[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

arbo arts blehhhh

Gepost door Claudia 
arbo arts blehhhh
20 April 2009 13:59

Ik ben boos op de arbo-arts.

Ik ben harstikke goed vooruit gegaan en mijn psycholoog zegt dat ik er geestelijk al ben, alleen lichamelijk nog niet helemaal. Arbo arts twijfelt eraan, of ik wel veranderd ben, en dan kan ik over een aantal jaar weer andere klachten krijgen volgens hem. Fijn dat hij in principe mijn psycholoog onderschat dan weer...

HyperVentherapie, had hij niet eens de moeite genomen om te kijken wat het inhield, maar ja, AL die ademtherapieën zijn wel effectief zegt hij, het lost alleen het probleem niet op. Nee hehe, dat snap ik ook wel.

En met zijn allen op een forum, dat is net als dat ik mijn huis aan het verbouwen ben, en dat dat niet lukt, dat ik dan dat tegen iemand anders ga zeggen bij wie het huis verbouwen ook niet lukt.

Blehhhhhhhhhh, dat is toch oppervlakkig van hem. Als het niet beter met me zou gaan, zouden mijn scores ook niet zijn gestegen, zou ik ook niet al bijna 4 dagen per week weer werken. Zou ik me ook niet gewoon blij voelen.

Ik snap best wel dat het belangrijk is dat je andere keuzes maakt in je hoofd en in het leven en dat je op een andere manier tegen dingen aan moet kijken, maar hallooooo, alsof ik alleen daardoor ziek ben geworden.

Anyway, ziehier idd de oude claudia die op haar strepen staat en vanmorgen keihard uit haar slof is geschoten tegen de arbo arts omdat ze het toch echt denkt beter te weten...

De E..el!!

Wie heeft nog meer van zulke ervaringen met mensen die hulp zouden moeten bieden?

Groetjes
Claudia
Re: arbo arts blehhhh
20 April 2009 15:44
Vraag me af of wij dat in Belgie ook hebben zo een arbo arts? Ik werk nog niet dus geen idee. Snap niet goed wat je daar precies moet gaan doen eigenlijk?
En snap al helemaal niet waarom hij zo negatief doet als jij het eindelijk allemaal terug positief ziet.. Is dat om je terug in de put te duwen ofwat? En wat verwacht hij dan eigenlijk dat je nog zou doen ofzo?
Re: arbo arts blehhhh
20 April 2009 16:20
Ja, ik ben ook echt confuus hoor!! Ik snap er helemaal niets van.

Ik voel me echt zoveel beter dan verleden jaar, ik sport 2 tot 3 x per week, doe elke dag ademtherapie, ben van september tot midden april elke week naar psycholoog gegaan.

De psycholoog zegt dat het echt heel goed gaat en dan krijg je te horen van zo´n man, dat hij er niet echt in gelooft, hij zegt, ja, dan krijg je over een jaar weer wat anders, angsten enzo... Daar werk ik toch juist aan met HyperVen ook om dat niet te krijgen.. pfff

Hij zegt dat je soms je eigen gevoel niet kan vertrouwen, omdat dat bij mij in het verleden ook nergens heeft toegeleidt, lekker negatief.

Ik weet niet of jullie in Belgie ook een arbo arts hebben hoor. Die behoort je dan te begeleiden bij je terugkeer in het werkproces zeg maar.. Anyway, hij lijkt er niet in te geloven dat je met HyperVen kan genezen omdat hij denkt dat ik niet veranderd ben, dus de oorzaken/'>oorzaak niet weg is. Maar ja mijn psycholoog weer wel.

Maar hij zegt ook niet wat ik wel moet doen, hij zegt alleen dat ik dit gesprek goed moet onthouden...

Dus kan ik me daar lekker druk om maken, wat ik dus eigenlijk niet moet doen. En ik ga maar proberen dat niet te doen :-)

Groetjes
Claudia
Re: arbo arts blehhhh
20 April 2009 20:16
Hey Claudia,

Hoe regelmatig zie je die arbo arts? (Hier in België kennen we dat niet echt ...)
Je psycholoog ziet je toch op een veel regelmatiger basis veronderstel ik? Die zal je de afgelopen maanden wel goed leren kennen hebben, net zoals je ook jezelf op een andere manier hebt leren kennen.
Ikzelf ben door de hyperventilatieklachten bewuster beginnen leven, ben ook alert voor signalen als ik 'over de grens' ga ... Dat zal bij jou ook zo zijn.
Claudia, je bent niet meer dezelfde als een jaar geleden. Niemand, ieder 'gezond' mens evolueert constant en gelukkig!
Bij ons hier in België heb je ook een soort controleartsen enzo, maar soms zeg ik lachend dat dat dokters zijn die elders niet aan de bak geraken en dan in die functie geduwd worden[:]smiling smiley)[/:] Het zullen wel niet allemaal zo'n zijn, maar soms krijg je die indruk.
Een arts moet niet alleen medisch bekwaam zijn, maar ook een zekere empathie hebben voor de patiënt.
Vergeet die man en z'n uitleg maar! Natuurlijk kan je binnen 10 jaar door omstandigheden weer klachten hebben, maar een ander mens ook hoor! We weten niet wat er nog allemaal op onze weg komt, maar zoals jij de afgelopen maanden bezig bent, hoedje af!

Liefs,
Hannelore

Re: arbo arts blehhhh
20 April 2009 21:17
Lieve Hannelore,

Dank je wel. Had ik net even nodig om te horen.. Begon toch bijna te twijfelen over mezelf.
Je hebt gelijk, ik ben bewuster, ik overdenk mijn beslissingen beter en doe geen dingen meer puur alleen om een ander een plezier te doen als ik er zelf geen zin in heb. En ik ben me bewust dat ieder zijn leven zelf moet leven en aan zijn eigen problemen moet werken. Dus ik maak me minder druk om de mensen om mij heen. Wat niet wil zeggen dat ik geen empathie meer heb voor ze overigens hoor..

De arbo arts zie ik 1x per 6 weken. Ik heb hem ook gezegd dat hij me verder niet kent, dus hoe het dan kon dat hij zo´n mening over mij kan hebben....

Hoop dat het met jou ook goed gaat.. Denk wel weer steeds wat beter? Al gaat het wel langzaam misschien, maar we komen er wel!!

Veel liefs
Claudia
Re: arbo arts blehhhh
21 April 2009 08:17
Hoi Claudia,

Spijtig dat je zo'n slechte arts hebt moeten ontmoeten. Die zijn er echt wel, hoor; net zoals in alle andere beroepen zijn er meer die hun vak niet onder de knie hebben dan wel. En tegenover de gepassioneerden staan de gedemotiveerden...

Ik ben zo bij m'n eerst echte aanval op een SOS arts gevallen die constant tegen me zei: "ja, ja ik zie dat je niet goed gaat*, en "Ja ik zie het, je vingers zijn helemaal blauw". Dan bibberend en bevend begint draden op m'n borst te kleven en ondertussen zegt "rood-- rood" "blauw... blauw" om de draden goed te steken, en zich dan nog vergist... Dat terwijl ik zo rustig moeglijk bleef. Geen wonder dat ik vervolgens gedurende lange periode angst had om een hartaanval te krijgen.

Claudia, je bent er echt wel, en indien je je in de toekomst ooit een kleine terugval voelt aankomen, weet je gewoon direct wat doen: het rustiger aanpakken, een maandje HyperVennen, een bezoekje bij de psycholoog indien nodig en zo blijf je in topvorm. Het zal echt nooit meer terug komen gelijk ervoor hoor. Daarvoor ken je nu jezelf veel te goed.

Trouwens alles in de toekomst is veranderlijk. Dit is de enige zekerheid die we hebben. je kan je zo veel films maken over de toekomst als mogelijk, maar niemand kan voorspellen wat er zelfs maar binnen een minuut gaat gebeuren, of hoe je je gaat voelen. Het leven kan nog zo veel verschillende vormen(zowel positieve als hier en daar negatieve) aannemen. Enkel van het hier en nu ben je zeker. En jij voelt je nu goed en dat is het enige wat telt!!

Groetjes,
Aaria

Re: arbo arts blehhhh
21 April 2009 11:27
He Claudia, je reactie is precies goed! Uiteindelijk is er maar 1 persoon die voelt en weet hoe t met je gaat en dat ben je zelf.
Typisch een standaardsreactie van een man die dag in dag uit met gesloten luiken zijn werkzaamheden doet en zich waarschijnlijk nog nooit zelf door dit soort groei-processen heeft geworsteld.
Je bent (nog) gevoelig voor goedkeuring en bevestiging.
De uitdaging voor jou is om je niets aan te trekken wat een ander over je te melden heeft, maar dat je staat als een huis. Dit ben ik, dit wil ik , dit kan ik en dit ga ik doen.

Je ontkomt er niet aan dat je in deze maatschappij keer op keer in een vakje geplaatst wordt. Of je dit toelaat bepaal je zelf.
groetjes, erika



Bericht bewerkt (21-04-2009 11:34)

Meer weten over het HyperVen programma?