jullie site over hartoverslagen, maar wou toch nog even te weten komen of er velen onder jullie zijn die ook af en toe lange reeksen van hartoverslagen hebben (ong 2 minuten) waar bijna geen einde aan lijkt te komen & indien ja, in welke omstandigheden, en hoe jullie ermee omgaan. Ik heb al alle testen laten doen, maar m’n hart blijkt gezond (buiten een onschuldige mitralisklepprolaps). Volgens de dokters kan het geen kwaad maar zo lang ze die reeksen niet geregistreerd hebben kunnen ze dit niet met zekerheid zeggen (wat redelijk onmogelijk is aangezien ik ze niet vaak heb). Maar in welke gevallen kunnen deze hartoverslagen dan wel kwaad? Ook valt het me op dat ik bij verschieten, bij het vernemen van heel slecht nieuws, of bij plotse grootse verontwaardiging, echt slecht reageer (met zulke reeksen) en ik voel me dan redelijk lang zwak. Herkennen jullie dit ook, en denken jullie ook dat, indien er een extremer geval voorkomt (het vernemen van ECHT slecht nieuws) jullie hart het niet zal aankunnen? Sorry, want ik val waarschijnlijk in herhaling!
Dank bij voorbaat voor jullie feedback.

ik begrijp je heel goed.

Ik heb niet eens zo erg overslagen, maar vooral enorm snel ratelen en bonzen bij dit soort dingen als jij beschrijft. )Ook bij de geringste inspanning of als ik teveel spierpijnen heb dan ook.

Ik begrijp je angst en zou dit gewoon nog eens goed aan je dokter vragen.

Ook ik denk weleens. Het mag dan zgn onschuldig zijn , maar GOED is het ook niet natuurlijk die spanning, te snelle hartslag , dat gejaagde en in jouw geval overslagen.

Ik vind dit ook een moeilijk punt.

Lieve Aaria,

Die overslagen heb ik ook echt heel vaak en lang achter elkaar. Ik ben er zelfs wel eens mee op de 1e hulp terechtgekomen. Daar heeft een cardioloog me uitgelegd dat het hart eigenlijk niet echt overslaat, maar dat één slag eerder komt en de volgende weer op tijd. Het hart pompt dan ook iets meer bloed waardoor die slag ook als een hardere bons kan aanvoelen. Ik schrik ook nog steeds hoor als het weer gebeurd ook al weet ik nu de theorie.

Wij met hypervetilatie reageren ook altijd heftiger op "slecht" nieuws als een iemand zonder hyperventilatie.
Nou sterkte ermee en hou vol.

Liefs jolanda
Jolanda & Richard,
Bedankt voor jullie berichtje! Het doet goed om begrepen te worden.
Ik wacht op het HyperVen pakket en ben dus benieuwd of deze problemen inderdaad na een paar maanden HyperVennen duidelijk gaan verminderen. Groetjes & Prettige feestadagen!

Meer weten over het HyperVen programma?