[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

luchtdruk

Gepost door Erika 
luchtdruk
24 January 2009 21:09
Zo ik heb een hele leuke verjaardag gehad. Vanmorgen was alles weer redelijk normaal en vanmiddag toen t druk werd heb ik maar 3 of 4 x de neiging gehad om te zuchten en daarna ging t gewoon goed .
ik vertelde vanmorgen aan mijn man dat ik t zo typisch vond dat er meer mensen op het forum waren die gisteren zo'n nare dag hadden. Hij vroeg zich af of het iets met de exreem lage luchtdruk te maken had.
Dit heb ik op internet gevonden:

Nu de luchtdruk in rap tempo daalt beginnen steeds meer mensen klachten te vertonen die hiermee samenhangen. Dit kan hoofdpijn zijn of het gevoel hebben dat ademhalen niet meer makkelijk gaat.

Wat er ook gebeurd, raak niet in paniek, dit is een vorm van hyperventilatie door de lage luchtdruk. Hoe meer je er op gaat letten, hoe erger het wordt. En als je in paniek raakt ben je helemaal verkocht.




AMSTERDAM - De kans op ruzie of hoofdpijn was gisteren groter dan normaal: de weerstations noteerden de op twee na laagste luchtdruk sinds 1906.

De oorzaken/'>oorzaak is een storing die over ons land trok, met flinke regen en rukwinden, én een luchtdrukdaling tot 961 millibar. Alleen in 1989 was de luchtdruk lager: op 25 februari werd 954,4 millibar gemeten


Agressief gedrag Een zeer lage luchtdruk is een winterverschijnsel. In de zomermaanden liggen de luchtdrukwaarden een stuk hoger. Volgens Amerikaanse wetenschappers lokt een lage luchtdruk agressief gedrag uit




Misschien hebben wij ook wel op die luchtdruk gereageerd... Misschien werkt de lage luchtdruk wel hyperventilatie klachten in de hand..


Nou ja het is bij mij in ieder geval weer over.
Bedankt voor alle lieve felicitaties en ik hoop dat t met jullie ook allemaal weer beter gaat
liefs, erika



Bericht bewerkt (24-01-2009 21:42)
Re: luchtdruk
24 January 2009 22:38
Hai Erika,

Ik had het met mijn man er ook al over.
Ik heb zelf, van de week, me ook niet prima gevoeld en toen ik jou en de rest op het forum las hebben wij er ook over zitten filosoferen of het niet aan de luchtdruk kon liggen.

Leuk dat je er toch het één en ander over hebt kunnen vinden op internet. Ik had er zelf nog niet de tijd voor gehad. [:]grinning smiley[/:]

Fantastisch dat je een fijne verjaardag hebt gehad. Ik hoop dat je lekker verwend bent, want dat is juist het leuke van je verjaardag.[:]grinning smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Re: luchtdruk
25 January 2009 00:32
Hoi Ellen

ik heb echt een fijne verjaardag gehad. De kinderen hadden een hele leuke Sara voor me gemaakt .We hebben het rustig gevierd met de kinderen kleinkinderen broers zus en mijn moeder. Mijn man wordt ook bijna 50 en in de zomer gaan we het gezellig met familie en vrienden overdoen. Dan heb ik ook ruim een half jaar geHyperVend en hoop dan een stuk opgeschoven te zijn. Voor nu was dit druk genoeg en ik ben blij dat ik daarin ook gewoon mijn grens aan heb kunnen geven (aldoende leert men)

Ik denk echt dat de luchtdruk er iets mee te maken had, want eigenlijk kon ik die rare onrust en hyperij en labilitet niet echt goed een andere verklaring geven. Het is nog niet helemaal weg maar wel weer hanteerbaar als ik goed op mijn ademhaling let.
Terugkijkend heb ik ook al jarenlang ademhalingsproblemen als ik in hoger gebied kom (ijle lucht)
nou ja ik wil ook graag dat t daar aan gelegen heeft, want bij mij werkt t zo dat als ik t kan plaatsen dat ik t beter kan hanteren

zo nu lekker naar mijn bed, weltruste en ik hoop dat jij je ook weer snel helemaal goed voelt
groetjes, erika



Bericht bewerkt (25-01-2009 00:33)
Re: luchtdruk
26 January 2009 23:04
Hoi Erika

Fijn dat je verjaardag toch nog goed is verlopen. Ook nog Sara geworden,
dat was me even ontgaan [:]winking smiley[/:]
Kan je echt dankbaar voor zijn he, als zo'n dag dan ineens toch nog goed
gaat. Dat heb ik tenminste, als zijn het dan soms maar een paar uur.
Was ook zeker niet makkelijk, je 1e verjaardag zonder je vader.
Dat heeft misschien (onbewust) ook nog druk gegeven.

Over de luchtdruk: Nog nooit van gehoord, maar zou natuurlijk best kunnen.
Ik kijk vaak naar schaatsen en daar hebben ze het ook altijd over de luchtdruk
en dat de schaatsers daar last van kunnen hebben.
Maar aan de andere kant, ik heb elke dag klachten, wel de ene dag erger
dan de andere dag, dus dan zou de luchtdruk elke dag laag moeten zijn.
Nou is het wel zo dat ik dagen genoeg heb dat het best wel goed gaat
(voor zover ik dat zelf nog voel) met de ademhaling, maar dat ik tig andere
klachten heb. Dus... zou kern van waarheid in kunnen zitten over die luchtdruk.
Zal kijken waar ik dat kan vinden op Internet.

Groetjes Vlinder



Bericht bewerkt (26-01-2009 23:05)

Meer weten over het HyperVen programma?