[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bang om alleen thuis te zijn

Gepost door Edith 
Bang om alleen thuis te zijn
08 August 2009 15:01
Zijn er hier nog mensen die bang zijn wanneer ze alleen thuis zitten?
Ik zit daar namelijk mee opgescheept en geraak er maar niet vanaf.
Het gaat over het algemeen wel beter met mij, maar zodra ik alleen thuis ben
heb ik daar niks meer aan want dan wordt het weer erger omdat ik dan steeds
weer bang word. Is echt een beetje een vervelend cirkeltje waar ik niet uitgeraak.
Iemand die hier ook last van heeft of tips om er vanaf te geraken?
Hai Edith,

Helaas is ook dit een vervelend verschijnsel en je krijgt het alleen onder controle door je gedachten in de gaten te houden.

Naar gelang je verder komt met HyperVen raak je hier vanaf, maar daar heb je nu even niets aan.

Zodra je merkt dat je je gedachten daarop focust jezelf gelijk afleiden door iets te gaan doen. Rommelen in huis, knutselen, even telefoneren, etc.

Ik heb hetzelf ook gehad en het is echt naar, maar wel doorzetten hoor. Wel gewoon alleen thuis zijn, want...............................alleen thuis zijn is ook heerlijk (als je hier geen last van hebt) lekker je eigen huisje voor jezelf, zonder dat er iemand voor je voeten loopt. [:]winking smiley[/:]

Heb je nog naar die boeken gekeken die ik je had aangegeven?

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: Bang om alleen thuis te zijn
08 August 2009 15:51
Ja de meeste waren er niet in de nochthans best grote bibliotheek maar heb dan maar wat andere genomen. Maar "Uit de ban van je fobie" was er wel dus die heb ik wel en ben ik beginnen lezen. Op zich best interessant, al vond ik dat toch ook wel het nut van HyperVen er weer uit bleek aangezien de schrijver die er zelf last van had zelf ook aangaf dat hij van de fobieën wel vanaf was maar toch nog last had van terugvallen enzo [:]smiling smiley[/:]
En ja het alleen zijn, op zich valt het al beter mee maar het blijft gewoon zo irritant dat je op zo momenten niet meer echt op je gemak kan zijn. Ik zit dan echt zo gespannen, alsof ik in gevaar ben terwijl er natuurlijk niks anders is dan anders, behalve dat ik alleen thuis ben.
Afleiding probeer ik wel te zoeken maar op zo momenten doe ik alles zo gejaagd, wat ook niet echt helpt. Ben nu alleen thuis nog tot half 8 ofzo en het valt op zich nog mee maar ik ging eigenlijk studeren voor herexamens vandaag en dat lukt dan natuurlijk weer niet. Gewoon zo enorm vervelend dat je niet meer kan genieten van die tijd voor jezelf op die manier. Kan ook zo een uitputtingsslag zijn omdat ik echt constant moeite moet doen om positief te blijven denken. Maarja het zal gewoon zichzelf moeten oplossen naarmate ik verder geraak in de therapie waarschijnlijk. Hoop alleen dat de spanning bij alleen thuis zijn of bij het tegen de agorafobie ingaan door dingen te gaan doen de therapie niet teveel in de weg staat.
Hai Edith,

Het alleen thuis zijn en het dingen doen tegen een agorafobie zitten de therapie niet in de weg. Je moet alleen geen extreme dingen doen.

Bijv. Je bent in je eigen stadje/dorpje bang; ga dan niet midden in Amsterdam winkelen, want dat triggert de boel en dan werk je de therapie wel tegen.

Je merkt zelf op een gegeven moment wat je kan uitbreiden.

Slaap lekker voor strakjes (Alhoewel........ik denk dat je al ligt te slapen. [:]winking smiley[/:])

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Bang om alleen thuis te zijn
09 August 2009 02:32
Nee hoor [:]smiling smiley)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?