[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

effect van alcohol

Gepost door Hannelore 
effect van alcohol
17 September 2009 09:11
Hoi,

Dit weekend en gisteren weer ferm last gehad van 'ademproblemen'. Ik heb gemerkt dat dit vaak gepaard gaat met alcoholgebruik. Niet dat ik teveel drink ofzo [:]winking smiley[/:], maar als we afspreken met vrienden of familie, wordt er al gauw geaperitiefd, wijntje bij het eten, een stevig biertje nadien, .... lekker allemaal en op zich kan ik er ook wel goed tegen. Alleen, enkele uren nadien en de volgende dag ben ik kortademig, beklemmend gevoel, zuchten, ... de hele rimram.
Heel frustrerend, want de laatste tijd ging het eigenlijk goed met brainmood enzo. Nu weer de twijfels dat het misschien altijd aanwezig zal blijven...
Volgende maand vertrek ik op vakantie met m'n ventje (zonder de kindjes) en ik ben eerlijk gezegd bang dat die hyperventilatie onze vakantie zal verpesten...

Groetjes,
Hannelore

Re: effect van alcohol
17 September 2009 11:00
Alcohol gaat ook bij mij niet goed. 1 a 2 glazen is genoeg om enkele uren later en de volgende dag helemaal ziek te zijn, alle klachten weer erger enzo. Ik drink dan ook al maanden amper tot geen alcohol, aangezien het gezellige er zo ook maar af is. Hoop ook dat dat binnenkort wel terug kan want is inderdaad erg vervelend.
Anonieme bezoeker
Re: effect van alcohol
17 September 2009 15:34
Alcohol gaat gelijk naar de hersenen en zorgt voor een zuurstoftekort en daar kun je last van krijgen. vergeet ook niet dat de klachten erger kunnen worden omdat je lichaam weer ontregelt raakt. Op deze manier ga je drie treden omhoog en 2 naar beneden en gaat het alleen maar langer duren. Beter laat je de alcohol staan of je moet genoegen nemen met het feit dat vooral angst en onwerkelijkheid weer gaat intreden.
Re: effect van alcohol
19 September 2009 19:09
Van angst en onwerkelijkheidsgevoel heb ik eigenlijk alleen de ergste weken (juni 2008) last van gehad. Gelukkig is dit tot op heden niet teruggekomen.
tja, we zijn nogal 'bourgondiërs' en ik hou echt niet van frisdrank enzo. Dus is een glaasje wijn of biertje vlug gekozen... Maar inderdaad, het vertraagt alleen maar het genezingsproces.
Gisteren hadden we een etentje bij vrienden en heb ik wijselijk 'aangelengd' met heel wat water aan tafel en de klachten bleven miniem. Overdag drink ik sowieso veel water. Alleen vrees ik een beetje voor volgende maand. Dan gaan we met vakantie in een all inclusive formule. 'k Zal die 'zoete coctails' maar weren [:]NO[/:] en af en toe een glaasje wijn en vééél (spuit)water!

Meer weten over het HyperVen programma?